Topnyhed:David Heinemeier Hansson vinder IT-Prisen 2023

Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Kammeradvokaten lancerer konkursportal på internettet / Netcompany vælger Danske Bank og Morgan Stanley til børsnotering / Ny lov skal stoppe overvågning af danske politikeres arbejds-mails

Kammeradvokaten lancerer konkursportal på internettet. Netcompany vælger Danske Bank og Morgan Stanley til børsnotering. Ny lov skal stoppe overvågning af danske politikeres arbejds-mails. Banedanmarks signalsystem bliver syv år forsinket. Vestager: Vi har flere sager på vej mod Google. Israel på vej med skatteopkrævninger til Google og Facebook. Amnesty International revser Microsoft og Lenovo.

Godmorgen fra Computerworld. Her kommer overblikket over it-nyhederne torsdag morgen v/ morgen-briefing-bestyrer Dan Jensen.

Kammeradvokaten lancerer konkursportal på internettet

Kammeradvokaten, der er Danmarks største konkursadvokat, lancerer ifølge Børsen det digitale værktøj Konkursportalen, som dels sigter mod at gøre konkursbehandlingen digital, dels skal sikre større gennemsigtighed.

Det er ifølge avisen Kammeradvokatens klare hensigt at snuppe en endnu større luns af markedet for behandling af konkursboer med værktøjet.

“Hos Kammeradvokaten har vi valgt at tage styringen selv og udvikle digitale værktøjer, hvor det giver mening. Ved at tage teknologien ombord kan vi være endnu bedre advokater og rådgivere til vores kunder og ofte gøre tingene hurtigere end tidligere,” lyder det fra partner Boris Frederiksen.

Netcompany vælger Danske Bank og Morgan Stanley til børsnotering

Det kom for nogle dage siden frem, at Netcompany var i gang med at holde møder med forskellige banker, der kandiderede til at få opgaven med at varetage Netcompanys kommende børsnotering, der efter planen skal finde sted i begyndelsen af 2018.

Nu skriver Business, at valget er faldet på Danske Bank og Morgan Stanley, som altså skal varetage den kommende notering af det for tiden meget fremgangsrige it-selskab.

Det ventes, at Netcompany vil blive børsnoteret til en markedsværdi i omegnen af fem milliarder kroner.

Ny lov skal stoppe overvågning af danske politikeres arbejds-mails

Regeringen fremsatte onsdag et lovforslag, der skal forhindre, at folkevalgte politikeres mails kan overvåges af andre.

Baggrunden for lovforslaget - der hedder L 92 og som du finder her - er ifølge økonomi- og indenrigsminister Simon Emil Ammitzbøl (LA), at der har været flere eksempler på, at borgmestre har fået kommunalt ansatte til at gennemgå byrådspolitikeres mail uden tilladelse.

Det er blandt sket i Skjern Kommune, hvor borgmester Iver Enevoldsen (V) på grund af mistanke om læk fik kommunaldirektøren til at gennemgå SF’erens Niels Rasmussens kommunale mail-konto. Niels Rasmussen anmeldte efterfølgende borgmesteren til politiet.

Statsadvokaten afgjorde i foråret imidlertid, at Iver Enevoldsen og kommunaldirektøren ikke brød reglerne og var i sin gode ret til at gennemgå mailen. 

Det kan du læse mere om her: Netop afgjort: Dansk borgmester måtte gerne læse byrådsmedlems email

Bliver lovforslag L 92 vedtaget, vil det imidlertid bliver ulovligt.

Ifølge Ritzau vil L 92 åbne for en undtagelse i persondatareglerne for mail og sms fra byråds- og regionspolitikere.

Banedanmarks signalsystem bliver syv år forsinket

Banedanmarks store signalsystem-projekt bliver yderligere syv år forsinket og ventes nu først klar i 2030, lyder det fra transportminister Ole Birk Olesen (LA).

Forsinkelsen betyder, at Banedanmark bliver nødt til at bruge yderligere tre milliarder kroner på at vedligeholde det gamle system, som det nye signalsystem skal erstatte.

Ole Birk Olesen siger til Ritzau, at ‘virkeligheden har ansvaret’ for problemerne.

Vestager: Vi har flere sager på vej mod Google

EU’s konkurrence-kommissær Margrethe Vestager har flere sager på vej mod Google, skriver nyhedsbureauet Reuters, der har talt med Margrethe Vestager i Kina, som hun i øjeblikket besøger.

EU og Margrethe Vestager uddelte i sommer en gigantisk bøde på 18 milliarder kroner til Google for at have manipuleret med søgeresultaterne til egen fordel.

Der er tale om den største EU-bøde nogensinde. Margrethe Vestager har også uddelt bøde til andre it-virksomheder.

Det kan du læse mere om her: Margrethe Vestager udsteder den ene kæmperegning efter den anden - her er alle EU’s sager mod tech-giganterne.

Israel på vej med skatteopkrævninger til Google og Facebook

I samme boldgade: Israel stiller sig op i rækken af lande, der mener, at Google og Facebook betaler for lidt i skat. 

Derfor planlægger Israel at sende skatteopkrævninger til både Google og Facebook og er nu gået i gang med regnearbejdet, der skal klarlægge, hvor meget landet mener at have til gode fra de store it-selskaber.

En lang række af de store it-selskaber er for tiden i søgelyset for at være lige lovligt kreative med at indrette deres internationale selskabskonstruktioner på måder, der udløser mindst mulig skattebetaling.

Læs også: Apple og Facebook løber fra skatteregningen: Danmark går glip af fem milliarder kroner om året.

Amnesty International revser Microsoft og Lenovo

Amnesty International revser i ny rapport deres brug af råstoffet kobolt, der ofte udvindes under hårde forhold i miner i DR Congo.

Ifølge Amnesty International har Microsoft og Lenovo ikke været i stand til at forbedre forholdene hos deres underleverandører, som står for udvindingen. 

Kobolt anvendes i produktion af lithium-ion-batterier, der anvendes i alverdens computere og smartphones.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

28. marts 2023 | Læs mere


Nye muligheder - ny værdi. Få mere ud af Microsoft Dynamics 365 CE - med særligt fokus på kunstig intelligens (AI)

Kunstig intelligens, stemmegenkendelse, Open AIs meget omtalte ChatGPT, integrationer til Outlook, Teams og meget mere. Microsoft Dynamics 365-platformen byder på masser af muligheder for at øge produktiviteten, forbedre kundeservicen, få bedre indsigt i forretningen og i det hele taget rykke fra konkurrenterne.

29. marts 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

30. marts 2023 | Læs mere