Artikel top billede

Genopliv dine gamle Bang og Olufsen-højttalere med nyt gør-det-selv-sæt

Ligger du inde med nogle af de gamle klassiske Bang & Olufsen-højttalere? Så kan du med et nyt open source-produkt fra B&O omdanne dem til nye moderne, trådløse højttalere

Bang og Olufsen har lanceret et nyt open source-produkt, der kan omdanne dine gamle klassiske B&O-kasser til nye trådløse HiFi-højttalere.

Det er udviklet i samarbejde med HiFiBerry og hedder Beocreate 4 Channel Amplifier, og er en printplade, som du selv skal inkorporere i dine gamle B&O-højttalere.

Det drejer sig blandt andet om de klassiske hvide CX50 og CX100-højttalere, der blev solgt tilbage i 70’erne og 80’erne, og som mange måske stadig har til at stå tilsluttet eksempelvis et Beocenter 9300.

Både CX50 og CX100 er passive højttalere, der via Beocreate 4 Channel Amplifier omdannes til fuldt aktive højttalere, så de kun drives af et enkelt strømstik.

Boardet er også bygget til at skulle kunne arbejde sammen med en Raspberry Pi eller anden micro-computer, der så vil fungere som streaming-enhed inde i højttaleren via Airplay, Bluetooth og Spotify Connect.

Det er et gør-det-selv-projekt, og du skal selv samle og kode dig (software medfølger) til at få højttaleren til at virke på ny, men det vil kunne give dine gamle højttalere nyt liv.

Beoworlds eget forum forklarer en af udviklerne bag projektet, at den klassiske CX50 faktisk lyder bedre end nogensinde før, efter at den er blevet moderniseret med den nye indmad.

Det er dog ikke en gratis omgang at få opgraderet højttalerne. Beocreate 4 Channel Amplifier koster 159 euro eller knap 1.200 kroner.

Læs også: Test: B&O Play A6: Flot lyd til dem som vil betale for design
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Produktion 2.0: Drift og sikkerhed når der går IT i OT

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

23. februar 2023 | Læs mere


MS Power Platform

Bliv inspireret til, hvordan du kan gribe mulighederne via Microsofts Power Platform og Power Apps gennem oplæg om og demonstrationer af, hvordan danske virksomheder anvender mulighederne. Eksempelvis ved at visualisere og dele data med Power BI, tilpasse, digitalisere workflows med Power Apps samt automatisere workflows mellem services med Power Automate.

28. februar 2023 | Læs mere


Customer Experience - sådan får du glade og loyale kunder

En dyb og relevant indsigt i dine kunders behov, ageren og navigeren er med til at skabe den bedste kundeoplevelse. Det kræver mange data, og det er afgørende at virksomhederne har det rette setup og viden om dataindsamling og dataanalyse. Deltag på dette semirnår og bliv klogere på de store aktuelle muligheder som data, software og ny innovation skaber inden for customer experience.

01. marts 2023 | Læs mere