Artikel top billede

Morgen-briefing: Iværksætterfonden Byfounders bliver langt mindre end forventet / Egmont satser på e-handel - køber nyt firma / 15 virksomheder godkendt til SKI-konsulentaftale / Her er manden, der slettede Donald Trumps Twitter-konto

Iværksætterfonden Byfounders bliver langt mindre end forventet. Egmont satser på e-handel - køber nyt firma. 15 virksomheder godkendt til SKI-konsulentaftale. Her er manden, der slettede Donald Trumps Twitter-konto. Svenske Spotify og kinesiske Tencent vil bytte aktier med hinanden. Amazon: Nu er Alexa klar til at overtage nogle af dine kontoropgaver.

Godmorgen fra Computerworld. Her kommer overblikket over it-nyhederne mandag morgen v/ morgen-briefing-bestyrer Dan Jensen.

Iværksætterfonden Byfounders bliver langt mindre end forventet

Den højt profilerede iværksætterfond Byfounders bliver langt mindre, end der oprindeligt var lagt op til, da den blev præsenteret i september.

Ifølge Børsen var det ideen, at Danske Bank skulle skyde en halv milliard kroner ind som startkapital. Men Danske Bank har trukket sig fra samarbejdet - ikek på grund af manglende velvilje, men på grund af forskellige, tidsmæssige begrænsningerl, skriver avisen.

Derfor må Byfounders nu lægge fra land med 250 millioner kroner i startkapital istedet for 750 millioner kroner.

Byfounders er stiftet af en række topprofiler fra det danske iværksættermiljø. De tæller folkene bag selskaber som Unity, Vivino, Jobindex, Sitecore, Zendesk, Trustpilot og mange andre.

Du kan læse mere om Byfounders her: Ny dansk venturefond står klar med 750 millioner kroner: Sådan får din it-virksomhed del i pengene.

Egmont satser på e-handel - køber nyt firma

Mediekoncernen Egmont skruer op for sin tilstedeværelse på markedet for e-handel. 

Selskabet har netop overtaget hele netbutikken ‘Bageren og Kokken,’ der sælger køkkenudstyr. Nu fusionerer Egmont netbutikken Go Shopping med køkkenbutikken, skriver Børsen.

Egmont står dermed nu bag seks netbutikker, og der er planer om at købe mindst én til i begyndelsen af 2018.

Selskabet venter i år at lande en samlet omsætning på netbutikkerne på 1,7 milliarder kroner. I 2020 er målet at omsætte for 3,7 milliarder kroner på netbutikkerne.

15 virksomheder godkendt til SKI-konsulentaftale

SKI har godkendt ikke mindre end 15 virksomheder til rammeaftalen for konsulenter, der løber over de kommende to år med mulighed for to års forlængelse.

Det betyder, at de offentlige myndigheder direkte kan købe konsulentydelser hos de 15 virksomheder, som ifølge SKI har ‘budt ind med meget konkurrencedygtige priser, som sammen med den indbyggede rabatmodel sikrer god økonomi.’

Kontrakterne underskrives om en uge og træder i kraft dagen efter - altså tirsdag 12. december. Rammeaftalen har en værdi i omegnen af 300 millioner kroner. 41 virksomheder var oprindeligt interesserede. 20 blev prækvalificeret.

Der er tale om en ret bred rammeaftale, som dækker 14 ydelsesområder og altså 15 leverandører, og da vi i disse spalter ikke er meget for opremsning, vil vi ikke bringe alle navnene her.

Vil du se hele listen over ydelsesområderne og de udvalgte 15 virksomheder kan du se det hele hos SKI ved at klikke her.

Svenske Spotify og kinesiske Tencent vil bytte aktier med hinanden

Svenske Spotify forhandler angiveligt med kinesiske Tencent om en byttehandel, hvor selskaberne vil bytte op mod 10 procent af deres aktier med hinanden.

Begge selskaber ventes at blive børsnoteret i 2018, og aktie-udvekslningen skal i givet fald finde sted inden da.

Tencent er inde på mange området og står blandt andet bag Kinas største messaging-app, WeChat, ligesom selskabet i foråret købte 12 procent af selskabet bag SnapChat. 

Det er ideen, at både Spotify og Tencent vil stå stærkere i kommende forhandlinger med musikselskaberne, hvis de begge ejer en del af det andet selskab.

Her er manden, der slettede Donald Trumps Twitter-konto

Det vakte nogen opsigt, da det fornylig kom frem, at den amerikanske præsident Donald Trumps ret aktive Twitter-konto var blevet lukket af en Twitter-ansat på hans sidste arbejdsdag.

Amerikanske TechChrunch har fundet manden, der lukkede den præsidentielle konto. Han hedder Bahtiyar Duysak og er af tysk oprindelse med tyrkisk baggrund, skriver avisen.

Bahtiyar Duysak var ansat i Trust and Safety-divisionen hos Twitter, som den er afdeling, der sikrer god tone og ordentlig opførsel. Han fortæller i dette interview, at ‘nogen’ anmeldte Trumps Twitter-konto for overtrædelse af en regel, lige da Bahtiyar Duysak var ved at forlade sin pind.

Og som en sidste handling satte han en yderligere behandling i gang og forlod huset.

Først senere gik det op for ham, hvad der var foregået.

Han betegner handlingen som ‘en fejl’ og siger til TechCrunch, at han ikke troede, at behandlingen faktisk ville føre til, at kontoen blev deaktiveret.

Amazon: Nu er Alexa klar til at overtage nogle af dine kontoropgaver

Amazon har i årevis udviklet på den personlige assistent Alexa, som Computerworlds chefredaktør, Lars Jacobsen, har haft hjemme til test og prøvekørsel i sit forstadshjem i udkanten af København.

Men Alexa kan meget mere end blot stå i et hjem, lyder det nu fra Amazon, der meddeler, at Alexa er klar til at overtage en række rutine-opgaver i kontorer og lignende.

Det kan for eksempel være at finde telefonnumre, organisere conferencecalls, håndtere kalendre, booke mødelokaler og bestille varer fra Amazon.

Du kan iøvrigt læse Lars Jacobsens anmeldelse af Alexa her: Test: Amazon Alexa er en nem genvej til det smarte hjem, du drømmer om.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Danoffice IT overtager aarhusianske Edgemo med mere end 100 medarbejdere: Samlet omsætning nærmer sig nu to milliarder kroner
Danoffice IT køber det aarhusianske infrastruktur-selskab Edgemo, der omsætter for mere end 600 millioner kroner.
Computerworld
Stor krise i den danske it-stjerne David Heinemeiers Hanssons firma: Her er historien om dramaet, der fik en tredjedel af de ansatte i Basecamp til at smække med døren
De ansatte har i hobe forladt David Heinemeier Hanssons amerikanske succes-firma Basecamp efter en intern racisme-debat. Hvordan kunne det gå så galt?
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Overvåg kritiske industrielle systemer og beskyt dem mod angreb
Industrial Control Systems (ICS) udgør hjertet i alle forsynings- og produktionsvirksomheder og kan være overraskende sårbare overfor cyberangreb. Dette whitepaper giver et godt overblik over problematikker og muligheder for at sikre jeres systemer.