Artikel top billede

Genopliv dine gamle Bang og Olufsen-højttalere med nyt gør-det-selv-sæt

Ligger du inde med nogle af de gamle klassiske Bang & Olufsen-højttalere? Så kan du med et nyt open source-produkt fra B&O omdanne dem til nye moderne, trådløse højttalere

Bang og Olufsen har lanceret et nyt open source-produkt, der kan omdanne dine gamle klassiske B&O-kasser til nye trådløse HiFi-højttalere.

Det er udviklet i samarbejde med HiFiBerry og hedder Beocreate 4 Channel Amplifier, og er en printplade, som du selv skal inkorporere i dine gamle B&O-højttalere.

Det drejer sig blandt andet om de klassiske hvide CX50 og CX100-højttalere, der blev solgt tilbage i 70’erne og 80’erne, og som mange måske stadig har til at stå tilsluttet eksempelvis et Beocenter 9300.

Både CX50 og CX100 er passive højttalere, der via Beocreate 4 Channel Amplifier omdannes til fuldt aktive højttalere, så de kun drives af et enkelt strømstik.

Boardet er også bygget til at skulle kunne arbejde sammen med en Raspberry Pi eller anden micro-computer, der så vil fungere som streaming-enhed inde i højttaleren via Airplay, Bluetooth og Spotify Connect.

Det er et gør-det-selv-projekt, og du skal selv samle og kode dig (software medfølger) til at få højttaleren til at virke på ny, men det vil kunne give dine gamle højttalere nyt liv.

Beoworlds eget forum forklarer en af udviklerne bag projektet, at den klassiske CX50 faktisk lyder bedre end nogensinde før, efter at den er blevet moderniseret med den nye indmad.

Det er dog ikke en gratis omgang at få opgraderet højttalerne. Beocreate 4 Channel Amplifier koster 159 euro eller knap 1.200 kroner.

Læs også: Test: B&O Play A6: Flot lyd til dem som vil betale for design




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere