Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Fornem pris til it-sikkerhedseksperten Henning Mortensen / Intels aktiekurs når dotcom-højder / Fynsk robotvirksomhed sigter efter Kina / Disruptionrådet mødes i Herning i dag

Henning Mortensen får Databeskyttelsesprisen 2018. Lars Løkke og Satya Nadella har holdt møde. Fynsk robotvirksomhed sigter efter Kina. Disruptionrådet mødes i Herning i dag og i morgen. Tre selskaber kan byde på telemedicin. Erhvervsforskerpris til it-forsker. CGI-division får nyt navn. Intels aktiekurs når dotcom-højder.

Godmorgen fra Computerworld. Her kommer overblikket over it-nyhederne mandag morgen v/ morgen-briefing-bestyrer Dan Jensen.

Henning Mortensen får Databeskyttelsesprisen 2018

Den kendte it-sikkerhedsmand Henning Mortensen får Databeskyttelsesprisen 2018. 

Henning Mortensen er CISO/CPO i Brdr. A&O Johansen og har tidligere i en årrække været seniorrådgiver i Dansk Industri. Han er desuden formand for Rådet for Digital Sikkerhed.

Henning Mortensen - der er genkendelig blandt andet på grund af sin hårpisk - er ikke mindst anerkendt for sine formidlingsevner og sin dybe indsigt i trends og teknologi.

“Vinderen af databeskyttelsesprisen 2018 er en ildsjæl til inspiration og efterlevelse for os alle. Det er en person der formår at oversætte komplekse regler til operationelle processer og gode råd, som deles bredt til gavn for myndigheder, virksomheder og borgerne. Prisvinderen anerkendes også for sin aktive netværksdeltagelse i privacynetværk, i Datarådet og i Rådet for Digital Sikkerhed,” lyder det fra formand for prisjuryen, Ian Erdmann, Ørsted.

Intels aktiekurs når dotcom-højder

Intels aktiekurs buldrer i vejret og nåede fredag eftermiddag det højeste niveau, siden dotcom-feberen hærgrede for 17 år siden.

Den markante stigning skyldes, at investorerne og markedet omsider ser en klar kurs for Intel, der i årevis har kæmpet for at komme ud af sin dybe afhængighed af pc-markedet.

Istedet satser Intel på at blive hovedleverandør til det voksende marked for løsninger til datacentre. 

Og på dette område er omsætningen i det seneste kvartal vokset med 20 procent.

Læs også: Helt nyt Intel på vej: Her er det nye Intel efter gigantisk fyringsrunde og omstrukturering.

Lars Løkke og Satya Nadella har holdt møde

Statsminister Lars Løkke Rasmussen og Microsofts topchef, Satya Nadella, har mødt hinanden i Davos i Schweiz, fremgår det af et opslag på Twitter fra den danske teknologi-ambassadør, Casper Klynge, som du kan se her.

“Det kan ikke blive overladt til tech-firmaernes CEO’er at definere verdens politikker. Ingen har valgt os,” er Satya Nadella citeret for at sige i opslaget.

Casper Klynge skriver med henvisningen til citatet fra Nadella, at det er en ‘udbredt misforståelse, at alle tech-firmaer forlanget et ureguleret vakuum. Dette citat illustrerer, hvorfor Danmarks beslutning om at løfte teknologi op til en udenrigspolitisk prioritet giver mening.’

Læs også: Jeg tror ikke, at Mark Zuckerberg vil forsøge at blive præsident. Jeg tror, at han satser på at blive virtuel kejser.”

Fynsk robotvirksomhed sigter efter Kina

Den odenseanske robotvirksomhed MIR (Mobile Industrial Robots) har på blot et år etableret sig i Kina, skriver Børsen.

Kina udgør nu 13 procent af MIR’s eksportforretning. Inden for de næste tre skal andelen hæves til 25 procent, lyder ambitionen.

95 procent af MIR’s omsætning i omegnen (95 millioner kroner i 2017) hentes hjem i udlandet.

"Vi har hele tiden været bevidste om, at robotmarkedet i Kina er i voldsom vækst, og det er noget, der er sket inden for ti år. Det er gået fra at være et marked med potentiale til at være det største robotmarked, så det er et marked, vi skal være på," siger direktør Thomas Visti til avisen.

Han forventer, at selskabet vil omsætte for 200 millioner kroner i år.

Disruptionrådet mødes i Herning i dag og i morgen

Regeringens disruptionråd holder i dag møde i Herning.

Det er rådets femte møde, og emnet i dag og i morgen er ‘flexicurity 4.0.´

Rådet skal således drøfte ‘flexicurity som konkurrencefordel og en god omstilling for alle grupper, hvordan vi fastholder den danske samfundsmodel og det høje danske tillidsniveau samt de nye beskæftigelsesformers betydning for arbejdsmarkedet.'

Rådet har 32 faste medlemmer fra erhvervsliv, forskermiljøer og lignende. Samt Hella Joof. Hertil kommer syv ministre.

Læs også: Tak (på en måde) til Hella Joof for idiotisk disruption-udsagn.

Tre selskaber kan byde på telemedicin

Det bliver eller flere af tre selskaber, der kommer til at levere en telemedicin-løsnning til de danske regioner og kommuner.

Regionerne og kommunerne håndterer udbuddet i ‘FUT’ (Fælles udbud af Telemedicin). Her er Systematic/Trifork/Netic, Imatis samt KMD/OpenTeleHealth/Siemens/ITH netop blevet prækvalificeret til udbudddet.

FUT havde modaget ansøgninger fra i alt otte leverandører, hvoraf de tre konsortier er blevet udvalgt.

De tre prækvalificerede konsortier skal nu i gang med forhandlinger med FUT, inden de afgiver et egentlig tilbud.

Målet er en en samlet løsning til behandling og monitorering af patienter over internettet. Det har FUT tidligere betegnet som et ‘nationalt motorvejsnet, der kobler sundhedsinfrastrukturen sammen på tværs af landet.’

Ifølge FUT skal de telemedicinske løsninger være fleksible og kunne tilpasses de forskellige kommuner og regioners behov.

Erhvervsforskerpris til it-forsker

Innovationsfondens Erhvervsforsker pris 2018 går til Sara Shafiee, der i samarbejde med Haldor Topsøe har udviklet det, som Innovationsfonden kalder for en ‘banebrydende it-løsning, der får virksomheders produktion, udvikling og salg til at hænge langt bedre sammen.”

Sara Shafiee kommer oprindeligt fra Iran og er erhvervs-PhD.

“Sara kom til Danmark med viden om textile engineering, men måtte skifte felt kulturelt og fagligt. Hun har ikke bare skabt en ny tilværelse og karrierevej – hun har på rekordtid formået at etablere sig som en af de få kvindelige topforskere i Danmark, “ lyder det fra Innovationsfonden.

Du kan læse mere hos fonden her.

CGI-division får nyt navn

CGI skiftet navnet på forretnings-enheden Bigdatapump, der nu bliver til ‘CGI Advanced Analytics Solutions.’

Bigdatapump er egentligt et finsk firma, som blev købt af Affecto for et års tid siden. Siden købte CGI så Affecto, hvilket du kan læse mere om her.

CGI Advanced Analytics får omkring 100 medarbejdere i København, Stockholm, Oslo, Helsinki, Turku og Warszawa, hedder det.

To strandede it-projekter har sendt danske CGI til tælling: "Har leveret rigtig dårligt og det har kostet os rigtigt mange penge".
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Strategisk it-sikkerhedsdag – Identificer, beskyt og forsvar

Trusselsbilledet er rødglødende og it-sikkerhedslandskabet har aldrig været mere anspændt end nu. Flere organisationer end nogensinde før bliver som følge udsat for cyber-angreb, der er udført af professionelle og målrettede hackere Vi tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

23. august 2022 | Læs mere


Strategisk it-sikkerhedsdag – Identificer, beskyt og forsvar

Trusselsbilledet er rødglødende og it-sikkerhedslandskabet har aldrig været mere anspændt end nu. Flere organisationer end nogensinde før bliver som følge udsat for cyber-angreb, der er udført af professionelle og målrettede hackere Vi tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

25. august 2022 | Læs mere


CIO Trends 2022: Sådan arbejder de dygtigste CIOs med ledelse, organisation og strategi

Sparringspartner, forretningsudvikler, projektleder, evangelist, strateg og ikke mindst chef. CIO-rollen er under voldsom forandring – hvor især ledelses- og strategidelen får stadig større plads i de komplekse it-organisationer.

30. august 2022 | Læs mere


Premium
Jacob og Henrik har netop solgt deres it-virksomhed for et trecifret millionbeløb: "Vi havde et mål om at vokse endnu mere, men så kom det her tilbud"
CIO
Stort CIO-interview: Lemvigh-Müllers milliard-omsætning er blevet digital
Job & Karriere
Her er Netcompanys nye hovedkvarter: Flytter til ikonisk adresse i hjertet af København - kommer til at betale million-leje