Artikel top billede

(Foto: PC World)

Nu er der (igen) en kritisk sårbarhed i en password manager: Denne kommer sammen med Windows 10

En password manager er smart, når man skal huske mange forskellige adgangskoder. Desværre udgør den i sig selv en risiko, hvis den ikke er beskyttet ordentligt. Det er tilfældet med en password manager, der kommer sammen med visse versioner af Windows 10.

Forbrugere kommer i dag på hårdt arbejde, hvis de på én gang skal anvende mange forskellige adgangskoder på nettet, og alle adgangskoderne samtidig skal være stærke.

Det vil for de fleste være stort set umuligt at huske alle adgangskoderne i hovedet.

Derfor er en password manager en smart lille værktøj, hvor man kan opbevare sine mange adgangskoder og så hive dem frem derfra, når de skal i brug.

Læs også: Vi tvinges konstant til at oprette nye profiler på nettet: Det er møgirriterende, og det går ud over både brugervenligheden og it-sikkerheden

Desværre har vi alt for mange gange set, at password manageren i sig selv kan udgøre en trussel, hvis den indeholder sårbarheder.

Nu har password manageren Keeper, som Microsoft har leveret sammen med nogle udgaver af Windows 10 (til udviklere), netop været ramt af en sårbarhed.

Google-mand opdagede hullet

Det er en af Googles sikkerhedsfolk, der beretter om en kritisk sårbarhed i Keeper:

“Jeg har godt hørt om Keeper - jeg kan huske, at jeg for nogen tid siden gjorde opmærksom på en bug, hvor man indsatte en brugergrænseflade med privilegier på sider (issue 917). Jeg tjekkede, og de gør det samme igen med denne version (som bundles med Windows 10, red.).”

“... det her er en komplet kompromittering af Keepers sikkerhed, der gør det muligt for et hvilket som heltst website at stjæle et hvilket som helst password,” skriver Tavis Ormandy, der betegner det som et kritisk sårbarhed.

Keepers CTO har allerede svaret på kritikken, og han skriver i et blogindlæg, at ingen kunder har været angrebet med udgangspunkt i den sårbarhed, det drejer sig om.

Alligevel har Keeper nu, ifølge Hothardware, udsendt en ny version, 11.4.4, der lukker for hullet. Du finder den version her.

Læs også:

Vi tvinges konstant til at oprette nye profiler på nettet: Det er møgirriterende, og det går ud over både brugervenligheden og it-sikkerheden

Skulle beskytte brugernes adgangskoder - nu er password manager selv under angreb

Ekspert om angreb mod password-manager: Udstiller kæmpe risiko - men der er en løsning
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

29. maj 2024 | Læs mere