Artikel top billede

(Foto: PC World)

Nu er der (igen) en kritisk sårbarhed i en password manager: Denne kommer sammen med Windows 10

En password manager er smart, når man skal huske mange forskellige adgangskoder. Desværre udgør den i sig selv en risiko, hvis den ikke er beskyttet ordentligt. Det er tilfældet med en password manager, der kommer sammen med visse versioner af Windows 10.

Forbrugere kommer i dag på hårdt arbejde, hvis de på én gang skal anvende mange forskellige adgangskoder på nettet, og alle adgangskoderne samtidig skal være stærke.

Det vil for de fleste være stort set umuligt at huske alle adgangskoderne i hovedet.

Derfor er en password manager en smart lille værktøj, hvor man kan opbevare sine mange adgangskoder og så hive dem frem derfra, når de skal i brug.

Læs også: Vi tvinges konstant til at oprette nye profiler på nettet: Det er møgirriterende, og det går ud over både brugervenligheden og it-sikkerheden

Desværre har vi alt for mange gange set, at password manageren i sig selv kan udgøre en trussel, hvis den indeholder sårbarheder.

Nu har password manageren Keeper, som Microsoft har leveret sammen med nogle udgaver af Windows 10 (til udviklere), netop været ramt af en sårbarhed.

Google-mand opdagede hullet

Det er en af Googles sikkerhedsfolk, der beretter om en kritisk sårbarhed i Keeper:

“Jeg har godt hørt om Keeper - jeg kan huske, at jeg for nogen tid siden gjorde opmærksom på en bug, hvor man indsatte en brugergrænseflade med privilegier på sider (issue 917). Jeg tjekkede, og de gør det samme igen med denne version (som bundles med Windows 10, red.).”

“... det her er en komplet kompromittering af Keepers sikkerhed, der gør det muligt for et hvilket som heltst website at stjæle et hvilket som helst password,” skriver Tavis Ormandy, der betegner det som et kritisk sårbarhed.

Keepers CTO har allerede svaret på kritikken, og han skriver i et blogindlæg, at ingen kunder har været angrebet med udgangspunkt i den sårbarhed, det drejer sig om.

Alligevel har Keeper nu, ifølge Hothardware, udsendt en ny version, 11.4.4, der lukker for hullet. Du finder den version her.

Læs også:

Vi tvinges konstant til at oprette nye profiler på nettet: Det er møgirriterende, og det går ud over både brugervenligheden og it-sikkerheden

Skulle beskytte brugernes adgangskoder - nu er password manager selv under angreb

Ekspert om angreb mod password-manager: Udstiller kæmpe risiko - men der er en løsning
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital kundeservice: Kom godt i gang med chatbots

Der er store gevinster at hente med chatbots, som kan håndtere en stor del af kommunikationen med brugere - både de eksterne som kunder og de interne som medarbejdere.Og lige rundt om hjørnet venter næste generation, nemlig de stemme-baserede chatbots, som står på skuldrene af de stemmestyrede home-devices som Amazons Alexa og Google Home.

07. december 2021 | Læs mere


Can AI bring value to your business?

You will learn how AI has been successfully used to enhance an existing business where artificial intelligence is deployed to work complementary to natural intelligence in a complex data process. And you will be presented with a business case where AI provides the possibilities of creating a completely new business platform, that would not otherwise have been possible.

08. december 2021 | Læs mere


Sådan styrker du din forsyningskæde gennem digitalisering

I dette webinar bygger CGI's eksperter bro mellem de overordnede, strategiske aspekter af den digitale værdikæde og mere konkret de nye muligheder, Intelligent Order Management til Microsoft Dynamics 365 FO byder på.

09. december 2021 | Læs mere