Inde i maskinen podcast:Microsoft har store planer for Windows 10 efter sommeren

Artikel top billede

Sikkerhedsekspert advarer: “Virksomhederne aner ikke, hvilke applikationer de bruger”

Reportage, Las Vegas: Virksomheder bruger mere og mere software med flere og flere komponenter. Derfor er det vigtigere end nogensinde at undersøge sikkerheden hos sin leverandør, fortæller amerikansk sikkerhedsekspert i Las Vegas.

“Jeg indleder altid med at spørge mine kunder, hvor meget forskellig software, de bruger. Det ved de som regel ikke.”

Sam King er general manager i sikkerhedsfirmaet CA Veracode, der leverer applikationssikkerhed til flere af de største banker i USA.

Computerworld møder hende til konferencen CA World i Las Vegas.

Her fortæller hun, at en af tidens største it-sikkerhedsproblemer er, at virksomheder ikke har styr på den software, de bruger i deres mange applikationer.

Det er i dag umuligt at være en virksomhed af en vis størrelse uden software, og firmaer i alle brancher bruger alt fra smartphone-apps til web-applikationer til at facilitere både drift og kundekontakt.

Men mange mister overblikket over hvilken software, der egentlig er i huset. Og det koster på sikkerheden, mener Sam King.

“Alle virksomheder er ved at blive it-virksomheder, men det er de færreste, der bygger deres software og applikationer op helt fra bunden. Man baserer sin it på en masse forskellige komponenter, og derfor er det ekstremt vigtigt at have overblikket over sikkerheden i alle dele af de applikationer, man bruger i sin virksomhed,” siger hun til Computerworld og bruger skandalen hos kreditbureauet Equifax som eksempel.

Equifax havde - som så mange andre virksomheder - brugt værktøjet Apache Struts til at bygge en af sine web-applikationer, og ukendte hackere udnyttede en ikke-patchet sårbarhed i Struts til at stjæle følsomme oplysninger om mere end 143 millioner mennesker fra Equifax.

“Struts er jo et meget udbredt framework, og Equifax er det værste eksempel på, hvad der kan ske, når man ikke holder styr på sikkerheden i alle dele af sine applikationer,” siger Sam King.

Du kan læse mere om Equifax her: Tyveri af 143 millioner menneskers data kunne være forhindret: It-afdelingen skulle bare have kørt en softwareopdatering

Få overblikket, og stil krav til leverandøren

Men hvad skal man så gøre som virksomhed?

Det er for mange umuligt at drive forretning uden applikationer, og det er for næsten alle umuligt at bygge applikationerne fra bunden.

Derfor råder Sam King alle moderne virksomheder til at gøre to ting: Få overblik over al software, få etableret en politik for at gennemgå sikkerheden i dem, og stil krav til leverandørerne fra starten.

“Alle virksomheder ved, at man løbende skal tjekke sikkerheden i sin software. Men det kan man ikke gøre ordentligt, hvis man ikke ved, hvilken software man rent faktisk bruger. Så mit bedste råd er at gennemgå, hvilke applikationer man har, og hvad de er baseret på, så man rent faktisk kan tjekke, at de er sikre,” siger Sam King.

“Derudover bliver man nødt til at skærpe kravene til sine softwareleverandører. Hvad er leverandørens testpraksis for eksempel? Hvornår er softwaren blevet testet, hvor ofte er den blevet testet, og hvordan er den blevet testet?”

"Det er selvfølgelig nemmere overfor en lille leverandør end overfor Microsoft eller Oracle. Men det ændrer ikke på, at det er nødvendigt."

Computerworld var inviteret til CA World i Las Vegas af CA Technologies. Læs mere om Computerworld og presseture her.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Har du både dine applikationer og dit hoved i skyen?
Kan du nikke ja til en eller flere af disse situationer? • I bruger mange cloud-applikationer • I logger ind fra flere lokationer • I logger ind fra flere forskellige typer af devices Så kan du få stort udbytte af at læse dette whitepaper … Hver dag tilgår, navigerer og arbejder jeres medarbejdere i de applikationer, I har liggende i ”skyen”. Antallet af cloud-baserede applikationer stiger eksplosivt, så hvordan sikrer I ADGANGEN til dem og til de data, som applikationerne indeholder? Vel at mærke uden at gå på kompromis med BRUGERVENLIGHEDEN? Løsningen er Access Management, som er hovedtemaet for dette whitepaper.