Vinderen er fundet:Her er Danmarks bedste CIO: Susanne Schustin fra Blue Water Shipping er Årets CIO 2023

Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Iværksætterfonden Byfounders bliver langt mindre end forventet / Egmont satser på e-handel - køber nyt firma / 15 virksomheder godkendt til SKI-konsulentaftale / Her er manden, der slettede Donald Trumps Twitter-konto

Iværksætterfonden Byfounders bliver langt mindre end forventet. Egmont satser på e-handel - køber nyt firma. 15 virksomheder godkendt til SKI-konsulentaftale. Her er manden, der slettede Donald Trumps Twitter-konto. Svenske Spotify og kinesiske Tencent vil bytte aktier med hinanden. Amazon: Nu er Alexa klar til at overtage nogle af dine kontoropgaver.

Godmorgen fra Computerworld. Her kommer overblikket over it-nyhederne mandag morgen v/ morgen-briefing-bestyrer Dan Jensen.

Iværksætterfonden Byfounders bliver langt mindre end forventet

Den højt profilerede iværksætterfond Byfounders bliver langt mindre, end der oprindeligt var lagt op til, da den blev præsenteret i september.

Ifølge Børsen var det ideen, at Danske Bank skulle skyde en halv milliard kroner ind som startkapital. Men Danske Bank har trukket sig fra samarbejdet - ikek på grund af manglende velvilje, men på grund af forskellige, tidsmæssige begrænsningerl, skriver avisen.

Derfor må Byfounders nu lægge fra land med 250 millioner kroner i startkapital istedet for 750 millioner kroner.

Byfounders er stiftet af en række topprofiler fra det danske iværksættermiljø. De tæller folkene bag selskaber som Unity, Vivino, Jobindex, Sitecore, Zendesk, Trustpilot og mange andre.

Du kan læse mere om Byfounders her: Ny dansk venturefond står klar med 750 millioner kroner: Sådan får din it-virksomhed del i pengene.

Egmont satser på e-handel - køber nyt firma

Mediekoncernen Egmont skruer op for sin tilstedeværelse på markedet for e-handel. 

Selskabet har netop overtaget hele netbutikken ‘Bageren og Kokken,’ der sælger køkkenudstyr. Nu fusionerer Egmont netbutikken Go Shopping med køkkenbutikken, skriver Børsen.

Egmont står dermed nu bag seks netbutikker, og der er planer om at købe mindst én til i begyndelsen af 2018.

Selskabet venter i år at lande en samlet omsætning på netbutikkerne på 1,7 milliarder kroner. I 2020 er målet at omsætte for 3,7 milliarder kroner på netbutikkerne.

15 virksomheder godkendt til SKI-konsulentaftale

SKI har godkendt ikke mindre end 15 virksomheder til rammeaftalen for konsulenter, der løber over de kommende to år med mulighed for to års forlængelse.

Det betyder, at de offentlige myndigheder direkte kan købe konsulentydelser hos de 15 virksomheder, som ifølge SKI har ‘budt ind med meget konkurrencedygtige priser, som sammen med den indbyggede rabatmodel sikrer god økonomi.’

Kontrakterne underskrives om en uge og træder i kraft dagen efter - altså tirsdag 12. december. Rammeaftalen har en værdi i omegnen af 300 millioner kroner. 41 virksomheder var oprindeligt interesserede. 20 blev prækvalificeret.

Der er tale om en ret bred rammeaftale, som dækker 14 ydelsesområder og altså 15 leverandører, og da vi i disse spalter ikke er meget for opremsning, vil vi ikke bringe alle navnene her.

Vil du se hele listen over ydelsesområderne og de udvalgte 15 virksomheder kan du se det hele hos SKI ved at klikke her.

Svenske Spotify og kinesiske Tencent vil bytte aktier med hinanden

Svenske Spotify forhandler angiveligt med kinesiske Tencent om en byttehandel, hvor selskaberne vil bytte op mod 10 procent af deres aktier med hinanden.

Begge selskaber ventes at blive børsnoteret i 2018, og aktie-udvekslningen skal i givet fald finde sted inden da.

Tencent er inde på mange området og står blandt andet bag Kinas største messaging-app, WeChat, ligesom selskabet i foråret købte 12 procent af selskabet bag SnapChat. 

Det er ideen, at både Spotify og Tencent vil stå stærkere i kommende forhandlinger med musikselskaberne, hvis de begge ejer en del af det andet selskab.

Her er manden, der slettede Donald Trumps Twitter-konto

Det vakte nogen opsigt, da det fornylig kom frem, at den amerikanske præsident Donald Trumps ret aktive Twitter-konto var blevet lukket af en Twitter-ansat på hans sidste arbejdsdag.

Amerikanske TechChrunch har fundet manden, der lukkede den præsidentielle konto. Han hedder Bahtiyar Duysak og er af tysk oprindelse med tyrkisk baggrund, skriver avisen.

Bahtiyar Duysak var ansat i Trust and Safety-divisionen hos Twitter, som den er afdeling, der sikrer god tone og ordentlig opførsel. Han fortæller i dette interview, at ‘nogen’ anmeldte Trumps Twitter-konto for overtrædelse af en regel, lige da Bahtiyar Duysak var ved at forlade sin pind.

Og som en sidste handling satte han en yderligere behandling i gang og forlod huset.

Først senere gik det op for ham, hvad der var foregået.

Han betegner handlingen som ‘en fejl’ og siger til TechCrunch, at han ikke troede, at behandlingen faktisk ville føre til, at kontoen blev deaktiveret.

Amazon: Nu er Alexa klar til at overtage nogle af dine kontoropgaver

Amazon har i årevis udviklet på den personlige assistent Alexa, som Computerworlds chefredaktør, Lars Jacobsen, har haft hjemme til test og prøvekørsel i sit forstadshjem i udkanten af København.

Men Alexa kan meget mere end blot stå i et hjem, lyder det nu fra Amazon, der meddeler, at Alexa er klar til at overtage en række rutine-opgaver i kontorer og lignende.

Det kan for eksempel være at finde telefonnumre, organisere conferencecalls, håndtere kalendre, booke mødelokaler og bestille varer fra Amazon.

Du kan iøvrigt læse Lars Jacobsens anmeldelse af Alexa her: Test: Amazon Alexa er en nem genvej til det smarte hjem, du drømmer om.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
B2B automatisering

Globale software- og udviklerhuse såsom Microsoft, IBM, Salesforce og SAP mangedobler i disse år deres investeringer i udvikling af teknologi, der integrerer automatisering i ERP-platforme og andre forretningskritiske services. Du får konkret viden om, hvordan stadig flere koncerner samt mindre og mellemstore virksomheder allerede i dag konverterer processer, så langt de fleste sager håndteres automatisk, mens kun et mindretal behandles manuelt.

14. juni 2023 | Læs mere


NIS2 - Når ansvaret for cyberforsvaret lægges i hænderne på danske produktionsvirksomheder

I takt med at cybertruslen stiger og kravene til cybersikkerheden skærpes, når det nye NIS2-direktiv træder i kraft den 17. oktober 2024 bliver en endnu større del af det officielle ansvar for at beskytte den kritiske infrastruktur i Danmark lagt i hænderne på direktionen og bestyrelserne i private produktionsvirksomheder og ledelsen i offentlige organisationer og myndigheder.

14. juni 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Skab og dokumentér værdien af virksomhedens enterprise arkitektur

Vi går i dybden med, hvordan du kan optimerer driften af dit it-landskab præget af et godt mix af egne datacentre, hostede løsninger, API-integrationer og middleware – alt tilsat et stigende antal cloud-løsninger, som binder løsningerne sammen. Programmet for dagen afspejler den situation, virksomheder møder i bestræbelserne på at håndtere et it-landskab i forandring, hvor man skal have virksomhedens egen infrastruktur til at spille sammen med integration til cloudbaserede elementer.

15. juni 2023 | Læs mere