Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Svage kodeord og ingen backup: 9 ud af 10 danskere har ikke styr på den helt basale it-sikkerhed

De fleste danskere glemmer den mest grundlæggende sikkerhed, når de bruger internettet.

90 procent af danskerne bruger svage kodeord, undlader at bruge to-faktor-godkendelse, opdaterer ikke deres software, tager ikke backup og opbevarer NemID-nøglekort digitalt.

Det skriver Politiken.

Analysebureauet Userneed har på vegne af det offentlige undersøgt danskernes it-sikkerhed, og ifølge undersøgelsen bryder ni ud af ti altså med mindst et af de ovenstående principper for basal it-sikkerhed.

Derfor skal den online-kampagnen “Vi Holder Hackerne Ude” nu øge danskernes fokus på at beskytte sig selv på internettet.

»Vi har været rigtig gode herhjemme til at følge med den digitale udvikling, der er med til at gøre mange ting nemmere i hverdagen. Men vi har haft sværere ved at vænne os til, at vi skal tage en række forholdsregler, når vi færdes på nettet. Det skal vi blive bedre til, og derfor sætter vi den her kampagne i gang,« siger minister for offentlig innovation, Sophie Løhde (V).

Kampagnen består konkret af en hjemmeside med guides og gode råd til implementering af grundlæggende it-sikkerhed hos private.

Computerworld kunne i går fortælle, at danske virksomheder i gennemsnit har udgifter knyttet til it-sikkerhedshændelser for 900.000 kroner om året.

Læs også: Så meget koster cyberangreb i gennemsnit en almindelig dansk virksomhed hvert eneste år
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere