Artikel top billede

(Foto: CIO US)

KMD mister ordre efter mere end 30 år som leverandør: DXC Technology skal levere valg-system til danskerne

DXC Technology (CSC Scandihealth) er blevet udnævnt som ny leverandør af de danske valgsystemer. Dermed må KMD vinke farvel til opgaven, som selskabet har haft i mere end 30 år. Kun DXC endte med at byde på opgaven.

KMD må vinke farvel til opgaven med at levere valgsystemer til danskerne i de kommende år.

Kommunernes fælles it-selskab, Kombit, har nemlig valgt DXC Technology som ny leverandør af valgsystemet i en af de store udbuds-ordrer herhjemme til en værdi af omkring 125 millioner kroner over 10 år.

Ifølge Kombit er valget faldet på DXC fordi konsortiet har afgivet ‘det økonomisk mest fordelagtige tilbud,’ som det hedder.

Kombit meddeler imidlertid til ITWatch, at det imidlertid kun var DXC, der står bag CSC Scandihealth, der afgav tilbud.

De to øvrige prækvalificerede selskaber, NNIT og KMD, trak sig undervejs, inden de kom frem til at afgive tilbud.

"Der har været fri konkurrence, men nogle mente ikke at de kunne møde de økonomiske krav i udbuddet. Vi kører udbud med forhandling, og der har vi kørt forhandlinger, inden de skulle aflevere det endelige, her har nogle så valgt ikke at aflevere,” lyder det fra Kombit ifølge mediet.

KMD bekræfter til Computerworld, at KMD valgte ikke at byde på opgaven.

KMD mener, at der er ikke er 'blevet rykket tilstrækkeligt ved en række mindstekrav,' som selskabet ønskede.

"Det er vores vurdering, at kravene ikke flugter med den nødvendige kvalitet i løsningen, og på den baggrund har vi ikke ment, at det var bæredygtigt at byde på opgaven. KMD har med succes været med til at it-understøtte de danske valg igennem mere end 40 år og vil også understøtte det kommende folketingsvalg samt EU valget i 2019. Det er naturligvis trist for os, at vi ikke kan fortsætte med valgopgaven. Vi ønsker KOMBIT og kommunerne god vind med det videre arbejde på valgområdet," lyder det KMD-direktør Søren Henriksen.

Ifølge Computerworlds oplysninger har Kombit desuden arbejdet med en maksimal pris på 125 millioner kroner. Det vil sige, at ingen af byderne har kunnet sætte prisen for 10 års leverance af systemet til mere end 125 millioner kroner.

Alle store valg

Det nye valg-system skal anvendes til alle de fem store valg herhjemme, nemlig valg til Folketinget, til byråd, regionsråd, Europa-Parlamentet samt til øvrige folkeafstemninger.

Danmark har i de seneste mange mere end 30 år anvendt KMD Valg til opgaven som en del af de såkaldte monopol-systemer, som KMD har tjent styrtende på i årevis.

I de senere år er de i alt 17 monopol-systemer gradvist blev udbudt i markedet.

KMD har mistet en del og vundet en del - men dog altid til en markant lavere pris end tidligere.

Det udløste for et års tid siden en del ballade, da KMD blev beskyldt for at spekulere i at malke kassen ved at forsinke levering af de billigere systemer, hvilket KMD-direktør Eva Berneke blankt afviste.

Der kom først ro i geledderne, da KMD indvilgede i at betale en kæmpebod til kommunerne.

Det kan du læse mere om her: KMD betaler 100 millioner kroner i bod til Kombit i stort forlig efter måneders voldsom kritik

Kombit havde i udbuddet prækvalificeret tre selskaber.

Foruden CSC Scandihealth var KMD med Scytl Secure Electronic Voting som underleverandør samt NNIT med IVU og Assembly som underleverandører prækvalificerede.

Oprindeligt var der meget stor interesse for udbuddet, i det 18 leverandører var i første omgang interesseret i at komme med.

Parterne underskriver kontrakten i januar, når standstill-perioden udløber. Selve udviklingsarbejdet skal sættes i gang efter påske, og systemet ventes klar til drift i slutningen af 2019.

Læs også: Stor-leverandør trækker sig uden varsel fra milliard-udbud i Region Syddanmark: "Efter mange overvejelser er vi desværre nået til den konklusion"




IT-JOB

Cognizant Technology Solutions Denmark ApS

Automation Test Manager – QEA

Netcompany A/S

Senior Architect

Sentia Denmark A/S

Infrastructure Engineer
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere