Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Svage kodeord og ingen backup: 9 ud af 10 danskere har ikke styr på den helt basale it-sikkerhed

De fleste danskere glemmer den mest grundlæggende sikkerhed, når de bruger internettet.

90 procent af danskerne bruger svage kodeord, undlader at bruge to-faktor-godkendelse, opdaterer ikke deres software, tager ikke backup og opbevarer NemID-nøglekort digitalt.

Det skriver Politiken.

Analysebureauet Userneed har på vegne af det offentlige undersøgt danskernes it-sikkerhed, og ifølge undersøgelsen bryder ni ud af ti altså med mindst et af de ovenstående principper for basal it-sikkerhed.

Derfor skal den online-kampagnen “Vi Holder Hackerne Ude” nu øge danskernes fokus på at beskytte sig selv på internettet.

»Vi har været rigtig gode herhjemme til at følge med den digitale udvikling, der er med til at gøre mange ting nemmere i hverdagen. Men vi har haft sværere ved at vænne os til, at vi skal tage en række forholdsregler, når vi færdes på nettet. Det skal vi blive bedre til, og derfor sætter vi den her kampagne i gang,« siger minister for offentlig innovation, Sophie Løhde (V).

Kampagnen består konkret af en hjemmeside med guides og gode råd til implementering af grundlæggende it-sikkerhed hos private.

Computerworld kunne i går fortælle, at danske virksomheder i gennemsnit har udgifter knyttet til it-sikkerhedshændelser for 900.000 kroner om året.

Læs også: Så meget koster cyberangreb i gennemsnit en almindelig dansk virksomhed hvert eneste år
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI & machine learning i dagligdagen – teknologi og best practice

Kunstig intelligens og machine learning er i gang med at forandre de måder, som vi arbejder på i organisationer og virksomheder - både i det store og i det små. Bliv inspireret til hvordan kan du selv udnytte dem til at gøre din organisation klogere, skarpere og mere effektiv.

06. december 2022 | Læs mere


ERP løsninger til SMV segmentet

For små og mellemstore virksomheder gemmer der sig meget store muligheder for effektivisering og data-udnyttelse i valget af ERP-system. Med det rigtige valg kan man udnytte eksempelvis machine learning, AI, procesautomatisering og meget andet på tværs af hele organisationen til blandt andet lagerstyring, produktion, distribution, intelligent afrapportering.

07. december 2022 | Læs mere


Identity & Access Management - sådan holder du din virksomhed sikker

God styring af brugerrettigheder er en af de mest effektive måder til at højne it-sikkerheden. For det kan hurtigt gå galt, hvis system-rettigheder, system-adgang og lignende ikke hele tiden opdateres. Kom og hør om erfaringer og muligheder til hurtigt og nemt hele tiden at sikre, at der er styr på brugerrettighederne i hele din organisation- også uden at genere brugerne.

08. december 2022 | Læs mere