Artikel top billede

Ny tidslinje over Atea-bestikkelsessagen: Få det fulde overblik over sagens udvikling her

Igennem efteråret kørte retsmøderne på i et ivrigt tempo. Nu er vi i gang igen. Men hvornår var det nu, Rene Clausen og Michael Steen Hansen var i Las Vegas, og hvornår forlod Atea-bosserne deres poster for at skifte 3A-it? Få overblikket her på tidslinjen.

Tilbage i 2015 foreslog bagmandspolitiet en række varetægtsfængslinger og ransagninger af både private hjem og Atea i, hvad der skulle vise sig at blive en af de største sager om bestikkelse i Danmarkshistorien.

Offentligt ansatte hos Region Sjællands it-afdeling skulle efter sigende i flere år have modtaget bestikkelse i form af rejser og eksklusive middage via en særlig finanskonto hos Atea med indestående midler tilhørende Region Sjælland selv.

Det er i hvert fald anklagers påstand, og det bliver nu vurderet i Retten i Glostrup.

I alt er syv personer tiltalt i sagen, heriblandt Claus Hougesen, den tidligere koncerndirektør for Atea samt it-direktøren for Region Sjælland og Rigspolitiet, Michael Steen Hansen.

Herunder finder du en grafisk gennemgang af sagen. Du kan desuden læse en af vores mange overbliksartikler eller følge vores liveblogs fra retsalen.