Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Bitcoin i vanvittig stigning: Stiger 40 procent på 40 timer / Demonstranter på gaden i USA mod netneutralitets-afstemning / Sundhedsplatformen i sort i syv timer

Bitcoin i vanvittig stigning: Stiger 40 procent på 40 timer. Demonstranter på gaden i USA mod netneutralitets-afstemning. Sundhedsplatformen i sort i syv timer. Sony runder 70 millioner solgte PS4-konsoller. Tidligere Nordea-direktør lægger lille millionbeløb i netfirma.

Godmorgen fra Computerworld. Her kommer overblikket over it-nyhederne fredag morgen v/ morgen-briefing-bestyrer Dan Jensen.

Bitcoin i vanvittig stigning: Stiger 40 procent på 40 timer

Bitcoin fortsætter med de eksplosive kursstigninger, der næsten har været hverdag i de seneste måneder.

Kryptovalutaen er steget med 40 procent i løbet af 40 timer og er altså brudt igennem ikke mindre end fem ‘magiske’ grænser på den korte tid, da kursen her har rundet fem ‘1.000-dollar-barrierer’.

Torsdag rundede bitcoin kort 19.000 dollar, (knap 120.000 kroner) på enkelte børser, men faldt så tilbage til niveauet omkring 16.000 dollar.

“Selv for bitcoin, der er ekstrem volatil, er kæmpespringet disharmonisk, overraskende for udenforstående og spændende for dem, der har opkøbt bitcoin i de seneste uger,” som Wall Street Journal beskriver det.

Reuters skriver, at den ekstreme stigning nu ‘intensificerer debatten om, hvorvidt kryptovalutaen er i en boble, der er lige ved at springe.”

Læs også: Bitcoin fortsætter himmelflugten - er nu over 2.000 dollars mere værd end for et døgn siden.

Demonstranter på gaden i USA mod netneutralitets-afstemning

I USA samledes demonstranter i massevis foran telegiganten Verizons butikker for i samlet flok at protestere imod, at FCC - Federal Communications Commission - fjerner de netneutralitets-regler, som Barack Obamas regering indførte i 2015.

FCC skal afgøre sagen i næste uge. Falder de nuværende regler som ventet, vil det betyde, at bredbåndsselskaber igen vil få mulighed for at blokere eller hindre adgang til internettet, ligesom de vil få mulighed for at opkræve gebyrer fra andre selskaber for hurtig adgang til deres netværk.

Netneutralitets-loven, der blev indført efter voldsom og lang debat, gjorde internettet til en ‘forsyning’ [‘Title II’, red] på linie med telekommunikation.

Med den ventede ophævelse bliver internettet istedet en ‘indholdsservice,’ der ikke er reguleret på samme måde.

Demonstranterne i USA bar skilte med tekster som ‘Net Neutrality is Freedom of Speech’ og ‘Keep the Internet Free’.

Læs også: Dorte Toft: Trump-styret vil tage livet af netneutralitet.

Sundhedsplatformen i sort i syv timer

Det noget omstridte EPJ-system Sundhedsplatformen gik onsdag i sort i hele syv timer. Nedbruddet ramte sygehusene i begge de regioner, der anvender Sundhedsplatformen, nemlig Region Hovedstaden og Region Sjælland.

Ifølge DR betød nedbruddet, at læger og andet personale ikke kunne kommunikere med hinanden om eksempelvis blodprøver, EKG-diagrammer og lignende, mens hjemmeplejen skulle ringe ind, da oplysninger ikke kunne fremkaldes på computer.

Bag Sundhedsplatformen står amerikanske Epic samt NNIT. Der har været en del postyr om systemet i Region Hovedstaden, der har kørt med systemet siden maj 2016. Region Sjælland har netop taget det i brug.

Læs også: It-professor sår tvivl om Sundhedsplatformen: It-systemet kan måske slet ikke levere de mål, man har i business casen.

Sony runder 70 millioner solgte PS4-konsoller

Sony har rundet 70 millioner solgte Playstation 4-konsoller, meddeler selskabet. 3. december rundede salget nemlig 70,6 millioner solgte eksemplarer af den kendte spilkonsol, der blev lanceret i 2013.

Sony placerer sig dermed et godt stykke foran de nærmeste rivaler, nemlig Microsofts Xbox og Nintendo.

Ifølge Sony er der blevet solgt knap 618 millioner PS4-spil i alt.

Tidligere Nordea-direktør lægger lille millionbeløb i netfirma

Tidligere direktør i Nordea, Thorleif Krarup, investerer 3,2 millioner kroner i det lille netfirma Hejdoktor, som står bag en læge-app, skriver Børsen.

Samtidig bliver Thorleif Krarup bestyrelsesformand for det lille selskab, som Mikkel Geertsen, Bo Svendsen og Jonas Mosbech står bag. Selskabet har tidligere modtaget 4,5 millioner kroner fra Vækstfonden. 

Thorleif Krarup siger til avisen, at han ‘blev ret imponeret over de tre unge mennesker. De brænder for en sag, der både kan hjælpe den enkelte borger, men sådan set også hjælpe samfundet ved at skabe en nemmere adgang til sundhedsvæsenet,” siger han.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere


Digitale forretningsprocesser 2023

Virksomhedens digitale processer er fuldkommen afgørende for, hvor hurtigt du kan transformere forretningen, udvikle nye forretningsmuligheder skabe overblik og rapportere effektivt, hurtigt og retvisende. Samtidig er de digitale processer – i tæt samspil med dine systemløsninger – afgørende for samarbejdet med partnere og leverandører – og for den oplevelse og værdiskabelse, du tilbyder ansatte og kunder. Herunder for ambitionerne om at skabe og tilpasse de muligheder, der karakteriserer en moderne arbejdsplads.

18. april 2023 | Læs mere


Digital bæredygtighed - den grønne transformation er over os

Kom med, når vi i giver et overblik over, hvordan nogle af de mest innovative it-selskaber går til bæredygtighed som forretningsområde - og hvorfor de har valgt at sætte ind på netop bæredygtighed som område. Du får også indblik i, hvordan innovative virksomheder udvikler teknologier direkte rettet mod øget bæredygtighed - og inspiration til, hvordan du selv kan komme videre med bæredygtigheden og blive en del af det spirende kæmpemarked for bæredygtighed - en af verdens for tiden tungeste dagsordener.

25. april 2023 | Læs mere