Artikel top billede

I bytte for vild batteritid: Her er alle begrænsningerne for Windows 10 på ARM-computere

Microsoft overraskede i efteråret med Windows 10 på ARM-processorer, der normalt sidder i smartphones. Men der er dog en række begrænsninger, viser det sig nu.

Tilbage i efteråret 2017 fremviste Qualcomm og Microsoft for første gang Windows 10-computere, der blev drevet af en af Qualcomms Snapdragon 835-processorer.

Det er stort, da Snapdragon 835 er en processor af typen ARM, der normalt sidder i smartphones og tablets, og som normalt ikke kan eksekvere Windows-programmer.

Via smart virtualisering er det dog lykkes, og det betyder, at man nu kan købe ultratynde computere med en batterilevetid på over 20 timer og indbygget LTE/4G-modem.

Ganske smart.

Men indtil nu har Microsoft hemmeligholdt, hvor hunden lå begravet. For med en særlig ARM-processor kan du ikke forvente helt det samme som med en normal x64-bit processor som Intels.

Nu er Microsoft kommet med en liste over de begrænsninger, som “Windows 10 on ARM” er ramt af.

64-bit programmer vil ikke fungere

Imens både Apple og Android har bandlyst 32-bit apps, så kan Windows 10 på ARM ikke eksekvere 64-bit-programmer.

Det er dog en funktion, der forventes at komme på et senere tidspunkt.

Nogle apps vil ikke fungere

“Windows 10 on ARM” kan sagtens afvikle almindelige win32-applikationer, men der er flere typer programmer, som ikke vil fungere på de tynde, batteribesparende computere.

Det gælder eksempelvis programmer, der ændrer på Windows’ udseende (shell Extensions) samt programmer til øget tilgængelighed samt cloud storage-apps. Det kan tolkes som, at Dropbox ikke vil fungere på den særlige ARM-processor, med mindre Dropbox ændrer koden til at fungere direkte på ARM-processoren.

Ingen Hyper V

Hyper V-support finder du ikke i “Windows 10 on ARM.”

Gamle spil og grafiske programmer vil ikke virke

“Windows 10 on ARM” supporterer DirectX 9, 10, 11 og 12, men spil og programmer, der kræver ældre versioner vil ikke fungere. Programmer der benytter sig af OpenGL vil heller ikke fungere.

I bytte for ovenstående mangler vil du i stedet få en tynd, altid forbunden computer, hvor batterilevetiden kan nå op på hele 20 timer, men som stadig kan bruges til almindelige Windows 10-programmer. 

Du kan læse mere om ARM og Windows 10 her: 

Her er de første Windows-pc'er med ARM-processorer: Lover mere end 22 timers batteritid og 4G/LTE
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere