Artikel top billede

Ny tidslinje over Atea-bestikkelsessagen: Få det fulde overblik over sagens udvikling her

Igennem efteråret kørte retsmøderne på i et ivrigt tempo. Nu er vi i gang igen. Men hvornår var det nu, Rene Clausen og Michael Steen Hansen var i Las Vegas, og hvornår forlod Atea-bosserne deres poster for at skifte 3A-it? Få overblikket her på tidslinjen.

Tilbage i 2015 foreslog bagmandspolitiet en række varetægtsfængslinger og ransagninger af både private hjem og Atea i, hvad der skulle vise sig at blive en af de største sager om bestikkelse i Danmarkshistorien.

Offentligt ansatte hos Region Sjællands it-afdeling skulle efter sigende i flere år have modtaget bestikkelse i form af rejser og eksklusive middage via en særlig finanskonto hos Atea med indestående midler tilhørende Region Sjælland selv.

Det er i hvert fald anklagers påstand, og det bliver nu vurderet i Retten i Glostrup.

I alt er syv personer tiltalt i sagen, heriblandt Claus Hougesen, den tidligere koncerndirektør for Atea samt it-direktøren for Region Sjælland og Rigspolitiet, Michael Steen Hansen.

Herunder finder du en grafisk gennemgang af sagen. Du kan desuden læse en af vores mange overbliksartikler eller følge vores liveblogs fra retsalen.Premium
Ny dansk Oracle-topchef vil sætte skub i den store cloud-udrulning: Vil have flere Oracle-kunder over på cloud
Cloud skal fylde en større del af forretningen hos Oracle Danmark. Ny landechef Marc Jardorf har som hovedprioritet at sikre, at flest mulige kunder kommer med over på den cloud-udrulning, der har præget den amerikanske it-gigant de senere år. " Vi har alle produkterne nu," siger han til Computerworld. Se hans plan her.
Computerworld
Apple præsenterer iPhone 13 og iPhone 13 Pro - se dem her
Snart kan du få fingre i den nye iPhone 13 og iPhone 13 Pro. Bliv klogere på de to helt nye iPhones her.
CIO
“Der har simpelthen været for få gråhårede medarbejdere involveret i den her udviklingsproces. Folk der ved, hvad der skal til”
"Vi havde ansat nogle unge mennesker i sandaler og med langt skæg for at bryde med det traditionelle it-setup. De her vakse unge mennesker fik også ret hurtigt bygget en supersmart applikation til virksomheden. Men den brager ned, da vi ruller den ud, og den fylder cirka 1,5 procent af alle transaktioner."
Job & Karriere
35-årig kvinde gik amok på hjemmekontoret efter fyring: ”De fjernede ikke min adgang, så jeg slettede p-drevet lol”
En 35-årig kvinde står anklaget for at have slettet 21,3 gigabyte data fra fællesdrevet efter, at hun blev fyret. Nu risikerer hun op til 10 års fængsel.
White paper
Ryk VMware i skyen og kom videre på den digitale rejse
Det er blevet langt lettere at rykke dit VMware-miljø til Microsoft Azure – få den korte og præcise forklaring her.