Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Kammeradvokaten lancerer konkursportal på internettet / Netcompany vælger Danske Bank og Morgan Stanley til børsnotering / Ny lov skal stoppe overvågning af danske politikeres arbejds-mails

Kammeradvokaten lancerer konkursportal på internettet. Netcompany vælger Danske Bank og Morgan Stanley til børsnotering. Ny lov skal stoppe overvågning af danske politikeres arbejds-mails. Banedanmarks signalsystem bliver syv år forsinket. Vestager: Vi har flere sager på vej mod Google. Israel på vej med skatteopkrævninger til Google og Facebook. Amnesty International revser Microsoft og Lenovo.

Godmorgen fra Computerworld. Her kommer overblikket over it-nyhederne torsdag morgen v/ morgen-briefing-bestyrer Dan Jensen.

Kammeradvokaten lancerer konkursportal på internettet

Kammeradvokaten, der er Danmarks største konkursadvokat, lancerer ifølge Børsen det digitale værktøj Konkursportalen, som dels sigter mod at gøre konkursbehandlingen digital, dels skal sikre større gennemsigtighed.

Det er ifølge avisen Kammeradvokatens klare hensigt at snuppe en endnu større luns af markedet for behandling af konkursboer med værktøjet.

“Hos Kammeradvokaten har vi valgt at tage styringen selv og udvikle digitale værktøjer, hvor det giver mening. Ved at tage teknologien ombord kan vi være endnu bedre advokater og rådgivere til vores kunder og ofte gøre tingene hurtigere end tidligere,” lyder det fra partner Boris Frederiksen.

Netcompany vælger Danske Bank og Morgan Stanley til børsnotering

Det kom for nogle dage siden frem, at Netcompany var i gang med at holde møder med forskellige banker, der kandiderede til at få opgaven med at varetage Netcompanys kommende børsnotering, der efter planen skal finde sted i begyndelsen af 2018.

Nu skriver Business, at valget er faldet på Danske Bank og Morgan Stanley, som altså skal varetage den kommende notering af det for tiden meget fremgangsrige it-selskab.

Det ventes, at Netcompany vil blive børsnoteret til en markedsværdi i omegnen af fem milliarder kroner.

Ny lov skal stoppe overvågning af danske politikeres arbejds-mails

Regeringen fremsatte onsdag et lovforslag, der skal forhindre, at folkevalgte politikeres mails kan overvåges af andre.

Baggrunden for lovforslaget - der hedder L 92 og som du finder her - er ifølge økonomi- og indenrigsminister Simon Emil Ammitzbøl (LA), at der har været flere eksempler på, at borgmestre har fået kommunalt ansatte til at gennemgå byrådspolitikeres mail uden tilladelse.

Det er blandt sket i Skjern Kommune, hvor borgmester Iver Enevoldsen (V) på grund af mistanke om læk fik kommunaldirektøren til at gennemgå SF’erens Niels Rasmussens kommunale mail-konto. Niels Rasmussen anmeldte efterfølgende borgmesteren til politiet.

Statsadvokaten afgjorde i foråret imidlertid, at Iver Enevoldsen og kommunaldirektøren ikke brød reglerne og var i sin gode ret til at gennemgå mailen. 

Det kan du læse mere om her: Netop afgjort: Dansk borgmester måtte gerne læse byrådsmedlems email

Bliver lovforslag L 92 vedtaget, vil det imidlertid bliver ulovligt.

Ifølge Ritzau vil L 92 åbne for en undtagelse i persondatareglerne for mail og sms fra byråds- og regionspolitikere.

Banedanmarks signalsystem bliver syv år forsinket

Banedanmarks store signalsystem-projekt bliver yderligere syv år forsinket og ventes nu først klar i 2030, lyder det fra transportminister Ole Birk Olesen (LA).

Forsinkelsen betyder, at Banedanmark bliver nødt til at bruge yderligere tre milliarder kroner på at vedligeholde det gamle system, som det nye signalsystem skal erstatte.

Ole Birk Olesen siger til Ritzau, at ‘virkeligheden har ansvaret’ for problemerne.

Vestager: Vi har flere sager på vej mod Google

EU’s konkurrence-kommissær Margrethe Vestager har flere sager på vej mod Google, skriver nyhedsbureauet Reuters, der har talt med Margrethe Vestager i Kina, som hun i øjeblikket besøger.

EU og Margrethe Vestager uddelte i sommer en gigantisk bøde på 18 milliarder kroner til Google for at have manipuleret med søgeresultaterne til egen fordel.

Der er tale om den største EU-bøde nogensinde. Margrethe Vestager har også uddelt bøde til andre it-virksomheder.

Det kan du læse mere om her: Margrethe Vestager udsteder den ene kæmperegning efter den anden - her er alle EU’s sager mod tech-giganterne.

Israel på vej med skatteopkrævninger til Google og Facebook

I samme boldgade: Israel stiller sig op i rækken af lande, der mener, at Google og Facebook betaler for lidt i skat. 

Derfor planlægger Israel at sende skatteopkrævninger til både Google og Facebook og er nu gået i gang med regnearbejdet, der skal klarlægge, hvor meget landet mener at have til gode fra de store it-selskaber.

En lang række af de store it-selskaber er for tiden i søgelyset for at være lige lovligt kreative med at indrette deres internationale selskabskonstruktioner på måder, der udløser mindst mulig skattebetaling.

Læs også: Apple og Facebook løber fra skatteregningen: Danmark går glip af fem milliarder kroner om året.

Amnesty International revser Microsoft og Lenovo

Amnesty International revser i ny rapport deres brug af råstoffet kobolt, der ofte udvindes under hårde forhold i miner i DR Congo.

Ifølge Amnesty International har Microsoft og Lenovo ikke været i stand til at forbedre forholdene hos deres underleverandører, som står for udvindingen. 

Kobolt anvendes i produktion af lithium-ion-batterier, der anvendes i alverdens computere og smartphones.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere