Artikel top billede

Sikkerhedsekspert: Vær forsigtig med at outsource til områder uden for EU

Det kan være en stor sikkerhedsudfordring at outsource it-opgaver til områder uden for EU, siger it-sikkerhedsekspert

Outsourcing af it-udviklingsopgaver til udlandet er yndet blandt både private virksomheder og offentlige institutioner, men det kan være en kæmpe sikkerhedsmæssig udfordring.

Det skriver Finans på baggrund af et Ritzau-interview med it-sikkerhedseksperten Christer Hammarlund, der arbejder med cybersikkerhed og -forsvar i Cyber Security and Digital Privacy-enheden under EU-Kommissionen.

Udlicitering af opgaver til særligt lande uden for EU kræver et ekstra vågent øje på, hvordan opgaverne bliver løst.

“En af de risici, vi har i it-sektoren, er outsourcing til tredjelande uden for EU. Særligt banksektoren outsourcer en masse til lande som Indien og andre steder, hvor der er billig og kvalificeret arbejdskraft,” siger Christer Hammarlund og tilføjer:

“Men spørgsmålet er, hvordan de passer på den finansielle og private data, og hvilke sikkerhedsforanstaltninger der er for at beskytte fortrolige data.”

Han henviser blandt andet til det svenske datalæk hos den svenske trafikstyrelse, hvor østeuropæiske it-ansatte i månedsvis havde adgang til fortrolige oplysninger uden nogen former for kontrol.

Et sikkerhedsproblem der endte med at koste ministerhoveder. 

Læs også: Svensk it-skandale koster to ministre jobbet

Han opfordrer dog stadig til at outsource, men med måde.

“Vi er nødt til at være sikre på, at vi kun outsourcer, hvad vi kan outsource, mens vi bevarer kontrollen over data. Data er den største ting i dag”, siger Christer Hammarlund.

Læs også: Den svenske it-skandale: Her er de utrolige detaljer, og hvad vi ved om forløbet indtil nu

Læs også: Persondata-ekspert om slap sikkerhed i det offentlige: “Vi ville ikke ane det, hvis svensk it-[b]skandaleforegik i Danmark”[/b]
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Daxiomatic ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere