Artikel top billede

(Foto: PC World)

Nu er der (igen) en kritisk sårbarhed i en password manager: Denne kommer sammen med Windows 10

En password manager er smart, når man skal huske mange forskellige adgangskoder. Desværre udgør den i sig selv en risiko, hvis den ikke er beskyttet ordentligt. Det er tilfældet med en password manager, der kommer sammen med visse versioner af Windows 10.

Forbrugere kommer i dag på hårdt arbejde, hvis de på én gang skal anvende mange forskellige adgangskoder på nettet, og alle adgangskoderne samtidig skal være stærke.

Det vil for de fleste være stort set umuligt at huske alle adgangskoderne i hovedet.

Derfor er en password manager en smart lille værktøj, hvor man kan opbevare sine mange adgangskoder og så hive dem frem derfra, når de skal i brug.

Læs også: Vi tvinges konstant til at oprette nye profiler på nettet: Det er møgirriterende, og det går ud over både brugervenligheden og it-sikkerheden

Desværre har vi alt for mange gange set, at password manageren i sig selv kan udgøre en trussel, hvis den indeholder sårbarheder.

Nu har password manageren Keeper, som Microsoft har leveret sammen med nogle udgaver af Windows 10 (til udviklere), netop været ramt af en sårbarhed.

Google-mand opdagede hullet

Det er en af Googles sikkerhedsfolk, der beretter om en kritisk sårbarhed i Keeper:

“Jeg har godt hørt om Keeper - jeg kan huske, at jeg for nogen tid siden gjorde opmærksom på en bug, hvor man indsatte en brugergrænseflade med privilegier på sider (issue 917). Jeg tjekkede, og de gør det samme igen med denne version (som bundles med Windows 10, red.).”

“... det her er en komplet kompromittering af Keepers sikkerhed, der gør det muligt for et hvilket som heltst website at stjæle et hvilket som helst password,” skriver Tavis Ormandy, der betegner det som et kritisk sårbarhed.

Keepers CTO har allerede svaret på kritikken, og han skriver i et blogindlæg, at ingen kunder har været angrebet med udgangspunkt i den sårbarhed, det drejer sig om.

Alligevel har Keeper nu, ifølge Hothardware, udsendt en ny version, 11.4.4, der lukker for hullet. Du finder den version her.

Læs også:

Vi tvinges konstant til at oprette nye profiler på nettet: Det er møgirriterende, og det går ud over både brugervenligheden og it-sikkerheden

Skulle beskytte brugernes adgangskoder - nu er password manager selv under angreb

Ekspert om angreb mod password-manager: Udstiller kæmpe risiko - men der er en løsning
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere


Digitale forretningsprocesser 2023

Virksomhedens digitale processer er fuldkommen afgørende for, hvor hurtigt du kan transformere forretningen, udvikle nye forretningsmuligheder skabe overblik og rapportere effektivt, hurtigt og retvisende. Samtidig er de digitale processer – i tæt samspil med dine systemløsninger – afgørende for samarbejdet med partnere og leverandører – og for den oplevelse og værdiskabelse, du tilbyder ansatte og kunder. Herunder for ambitionerne om at skabe og tilpasse de muligheder, der karakteriserer en moderne arbejdsplads.

18. april 2023 | Læs mere


Digital bæredygtighed - den grønne transformation er over os

Kom med, når vi i giver et overblik over, hvordan nogle af de mest innovative it-selskaber går til bæredygtighed som forretningsområde - og hvorfor de har valgt at sætte ind på netop bæredygtighed som område. Du får også indblik i, hvordan innovative virksomheder udvikler teknologier direkte rettet mod øget bæredygtighed - og inspiration til, hvordan du selv kan komme videre med bæredygtigheden og blive en del af det spirende kæmpemarked for bæredygtighed - en af verdens for tiden tungeste dagsordener.

25. april 2023 | Læs mere