Artikel top billede

EU går ind i Apples kæmpe-opkøb af europæisk musik-tjeneste: "Kan have væsentlig negativ indvirkning på konkurrencen i EU"

Apples kæmpe-opkøb af musik-tjenesten Shazam har vakt bekymring i mange lande. Nu går EU ind i sagen.

Det er et par måneder siden, at Apple og den britiske musiktjeneste Shazam gav hinanden håndslag på, at Apple skal købe tjenesten for 2,5 milliarder kroner.

Udsigten til at Apple overtager den britiske tjeneste har imidlertid gjort flere lande så bekymrede, at EU-Kommissionen nu går ind i sagen.

I sig selv er købet så lille, at EU ikke automatisk vil tage sagen på.

Men kommissionen har modtaget bekymrede henvendelser fra Østrig, Frankrig, Italien, Norge, Spanien og Sverige, der alle vil have EU til at granske handlen og dens konkurrence-mæssige konsekvenser for det europæiske musikmarked.

“Det er kommissionens opfattelse, at transaktionen kan have en væsentlig negativ indvirkning på konkurrencen i EU,” lyder det fra EU-Kommissionen i denne meddelelse.

Shazam og Apple har samarbejdet i mange år. Shazam-appen var faktisk en af de allerførste apps, som man kunne hente i Apples App Store i sin tid, og Shazam-teknologien anvendes også i Apples personlige assistent Siri.

Shazam er en slags kunstig intelligens, som anvendes til at genkende musik-numre, når de bliver afsplittet for smartphonen.

Perspektiverne i købet er enorme i en tid, hvor de store teknologi-selskaber Amazon, Apple og Google kæmper med næb og kløer om det stærkt voksende marked for home-assistenter.

Det kan du læse mere om her: Derfor vil Apple købe musik-appen Shazam for 2,5 milliarder kroner: Kan blive motor under Apples nye kæmpe-satsning.

EU har for tiden for alvor de store amerikanske teknologi-selskaber i søgelyset - både når det gælder deres forretningsmetoder samt deres skattekontruktioner.

Det kan du læse mere om her: EU-lande vil slå hårdt ned: Det skal være slut med tech-virksomheder, der ikke betaler skat
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere