Artikel top billede

Svage kodeord og ingen backup: 9 ud af 10 danskere har ikke styr på den helt basale it-sikkerhed

De fleste danskere glemmer den mest grundlæggende sikkerhed, når de bruger internettet.

90 procent af danskerne bruger svage kodeord, undlader at bruge to-faktor-godkendelse, opdaterer ikke deres software, tager ikke backup og opbevarer NemID-nøglekort digitalt.

Det skriver Politiken.

Analysebureauet Userneed har på vegne af det offentlige undersøgt danskernes it-sikkerhed, og ifølge undersøgelsen bryder ni ud af ti altså med mindst et af de ovenstående principper for basal it-sikkerhed.

Derfor skal den online-kampagnen “Vi Holder Hackerne Ude” nu øge danskernes fokus på at beskytte sig selv på internettet.

»Vi har været rigtig gode herhjemme til at følge med den digitale udvikling, der er med til at gøre mange ting nemmere i hverdagen. Men vi har haft sværere ved at vænne os til, at vi skal tage en række forholdsregler, når vi færdes på nettet. Det skal vi blive bedre til, og derfor sætter vi den her kampagne i gang,« siger minister for offentlig innovation, Sophie Løhde (V).

Kampagnen består konkret af en hjemmeside med guides og gode råd til implementering af grundlæggende it-sikkerhed hos private.

Computerworld kunne i går fortælle, at danske virksomheder i gennemsnit har udgifter knyttet til it-sikkerhedshændelser for 900.000 kroner om året.

Læs også: Så meget koster cyberangreb i gennemsnit en almindelig dansk virksomhed hvert eneste år
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Daxiomatic ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere