Artikel top billede

Sikkerhedsekspert advarer: “Virksomhederne aner ikke, hvilke applikationer de bruger”

Reportage, Las Vegas: Virksomheder bruger mere og mere software med flere og flere komponenter. Derfor er det vigtigere end nogensinde at undersøge sikkerheden hos sin leverandør, fortæller amerikansk sikkerhedsekspert i Las Vegas.

“Jeg indleder altid med at spørge mine kunder, hvor meget forskellig software, de bruger. Det ved de som regel ikke.”

Sam King er general manager i sikkerhedsfirmaet CA Veracode, der leverer applikationssikkerhed til flere af de største banker i USA.

Computerworld møder hende til konferencen CA World i Las Vegas.

Her fortæller hun, at en af tidens største it-sikkerhedsproblemer er, at virksomheder ikke har styr på den software, de bruger i deres mange applikationer.

Det er i dag umuligt at være en virksomhed af en vis størrelse uden software, og firmaer i alle brancher bruger alt fra smartphone-apps til web-applikationer til at facilitere både drift og kundekontakt.

Men mange mister overblikket over hvilken software, der egentlig er i huset. Og det koster på sikkerheden, mener Sam King.

“Alle virksomheder er ved at blive it-virksomheder, men det er de færreste, der bygger deres software og applikationer op helt fra bunden. Man baserer sin it på en masse forskellige komponenter, og derfor er det ekstremt vigtigt at have overblikket over sikkerheden i alle dele af de applikationer, man bruger i sin virksomhed,” siger hun til Computerworld og bruger skandalen hos kreditbureauet Equifax som eksempel.

Equifax havde - som så mange andre virksomheder - brugt værktøjet Apache Struts til at bygge en af sine web-applikationer, og ukendte hackere udnyttede en ikke-patchet sårbarhed i Struts til at stjæle følsomme oplysninger om mere end 143 millioner mennesker fra Equifax.

“Struts er jo et meget udbredt framework, og Equifax er det værste eksempel på, hvad der kan ske, når man ikke holder styr på sikkerheden i alle dele af sine applikationer,” siger Sam King.

Du kan læse mere om Equifax her: Tyveri af 143 millioner menneskers data kunne være forhindret: It-afdelingen skulle bare have kørt en softwareopdatering

Få overblikket, og stil krav til leverandøren

Men hvad skal man så gøre som virksomhed?

Det er for mange umuligt at drive forretning uden applikationer, og det er for næsten alle umuligt at bygge applikationerne fra bunden.

Derfor råder Sam King alle moderne virksomheder til at gøre to ting: Få overblik over al software, få etableret en politik for at gennemgå sikkerheden i dem, og stil krav til leverandørerne fra starten.

“Alle virksomheder ved, at man løbende skal tjekke sikkerheden i sin software. Men det kan man ikke gøre ordentligt, hvis man ikke ved, hvilken software man rent faktisk bruger. Så mit bedste råd er at gennemgå, hvilke applikationer man har, og hvad de er baseret på, så man rent faktisk kan tjekke, at de er sikre,” siger Sam King.

“Derudover bliver man nødt til at skærpe kravene til sine softwareleverandører. Hvad er leverandørens testpraksis for eksempel? Hvornår er softwaren blevet testet, hvor ofte er den blevet testet, og hvordan er den blevet testet?”

"Det er selvfølgelig nemmere overfor en lille leverandør end overfor Microsoft eller Oracle. Men det ændrer ikke på, at det er nødvendigt."

Computerworld var inviteret til CA World i Las Vegas af CA Technologies. Læs mere om Computerworld og presseture her.




IT-JOB

AP Pension

Arkitekturchef

Staten og Kommunernes Indkøbsservice A/S (SKI)

IT-udvikler
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere