Artikel top billede

Genopliv dine gamle Bang og Olufsen-højttalere med nyt gør-det-selv-sæt

Ligger du inde med nogle af de gamle klassiske Bang & Olufsen-højttalere? Så kan du med et nyt open source-produkt fra B&O omdanne dem til nye moderne, trådløse højttalere

Bang og Olufsen har lanceret et nyt open source-produkt, der kan omdanne dine gamle klassiske B&O-kasser til nye trådløse HiFi-højttalere.

Det er udviklet i samarbejde med HiFiBerry og hedder Beocreate 4 Channel Amplifier, og er en printplade, som du selv skal inkorporere i dine gamle B&O-højttalere.

Det drejer sig blandt andet om de klassiske hvide CX50 og CX100-højttalere, der blev solgt tilbage i 70’erne og 80’erne, og som mange måske stadig har til at stå tilsluttet eksempelvis et Beocenter 9300.

Både CX50 og CX100 er passive højttalere, der via Beocreate 4 Channel Amplifier omdannes til fuldt aktive højttalere, så de kun drives af et enkelt strømstik.

Boardet er også bygget til at skulle kunne arbejde sammen med en Raspberry Pi eller anden micro-computer, der så vil fungere som streaming-enhed inde i højttaleren via Airplay, Bluetooth og Spotify Connect.

Det er et gør-det-selv-projekt, og du skal selv samle og kode dig (software medfølger) til at få højttaleren til at virke på ny, men det vil kunne give dine gamle højttalere nyt liv.

Beoworlds eget forum forklarer en af udviklerne bag projektet, at den klassiske CX50 faktisk lyder bedre end nogensinde før, efter at den er blevet moderniseret med den nye indmad.

Det er dog ikke en gratis omgang at få opgraderet højttalerne. Beocreate 4 Channel Amplifier koster 159 euro eller knap 1.200 kroner.

Læs også: Test: B&O Play A6: Flot lyd til dem som vil betale for design
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere