BREAKING:Han er Danmarks bedste it-sikkerhedsansvarlige: Sune Aggergaard Mortensen er Årets CISO 2022

Artikel top billede

(Foto: scyther5 / scyther5)

Sikkerhedsekspert: Vær forsigtig med at outsource til områder uden for EU

Det kan være en stor sikkerhedsudfordring at outsource it-opgaver til områder uden for EU, siger it-sikkerhedsekspert

Outsourcing af it-udviklingsopgaver til udlandet er yndet blandt både private virksomheder og offentlige institutioner, men det kan være en kæmpe sikkerhedsmæssig udfordring.

Det skriver Finans på baggrund af et Ritzau-interview med it-sikkerhedseksperten Christer Hammarlund, der arbejder med cybersikkerhed og -forsvar i Cyber Security and Digital Privacy-enheden under EU-Kommissionen.

Udlicitering af opgaver til særligt lande uden for EU kræver et ekstra vågent øje på, hvordan opgaverne bliver løst.

“En af de risici, vi har i it-sektoren, er outsourcing til tredjelande uden for EU. Særligt banksektoren outsourcer en masse til lande som Indien og andre steder, hvor der er billig og kvalificeret arbejdskraft,” siger Christer Hammarlund og tilføjer:

“Men spørgsmålet er, hvordan de passer på den finansielle og private data, og hvilke sikkerhedsforanstaltninger der er for at beskytte fortrolige data.”

Han henviser blandt andet til det svenske datalæk hos den svenske trafikstyrelse, hvor østeuropæiske it-ansatte i månedsvis havde adgang til fortrolige oplysninger uden nogen former for kontrol.

Et sikkerhedsproblem der endte med at koste ministerhoveder. 

Læs også: Svensk it-skandale koster to ministre jobbet

Han opfordrer dog stadig til at outsource, men med måde.

“Vi er nødt til at være sikre på, at vi kun outsourcer, hvad vi kan outsource, mens vi bevarer kontrollen over data. Data er den største ting i dag”, siger Christer Hammarlund.

Læs også: Den svenske it-skandale: Her er de utrolige detaljer, og hvad vi ved om forløbet indtil nu

Læs også: Persondata-ekspert om slap sikkerhed i det offentlige: “Vi ville ikke ane det, hvis svensk it-[b]skandaleforegik i Danmark”[/b]
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Sådan får du effektiv drift og udnytter de nye muligheder med Microsoft Dynamics 365

På denne konference kan du derfor få indblik i nyhederne i Microsoft Dynamics 365, erfaringer med udrulning af systemerne samt nyttig viden fra en række centrale leverandører om valgmulighederne i det omfattende system og erfaringerne ind til nu.

06. oktober 2022 | Læs mere


Cyber Security Strategy Trends 2022

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

11. oktober 2022 | Læs mere


Fremtidens ERP – træf de rigtige strategiske valg

Automatisering, fuld udnyttelse data og muligheden for at knytte leverandører og kunder endnu tættere til virksomheden, og kravene til et moderne forretnings- eller ERP-system er mange. Vær med når vi sætter fremtiden ERP på dagsordnen og diskuterer nogle af de vigtigste og mest relevante spørgsmål om ERP.

13. oktober 2022 | Læs mere


CIO
Stort CIO-interview: Lemvigh-Müllers milliard-omsætning er blevet digital