Artikel top billede

Undervisningsminister Mette Riisager (LA)

Minister sætter ambitiøst mål: Kodning rykker tættere på skemaet i folkeskolen

”Min ambition er, at alle danske børn skal lære at kode.”. Så klar er undervisningsminister Mette Riisagers (LA) ambition for børnene i den danske folkeskole. De konkrete planer skal dog først igennem forligskredsen bag folkeskoleforliget.

”Min ambition er, at alle danske børn skal lære at kode.”. Så klar er undervisningsminister Mette Riisagers (LA) ambition for børnene i den danske folkeskole ifølge Jyllands-Posten.

Dermed er flere års intenst lobbyarbejde fra erhvervsorganisationer som IT-Branchen, Dansk Erhverv og DI Digital samt foreninger som Coding Pirates kommet tættere på mål.

I udtalelsen hæfter ministeren sig især ved forskellen på at forbruge teknologi-produkter og så have en forståelse af teknologien bag de smarte brugerflader:

”Teknologi er en præmis for børn og unges liv. Det er både infrastruktur, et redskab til at skabe med og en kanal til kommunikation. Derfor skal eleverne ikke kun sidde med maskinerne og kunne bruge diverse apps og programmer, men de skal også forstå hvilke elementer, som teknologien er bygget af”, fortæller hun til Morgenavisen Jyllands-Posten.

På trods af udmeldingen kodning bliver faget sandsynligvis mere bredt. Ministeren taler derfor om ”teknologiforståelse” og nævner, at det dækker over områder som kode, algoritmer og hvordan teknologi påvirker samfundet.

Mette Riisager er derfor heller ikke afklaret om hvorvidt vi i fremtiden kommer til at se teknologiforståelsen som et selvstændigt fag eller som en integreret del af undervisningen i de eksisterende fag.

Samme udfordring prægede også ministerens udmelding tidligere i år, hvor der var tale om at etablere egentlige it-valgfag i de større klasser. Det skrev Computerworld om her.

Under alle omstændigheder modtages ministerens nyeste udmelding med glæde hos IT-Branchens Direktør for politik og kommunikation, Mette Lundager:

"At styrke it i folkeskolen har længe været en hjertesag for IT-Branchen. Samtidig viser Coding Class-projektet, som er skabt i samarbejde med vores medlemmer, udvalgte kommuner og den frivillige forening Coding Pirates, hvordan et målrettet samarbejde mellem erhvervsliv, frivillige og det offentlige kan rykke grænser og skabe resultater.", fortæller hun i en udtalelse til Computerworld.

Står det til IT-Branchen, behøver ministeren heller ikke kigge så langt efter inspiration. For i skoleåret 2017/2018 er hele 104 skoleklasser med i Coding Class-projektet, hvor børn bliver introduceret til teknologi i folkeskolen.

Det fortalte SAP-direktør Anders Feddersen til Computerworld i et interview på sommerens folkemøde på Bornholm og tilføjede, at det egentligt nu bare var op til politikerne at samle bolden op og omsætte de gode erfaringer til en national strategi.

Indtil videre hænger de konkrete planer for et teknologifag dog på partierne i folkeskoleforliget, som tæller alle partier undtaget Enhedslisten og Alternativet.

Læs også: SAP-direktør: "Vi har skabt en næsten eksponentiel succes, men nu er det op til politikerne"




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere