Artikel top billede

EU går ind i Apples kæmpe-opkøb af europæisk musik-tjeneste: "Kan have væsentlig negativ indvirkning på konkurrencen i EU"

Apples kæmpe-opkøb af musik-tjenesten Shazam har vakt bekymring i mange lande. Nu går EU ind i sagen.

Det er et par måneder siden, at Apple og den britiske musiktjeneste Shazam gav hinanden håndslag på, at Apple skal købe tjenesten for 2,5 milliarder kroner.

Udsigten til at Apple overtager den britiske tjeneste har imidlertid gjort flere lande så bekymrede, at EU-Kommissionen nu går ind i sagen.

I sig selv er købet så lille, at EU ikke automatisk vil tage sagen på.

Men kommissionen har modtaget bekymrede henvendelser fra Østrig, Frankrig, Italien, Norge, Spanien og Sverige, der alle vil have EU til at granske handlen og dens konkurrence-mæssige konsekvenser for det europæiske musikmarked.

“Det er kommissionens opfattelse, at transaktionen kan have en væsentlig negativ indvirkning på konkurrencen i EU,” lyder det fra EU-Kommissionen i denne meddelelse.

Shazam og Apple har samarbejdet i mange år. Shazam-appen var faktisk en af de allerførste apps, som man kunne hente i Apples App Store i sin tid, og Shazam-teknologien anvendes også i Apples personlige assistent Siri.

Shazam er en slags kunstig intelligens, som anvendes til at genkende musik-numre, når de bliver afsplittet for smartphonen.

Perspektiverne i købet er enorme i en tid, hvor de store teknologi-selskaber Amazon, Apple og Google kæmper med næb og kløer om det stærkt voksende marked for home-assistenter.

Det kan du læse mere om her: Derfor vil Apple købe musik-appen Shazam for 2,5 milliarder kroner: Kan blive motor under Apples nye kæmpe-satsning.

EU har for tiden for alvor de store amerikanske teknologi-selskaber i søgelyset - både når det gælder deres forretningsmetoder samt deres skattekontruktioner.

Det kan du læse mere om her: EU-lande vil slå hårdt ned: Det skal være slut med tech-virksomheder, der ikke betaler skat
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere