Artikel top billede

Nye smartphones fra Sony: Er nyt udseende og mere skærm nok til at redde Sonys mobil-forretning?

De nyeste telefoner fra Sony bør få dig til at glemme de nye Samsung-telefoner for bare et kort øjeblik

Sony og Nokia er to af de mindre producenter af smartphones og begge forsøger ihærdigt at fange lidt scenelys fra giganten Samsung.

Samsung har ved dette års Mobile World Congress lanceret sin seneste Galaxy S9-smartphone, der ser ud til at være en optimeret version af sidste års S8’er.

Læs mere her: Her er Samsungs nye S9 og S9+ topmodeller: Dyrere, hurtigere - og ligner sig selv

Du kan læse mere om Nokias nye telefoner her, imens vi herunder kigger på Sonys to nye telefoner, hvor særligt en af dem kunne være interessant for rigtig mange.

Sony Xperia XZ2 og XZ2 Compact

Sony er ofte blevet rost for at lancere generelt gode og stabile smartphones, men i et design, der ikke har ændret sig det store i tre-fire år.

Nu er Sony tilbage med XZ2 og XZ2 Compact. To nye telefoner i nyt design.

Den største forskel er på fronten, hvor skærmene nu fylder mere. På den store XZ2-model finder du en 5,7 tommer skærm i 2:1-format (det meget moderne format for tiden), og på den mindre Compact-model finder du en 5 tommer skærm.

Ligeledes er batteriet på begge modeller blevet større, så de burde holde på strømmen i længere tid.

Telefonerne har også droppet noget af det meget kantede udseende og erstattet det med en mere blød udstråling. Bagsiden buer, så telefonen ligger godt i hånden, og fingerskanneren er kastet om på bagsiden.

I den store model finder du en bagside af glas og trådløs opladning, hvilket du ikke finder i den mindre Compact-model, hvis bagside også er af plast.

Ud over batteriets og skærmens størrelse samt trådløs opladning er de to telefoner ellers udstyret med den samme hardware.

Det gør særligt XZ2 Compact til en interessant telefon til de, der ikke ønsker en stor smartphone i lommen, men som heller ikke ønsker en smartphone, hvor der er sparet på specifikationerne.

Begge telefoner har også fokus på lydkvalitet med en række forskellige tiltag, heriblandt LDAC og atpX HD Audio, men der er ingen Minijack-port. Der medfølger dog adapter.

Læs også: Test af Sony Xperia XZ Premium: Giver 4K-skærm i en smartphone mening?

Kameraet har den samme 19 megapixel-sensor i begge telefoner, og det burde betyde gode fotos. Sådan plejer det at være med Sonys smartphones.

Prisen er flot, taget indmaden i betragtning. XZ2 koster 5.999 kroner - det samme som Nokias 8 “Sirocco” med en ældre processor - og XZ2 Compact vil koste 4.499 kroner.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere