Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Dansk tøj-milliardær pumper yderligere 350 millioner ind i Nemlig.com / TDC overdrager 65 ansatte til indiske Tata / 19 nye it-uddannelser på vej / It-advokater: Fire ud af 10 firmaer strider om it-projekter

Dansk tøj-milliarder pumper yderligere 350 millioner ind i Nemlig.com. TDC overdrager 65 ansatte til indiske Tata. 19 nye it-uddannelser på vej. It-advokater: Fire ud af 10 firmaer strider om it-projekter. Kæmpefusion på vej: Atos vil købe Gemalto. Professor: Skat har lært af EFI-fejlene. Nokia: Vi er altså ikke ved at købe Juniper. Pepsi har bestilt 100 Tesla-lastbiler.

Godmorgen fra Computerworld. Her kommer overblikket over it-nyhederne onsdag morgen v/ morgen-briefing-bestyrer Dan Jensen.

Dansk tøj-milliarder pumper yderligere 350 millioner ind i Nemlig.com

Bestseller-milliarder Anders Holch Povlsen skyder yderligere 350 millioner kroner ind i onlinesupermarkedet Nemlig.com, skriver Børsen.

Nemlig.com taber penge med ret stor fart og lander nu endnu et underskud på 58 millioner kroner, men har dog øget omsætningen med 28 procent. Den har nu rundet en milliard kroner, skriver avisen.

Anders Holch Povlsen har nu ialt investeret 584 millioner kroner i Nemlig.com, siden han købte sig ind i 2014. Han ejer i dag 71 procent af butikken.

TDC overdrager 65 ansatte til indiske Tata

Fremover bliver det indiske Tata Consulancy Services, der skal stå for al intern support hos TDC. Det betyder, at 65 TDC-medarbejdere nu skifter arbejdsgiver. 

Fra 1. april til næste år kommer der til at stå ‘TCS’ fremfor ‘TDC’ på deres lønseddel.

TDC oplyser, at selskabet med en enkelt leverandør på opgaven selv kan fokusere på ‘det strategiske niveau og på at forbedre’ forretningen.

Tata er en af verdens store it-selskaber og har i Norden omkring 9.000 medarbejdere.

Det indiske firma har i en årrække også stået for drift og udvikling af TDC’s it.

Læs også: Asiaterne kommer tromlende: Den nye verdensorden har ramt Danmark.

19 nye it-uddannelser på vej

Uddannelses- og forskningsminister Søren Pind (V) har godkendt 19 nye it-uddannelser, der kommer til at fokusere på data-mængder og robotteknologier. 

Det betyder, at man kan uddanne sig til eksempelvis kandidat i business analytics, robotteknologi, digitalisering og datavidenskab.

De nye uddannelser kommer til at ligge på DTU, Aarhus Universitet og Aalborg Universitet.

“Vi skal hele tiden tilpasse uddannelsesudbuddet til arbejdsmarkedets behov, så vi uddanner rigtigt til det, der er brug for i fremtiden. Derfor er jeg glad for, at universiteterne har budt ind med nye uddannelser indenfor IT-området og i robotteknologi. Studerende med forstand på den mest avancerede teknologi er i høj grad noget, vi får brug for i fremtiden,” lyder det fra Søren Pind.

Du finder hele listen over de nye uddannelser her.

It-advokater: Fire ud af 10 firmaer strider om it-projekter

Næste fire ud af 10 virksomheder oplever ballade med it-leverandøren om it-projekter til mere en million kroner, lyder det i en ny opgørelse fra Danske IT-advokater på baggrund af data fra 151 virksomheder.

Ifølge advokaterne er der tale om en kraftig stigning i antallet af tvister i forhold til tidligere år. De handler især om, hvad der skal leveres - og hvad det skal koste.

Måske ikke overraskende anbefaler it-advokaterne, at man for at undgå ballade sørger for at få styr på kontrakt-håndteringen.

Kæmpefusion på vej: Atos vil købe Gemalto

Du har muligvis ikke indgående kendskab til de to it-selskaber Gemalto og Atos, men der er altså tale om to af de helt store europæiske it-firmaer.

Nu har franske Atos afgivet bud på Gemalto, der er verdens største producent af mobilchip og kreditkort-chip. Buddet lyder på 4,3 milliarder euro - 32 milliarder kroner.

Pengene vil lune hos Gemalto, der er under pres for tiden, mens Atos ser muligheder i Gemalto inden for især salg af sikkerhedsløsninger til Internet of Things.

Gemaltos største aktionær, investeringsbanken Bpifrance, har allerede sagt ja til at sælge. Bpifrance ejer 8,51 procent af Gemalto.

Professor: Skat har lært af EFI-fejlene

Skat har taget ved lære af det fejslagne EFI-system, som har trukket store overskrifter og udløst et kæmpe erstatningskrav fra den danske stat rettet mod hovedleverandøren KMD.

Det mener ITU-professor Søren Lauesen. Han skriver i [urtl=https://www.itu.dk/om-itu/presse/nyheder/2017/skat-har-laert-af-efi]et indlæg[/url] på universitetets website, at Skat ser ud til at have rettet op på flere af de fejl, der gjorde, at EFI kørte galt.

Skat etablerede i foråret et nyt indrivelsessystem, som skal implementeres i tre faser indtil sommeren 2018, skriver han.

“Men ser man på, hvordan man har valgt at gribe det nye system an, så lader det til, at de har lært af fejlene. Blandt andet kontrollerer det nye system, at gældsindberetningerne har det nødvendige data med, man har også fået lavet love, der gør inddrivelsen meget lettere, og man har valgt at sætte systemet i drift lidt ad gangen” lyder det fra professoren.

Nokia: Vi er altså ikke ved at købe Juniper

Finske Nokia afviser blankt, at selskabet skulle være ved at købe netværks-udstyrs-rivalen Juniper Networks for 100 milliarder kroner.

Historien stammede fra amerikanske CNBC, der forleden dag slog vældig på tromme for nyheden.

“Nokia er for tiden ikke i forhandlinger med Juniper Networks og er heller ikke ved at forberede et bud i forbindelse med en mulig overtagelse af dette firma,” lyder det fra Nokia.

Juniper Networks aktiekurs steg ellers 25 procent efter nyheden, men er allerede faldet igen. 

Nokias afvisning behøver iøvrigt ikke nødvendigvis at betyde, at Nokia ikke forhandler med Juniper.

Pepsi har bestilt 100 Tesla-lastbiler

Sodavands-firmaet PepsiCo har bestilt 100 eksemplarer af Teslas kommende el-drevne lastbil, Semi.

Det gør sodavands-giganten til den hidtil største lastbil-kunde hos Tesla, som præsenterede de nye lastbiler for kort tid siden.

De 100 køretøjer bliver kun en lillebitte del af PepsiCos samlede flåde, som alene i USA udgør omkring 10.000 lastbiler.

Det er PepsiCos plan at bruge batteri-lastbilerne til både transport mellem fabrikker og distributionslagre samt ud til de kunder, der kan nåes inden for en opladnings rækkevide. Den bliver ifølge Tesla på cirka 800 kilometer.

Ifølge Tesla er der indtil videre blevet bestilt 267 Semi-lastbiler. De venstes i produktion engang i 2019.

Du kan se billeder af køretøjet her: Tesla klar med el-drevet lastbil og lynhurtig sportsvogn: Se de nye køretøjer her




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere