Skriv dig op og få tallene først:Så meget tjener din chef og dine kollegaer - og det bliver lønstigningen i år (nok)

Artikel top billede

Sikkerhedsekspert advarer: “Virksomhederne aner ikke, hvilke applikationer de bruger”

Reportage, Las Vegas: Virksomheder bruger mere og mere software med flere og flere komponenter. Derfor er det vigtigere end nogensinde at undersøge sikkerheden hos sin leverandør, fortæller amerikansk sikkerhedsekspert i Las Vegas.

“Jeg indleder altid med at spørge mine kunder, hvor meget forskellig software, de bruger. Det ved de som regel ikke.”

Sam King er general manager i sikkerhedsfirmaet CA Veracode, der leverer applikationssikkerhed til flere af de største banker i USA.

Computerworld møder hende til konferencen CA World i Las Vegas.

Her fortæller hun, at en af tidens største it-sikkerhedsproblemer er, at virksomheder ikke har styr på den software, de bruger i deres mange applikationer.

Det er i dag umuligt at være en virksomhed af en vis størrelse uden software, og firmaer i alle brancher bruger alt fra smartphone-apps til web-applikationer til at facilitere både drift og kundekontakt.

Men mange mister overblikket over hvilken software, der egentlig er i huset. Og det koster på sikkerheden, mener Sam King.

“Alle virksomheder er ved at blive it-virksomheder, men det er de færreste, der bygger deres software og applikationer op helt fra bunden. Man baserer sin it på en masse forskellige komponenter, og derfor er det ekstremt vigtigt at have overblikket over sikkerheden i alle dele af de applikationer, man bruger i sin virksomhed,” siger hun til Computerworld og bruger skandalen hos kreditbureauet Equifax som eksempel.

Equifax havde - som så mange andre virksomheder - brugt værktøjet Apache Struts til at bygge en af sine web-applikationer, og ukendte hackere udnyttede en ikke-patchet sårbarhed i Struts til at stjæle følsomme oplysninger om mere end 143 millioner mennesker fra Equifax.

“Struts er jo et meget udbredt framework, og Equifax er det værste eksempel på, hvad der kan ske, når man ikke holder styr på sikkerheden i alle dele af sine applikationer,” siger Sam King.

Du kan læse mere om Equifax her: Tyveri af 143 millioner menneskers data kunne være forhindret: It-afdelingen skulle bare have kørt en softwareopdatering

Få overblikket, og stil krav til leverandøren

Men hvad skal man så gøre som virksomhed?

Det er for mange umuligt at drive forretning uden applikationer, og det er for næsten alle umuligt at bygge applikationerne fra bunden.

Derfor råder Sam King alle moderne virksomheder til at gøre to ting: Få overblik over al software, få etableret en politik for at gennemgå sikkerheden i dem, og stil krav til leverandørerne fra starten.

“Alle virksomheder ved, at man løbende skal tjekke sikkerheden i sin software. Men det kan man ikke gøre ordentligt, hvis man ikke ved, hvilken software man rent faktisk bruger. Så mit bedste råd er at gennemgå, hvilke applikationer man har, og hvad de er baseret på, så man rent faktisk kan tjekke, at de er sikre,” siger Sam King.

“Derudover bliver man nødt til at skærpe kravene til sine softwareleverandører. Hvad er leverandørens testpraksis for eksempel? Hvornår er softwaren blevet testet, hvor ofte er den blevet testet, og hvordan er den blevet testet?”

"Det er selvfølgelig nemmere overfor en lille leverandør end overfor Microsoft eller Oracle. Men det ændrer ikke på, at det er nødvendigt."

Computerworld var inviteret til CA World i Las Vegas af CA Technologies. Læs mere om Computerworld og presseture her.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Skab en bedre bundlinje ved at gentænke rammerne i kampen om fremtidens talenter

Mennesker er forskellige og medarbejdere arbejder forskelligt. Nøglen til succes for fremtidens virksomheder er at tage udgangspunkt i de ansattes forskellige og individuelle behov. Kort sagt behandler du dine medarbejdere ens ved at behandle dem forskelligt

07. februar 2023 | Læs mere


Undgå cyberkatastrofen med automatiseret kontrol over sensitive data

Når cyberkriminelle gennemtrænger din sikkerhedsinfrastruktur, bruger de i snit 48 dage til at danne sig et overblik over sensitive data, før de lukker dine systemer og data ned med ransomware. På dette seminar får du derfor et solidt grundlag for at sikre dig overblik over sensitive, virksomhedskritiske informationer. Derudover vil du få et praktisk indblik i, hvordan du beskytter dine informationer, så du er er mindre sårbar når cyberkriminelle trænger ind på dit netværk, samt et overblik over typiske angrebsformer og viden om, hvordan et ransomwareangreb foregår i praksis.

07. februar 2023 | Læs mere


Status og erfaringer fra fem år med GDPR

Vi samler nogle af Danmarks fremmeste GDPR-eksperter trådene efter knapt fem år. Dette giver dig et solidt overblik over de hidtidige erfaringer og sikker viden at basere din indsats på, når du skal planlægge og tilpasse din organisations indsats for at sikre compliance med det omfattende regelkompleks.

07. februar 2023 | Læs mere