Artikel top billede

KMD mister ordre efter mere end 30 år som leverandør: DXC Technology skal levere valg-system til danskerne

DXC Technology (CSC Scandihealth) er blevet udnævnt som ny leverandør af de danske valgsystemer. Dermed må KMD vinke farvel til opgaven, som selskabet har haft i mere end 30 år. Kun DXC endte med at byde på opgaven.

KMD må vinke farvel til opgaven med at levere valgsystemer til danskerne i de kommende år.

Kommunernes fælles it-selskab, Kombit, har nemlig valgt DXC Technology som ny leverandør af valgsystemet i en af de store udbuds-ordrer herhjemme til en værdi af omkring 125 millioner kroner over 10 år.

Ifølge Kombit er valget faldet på DXC fordi konsortiet har afgivet ‘det økonomisk mest fordelagtige tilbud,’ som det hedder.

Kombit meddeler imidlertid til ITWatch, at det imidlertid kun var DXC, der står bag CSC Scandihealth, der afgav tilbud.

De to øvrige prækvalificerede selskaber, NNIT og KMD, trak sig undervejs, inden de kom frem til at afgive tilbud.

"Der har været fri konkurrence, men nogle mente ikke at de kunne møde de økonomiske krav i udbuddet. Vi kører udbud med forhandling, og der har vi kørt forhandlinger, inden de skulle aflevere det endelige, her har nogle så valgt ikke at aflevere,” lyder det fra Kombit ifølge mediet.

KMD bekræfter til Computerworld, at KMD valgte ikke at byde på opgaven.

KMD mener, at der er ikke er 'blevet rykket tilstrækkeligt ved en række mindstekrav,' som selskabet ønskede.

"Det er vores vurdering, at kravene ikke flugter med den nødvendige kvalitet i løsningen, og på den baggrund har vi ikke ment, at det var bæredygtigt at byde på opgaven. KMD har med succes været med til at it-understøtte de danske valg igennem mere end 40 år og vil også understøtte det kommende folketingsvalg samt EU valget i 2019. Det er naturligvis trist for os, at vi ikke kan fortsætte med valgopgaven. Vi ønsker KOMBIT og kommunerne god vind med det videre arbejde på valgområdet," lyder det KMD-direktør Søren Henriksen.

Ifølge Computerworlds oplysninger har Kombit desuden arbejdet med en maksimal pris på 125 millioner kroner. Det vil sige, at ingen af byderne har kunnet sætte prisen for 10 års leverance af systemet til mere end 125 millioner kroner.

Alle store valg

Det nye valg-system skal anvendes til alle de fem store valg herhjemme, nemlig valg til Folketinget, til byråd, regionsråd, Europa-Parlamentet samt til øvrige folkeafstemninger.

Danmark har i de seneste mange mere end 30 år anvendt KMD Valg til opgaven som en del af de såkaldte monopol-systemer, som KMD har tjent styrtende på i årevis.

I de senere år er de i alt 17 monopol-systemer gradvist blev udbudt i markedet.

KMD har mistet en del og vundet en del - men dog altid til en markant lavere pris end tidligere.

Det udløste for et års tid siden en del ballade, da KMD blev beskyldt for at spekulere i at malke kassen ved at forsinke levering af de billigere systemer, hvilket KMD-direktør Eva Berneke blankt afviste.

Der kom først ro i geledderne, da KMD indvilgede i at betale en kæmpebod til kommunerne.

Det kan du læse mere om her: KMD betaler 100 millioner kroner i bod til Kombit i stort forlig efter måneders voldsom kritik

Kombit havde i udbuddet prækvalificeret tre selskaber.

Foruden CSC Scandihealth var KMD med Scytl Secure Electronic Voting som underleverandør samt NNIT med IVU og Assembly som underleverandører prækvalificerede.

Oprindeligt var der meget stor interesse for udbuddet, i det 18 leverandører var i første omgang interesseret i at komme med.

Parterne underskriver kontrakten i januar, når standstill-perioden udløber. Selve udviklingsarbejdet skal sættes i gang efter påske, og systemet ventes klar til drift i slutningen af 2019.

Læs også: Stor-leverandør trækker sig uden varsel fra milliard-udbud i Region Syddanmark: "Efter mange overvejelser er vi desværre nået til den konklusion"
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere