Artikel top billede

EU går ind i Apples kæmpe-opkøb af europæisk musik-tjeneste: "Kan have væsentlig negativ indvirkning på konkurrencen i EU"

Apples kæmpe-opkøb af musik-tjenesten Shazam har vakt bekymring i mange lande. Nu går EU ind i sagen.

Det er et par måneder siden, at Apple og den britiske musiktjeneste Shazam gav hinanden håndslag på, at Apple skal købe tjenesten for 2,5 milliarder kroner.

Udsigten til at Apple overtager den britiske tjeneste har imidlertid gjort flere lande så bekymrede, at EU-Kommissionen nu går ind i sagen.

I sig selv er købet så lille, at EU ikke automatisk vil tage sagen på.

Men kommissionen har modtaget bekymrede henvendelser fra Østrig, Frankrig, Italien, Norge, Spanien og Sverige, der alle vil have EU til at granske handlen og dens konkurrence-mæssige konsekvenser for det europæiske musikmarked.

“Det er kommissionens opfattelse, at transaktionen kan have en væsentlig negativ indvirkning på konkurrencen i EU,” lyder det fra EU-Kommissionen i denne meddelelse.

Shazam og Apple har samarbejdet i mange år. Shazam-appen var faktisk en af de allerførste apps, som man kunne hente i Apples App Store i sin tid, og Shazam-teknologien anvendes også i Apples personlige assistent Siri.

Shazam er en slags kunstig intelligens, som anvendes til at genkende musik-numre, når de bliver afsplittet for smartphonen.

Perspektiverne i købet er enorme i en tid, hvor de store teknologi-selskaber Amazon, Apple og Google kæmper med næb og kløer om det stærkt voksende marked for home-assistenter.

Det kan du læse mere om her: Derfor vil Apple købe musik-appen Shazam for 2,5 milliarder kroner: Kan blive motor under Apples nye kæmpe-satsning.

EU har for tiden for alvor de store amerikanske teknologi-selskaber i søgelyset - både når det gælder deres forretningsmetoder samt deres skattekontruktioner.

Det kan du læse mere om her: EU-lande vil slå hårdt ned: Det skal være slut med tech-virksomheder, der ikke betaler skat
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Produktion 2.0: Drift og sikkerhed når der går IT i OT

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

23. februar 2023 | Læs mere


MS Power Platform

Bliv inspireret til, hvordan du kan gribe mulighederne via Microsofts Power Platform og Power Apps gennem oplæg om og demonstrationer af, hvordan danske virksomheder anvender mulighederne. Eksempelvis ved at visualisere og dele data med Power BI, tilpasse, digitalisere workflows med Power Apps samt automatisere workflows mellem services med Power Automate.

28. februar 2023 | Læs mere


Customer Experience - sådan får du glade og loyale kunder

En dyb og relevant indsigt i dine kunders behov, ageren og navigeren er med til at skabe den bedste kundeoplevelse. Det kræver mange data, og det er afgørende at virksomhederne har det rette setup og viden om dataindsamling og dataanalyse. Deltag på dette semirnår og bliv klogere på de store aktuelle muligheder som data, software og ny innovation skaber inden for customer experience.

01. marts 2023 | Læs mere