Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Bitcoin i vanvittig stigning: Stiger 40 procent på 40 timer / Demonstranter på gaden i USA mod netneutralitets-afstemning / Sundhedsplatformen i sort i syv timer

Bitcoin i vanvittig stigning: Stiger 40 procent på 40 timer. Demonstranter på gaden i USA mod netneutralitets-afstemning. Sundhedsplatformen i sort i syv timer. Sony runder 70 millioner solgte PS4-konsoller. Tidligere Nordea-direktør lægger lille millionbeløb i netfirma.

Godmorgen fra Computerworld. Her kommer overblikket over it-nyhederne fredag morgen v/ morgen-briefing-bestyrer Dan Jensen.

Bitcoin i vanvittig stigning: Stiger 40 procent på 40 timer

Bitcoin fortsætter med de eksplosive kursstigninger, der næsten har været hverdag i de seneste måneder.

Kryptovalutaen er steget med 40 procent i løbet af 40 timer og er altså brudt igennem ikke mindre end fem ‘magiske’ grænser på den korte tid, da kursen her har rundet fem ‘1.000-dollar-barrierer’.

Torsdag rundede bitcoin kort 19.000 dollar, (knap 120.000 kroner) på enkelte børser, men faldt så tilbage til niveauet omkring 16.000 dollar.

“Selv for bitcoin, der er ekstrem volatil, er kæmpespringet disharmonisk, overraskende for udenforstående og spændende for dem, der har opkøbt bitcoin i de seneste uger,” som Wall Street Journal beskriver det.

Reuters skriver, at den ekstreme stigning nu ‘intensificerer debatten om, hvorvidt kryptovalutaen er i en boble, der er lige ved at springe.”

Læs også: Bitcoin fortsætter himmelflugten - er nu over 2.000 dollars mere værd end for et døgn siden.

Demonstranter på gaden i USA mod netneutralitets-afstemning

I USA samledes demonstranter i massevis foran telegiganten Verizons butikker for i samlet flok at protestere imod, at FCC - Federal Communications Commission - fjerner de netneutralitets-regler, som Barack Obamas regering indførte i 2015.

FCC skal afgøre sagen i næste uge. Falder de nuværende regler som ventet, vil det betyde, at bredbåndsselskaber igen vil få mulighed for at blokere eller hindre adgang til internettet, ligesom de vil få mulighed for at opkræve gebyrer fra andre selskaber for hurtig adgang til deres netværk.

Netneutralitets-loven, der blev indført efter voldsom og lang debat, gjorde internettet til en ‘forsyning’ [‘Title II’, red] på linie med telekommunikation.

Med den ventede ophævelse bliver internettet istedet en ‘indholdsservice,’ der ikke er reguleret på samme måde.

Demonstranterne i USA bar skilte med tekster som ‘Net Neutrality is Freedom of Speech’ og ‘Keep the Internet Free’.

Læs også: Dorte Toft: Trump-styret vil tage livet af netneutralitet.

Sundhedsplatformen i sort i syv timer

Det noget omstridte EPJ-system Sundhedsplatformen gik onsdag i sort i hele syv timer. Nedbruddet ramte sygehusene i begge de regioner, der anvender Sundhedsplatformen, nemlig Region Hovedstaden og Region Sjælland.

Ifølge DR betød nedbruddet, at læger og andet personale ikke kunne kommunikere med hinanden om eksempelvis blodprøver, EKG-diagrammer og lignende, mens hjemmeplejen skulle ringe ind, da oplysninger ikke kunne fremkaldes på computer.

Bag Sundhedsplatformen står amerikanske Epic samt NNIT. Der har været en del postyr om systemet i Region Hovedstaden, der har kørt med systemet siden maj 2016. Region Sjælland har netop taget det i brug.

Læs også: It-professor sår tvivl om Sundhedsplatformen: It-systemet kan måske slet ikke levere de mål, man har i business casen.

Sony runder 70 millioner solgte PS4-konsoller

Sony har rundet 70 millioner solgte Playstation 4-konsoller, meddeler selskabet. 3. december rundede salget nemlig 70,6 millioner solgte eksemplarer af den kendte spilkonsol, der blev lanceret i 2013.

Sony placerer sig dermed et godt stykke foran de nærmeste rivaler, nemlig Microsofts Xbox og Nintendo.

Ifølge Sony er der blevet solgt knap 618 millioner PS4-spil i alt.

Tidligere Nordea-direktør lægger lille millionbeløb i netfirma

Tidligere direktør i Nordea, Thorleif Krarup, investerer 3,2 millioner kroner i det lille netfirma Hejdoktor, som står bag en læge-app, skriver Børsen.

Samtidig bliver Thorleif Krarup bestyrelsesformand for det lille selskab, som Mikkel Geertsen, Bo Svendsen og Jonas Mosbech står bag. Selskabet har tidligere modtaget 4,5 millioner kroner fra Vækstfonden. 

Thorleif Krarup siger til avisen, at han ‘blev ret imponeret over de tre unge mennesker. De brænder for en sag, der både kan hjælpe den enkelte borger, men sådan set også hjælpe samfundet ved at skabe en nemmere adgang til sundhedsvæsenet,” siger han.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere