Artikel top billede

(Foto: CIO US)

KMD mister ordre efter mere end 30 år som leverandør: DXC Technology skal levere valg-system til danskerne

DXC Technology (CSC Scandihealth) er blevet udnævnt som ny leverandør af de danske valgsystemer. Dermed må KMD vinke farvel til opgaven, som selskabet har haft i mere end 30 år. Kun DXC endte med at byde på opgaven.

KMD må vinke farvel til opgaven med at levere valgsystemer til danskerne i de kommende år.

Kommunernes fælles it-selskab, Kombit, har nemlig valgt DXC Technology som ny leverandør af valgsystemet i en af de store udbuds-ordrer herhjemme til en værdi af omkring 125 millioner kroner over 10 år.

Ifølge Kombit er valget faldet på DXC fordi konsortiet har afgivet ‘det økonomisk mest fordelagtige tilbud,’ som det hedder.

Kombit meddeler imidlertid til ITWatch, at det imidlertid kun var DXC, der står bag CSC Scandihealth, der afgav tilbud.

De to øvrige prækvalificerede selskaber, NNIT og KMD, trak sig undervejs, inden de kom frem til at afgive tilbud.

"Der har været fri konkurrence, men nogle mente ikke at de kunne møde de økonomiske krav i udbuddet. Vi kører udbud med forhandling, og der har vi kørt forhandlinger, inden de skulle aflevere det endelige, her har nogle så valgt ikke at aflevere,” lyder det fra Kombit ifølge mediet.

KMD bekræfter til Computerworld, at KMD valgte ikke at byde på opgaven.

KMD mener, at der er ikke er 'blevet rykket tilstrækkeligt ved en række mindstekrav,' som selskabet ønskede.

"Det er vores vurdering, at kravene ikke flugter med den nødvendige kvalitet i løsningen, og på den baggrund har vi ikke ment, at det var bæredygtigt at byde på opgaven. KMD har med succes været med til at it-understøtte de danske valg igennem mere end 40 år og vil også understøtte det kommende folketingsvalg samt EU valget i 2019. Det er naturligvis trist for os, at vi ikke kan fortsætte med valgopgaven. Vi ønsker KOMBIT og kommunerne god vind med det videre arbejde på valgområdet," lyder det KMD-direktør Søren Henriksen.

Ifølge Computerworlds oplysninger har Kombit desuden arbejdet med en maksimal pris på 125 millioner kroner. Det vil sige, at ingen af byderne har kunnet sætte prisen for 10 års leverance af systemet til mere end 125 millioner kroner.

Alle store valg

Det nye valg-system skal anvendes til alle de fem store valg herhjemme, nemlig valg til Folketinget, til byråd, regionsråd, Europa-Parlamentet samt til øvrige folkeafstemninger.

Danmark har i de seneste mange mere end 30 år anvendt KMD Valg til opgaven som en del af de såkaldte monopol-systemer, som KMD har tjent styrtende på i årevis.

I de senere år er de i alt 17 monopol-systemer gradvist blev udbudt i markedet.

KMD har mistet en del og vundet en del - men dog altid til en markant lavere pris end tidligere.

Det udløste for et års tid siden en del ballade, da KMD blev beskyldt for at spekulere i at malke kassen ved at forsinke levering af de billigere systemer, hvilket KMD-direktør Eva Berneke blankt afviste.

Der kom først ro i geledderne, da KMD indvilgede i at betale en kæmpebod til kommunerne.

Det kan du læse mere om her: KMD betaler 100 millioner kroner i bod til Kombit i stort forlig efter måneders voldsom kritik

Kombit havde i udbuddet prækvalificeret tre selskaber.

Foruden CSC Scandihealth var KMD med Scytl Secure Electronic Voting som underleverandør samt NNIT med IVU og Assembly som underleverandører prækvalificerede.

Oprindeligt var der meget stor interesse for udbuddet, i det 18 leverandører var i første omgang interesseret i at komme med.

Parterne underskriver kontrakten i januar, når standstill-perioden udløber. Selve udviklingsarbejdet skal sættes i gang efter påske, og systemet ventes klar til drift i slutningen af 2019.

Læs også: Stor-leverandør trækker sig uden varsel fra milliard-udbud i Region Syddanmark: "Efter mange overvejelser er vi desværre nået til den konklusion"




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere