Artikel top billede

I bytte for vild batteritid: Her er alle begrænsningerne for Windows 10 på ARM-computere

Microsoft overraskede i efteråret med Windows 10 på ARM-processorer, der normalt sidder i smartphones. Men der er dog en række begrænsninger, viser det sig nu.

Tilbage i efteråret 2017 fremviste Qualcomm og Microsoft for første gang Windows 10-computere, der blev drevet af en af Qualcomms Snapdragon 835-processorer.

Det er stort, da Snapdragon 835 er en processor af typen ARM, der normalt sidder i smartphones og tablets, og som normalt ikke kan eksekvere Windows-programmer.

Via smart virtualisering er det dog lykkes, og det betyder, at man nu kan købe ultratynde computere med en batterilevetid på over 20 timer og indbygget LTE/4G-modem.

Ganske smart.

Men indtil nu har Microsoft hemmeligholdt, hvor hunden lå begravet. For med en særlig ARM-processor kan du ikke forvente helt det samme som med en normal x64-bit processor som Intels.

Nu er Microsoft kommet med en liste over de begrænsninger, som “Windows 10 on ARM” er ramt af.

64-bit programmer vil ikke fungere

Imens både Apple og Android har bandlyst 32-bit apps, så kan Windows 10 på ARM ikke eksekvere 64-bit-programmer.

Det er dog en funktion, der forventes at komme på et senere tidspunkt.

Nogle apps vil ikke fungere

“Windows 10 on ARM” kan sagtens afvikle almindelige win32-applikationer, men der er flere typer programmer, som ikke vil fungere på de tynde, batteribesparende computere.

Det gælder eksempelvis programmer, der ændrer på Windows’ udseende (shell Extensions) samt programmer til øget tilgængelighed samt cloud storage-apps. Det kan tolkes som, at Dropbox ikke vil fungere på den særlige ARM-processor, med mindre Dropbox ændrer koden til at fungere direkte på ARM-processoren.

Ingen Hyper V

Hyper V-support finder du ikke i “Windows 10 on ARM.”

Gamle spil og grafiske programmer vil ikke virke

“Windows 10 on ARM” supporterer DirectX 9, 10, 11 og 12, men spil og programmer, der kræver ældre versioner vil ikke fungere. Programmer der benytter sig af OpenGL vil heller ikke fungere.

I bytte for ovenstående mangler vil du i stedet få en tynd, altid forbunden computer, hvor batterilevetiden kan nå op på hele 20 timer, men som stadig kan bruges til almindelige Windows 10-programmer. 

Du kan læse mere om ARM og Windows 10 her: 

Her er de første Windows-pc'er med ARM-processorer: Lover mere end 22 timers batteritid og 4G/LTE
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere