Artikel top billede

Foto: Steffen Villadsen (Foto: Steffen Villadsen)

Dommens dag nærmer sig i Atea-sagen: Lørdag afgiver de sidste vidner forklaring

Lørdag er det sidste ordinære retsmøde i den langstrakte Ateasag. De sidste vidner skal afhøres, inden anklagere og forsvarere skærper tungebåndene og gør klar til procedure. Sagen nærmer sig sin afslutning.

Lørdag kommer der ekstraordinært gang i retslokalet i Glostrup, der siden efteråret nærmest ugentligt har huset retsmøderne i langtrukne Ateasag. 

Efter en nærmest uendelig række af retsmøder nærmer vi os nu afgørelsens time.

På lørdag kommer de sidste vidner således i vidneskranken, inden både forsvarere og anklagere skal procedere.  

Læs mere om sagen her: Hjalp virksomheder Atea med at klage over omstridt udbud i Region Sjælland? Forsvarer udpeger Ib Kunøe som fællesnævner

Ved sidste retsmøde tilkendegjorde retten, at man som det så ud nu fandt det i orden, at der indledes en erstatningssag fra Region Sjællands side, såfremt de tiltalte kendes skyldige. 

Derfor vil det første vidne lørdag morgen ifølge Computerworlds oplysninger også være en erstatningsadvokat.

Region Sjælland har tidligere tilkendegivet, at regionen har intention om at rejse et erstatningskrav på det tabte beløb, der er forsvundet til middage og rejser.  

Læs mere her: Region Sjælland vil rejse stort erstatningskrav mod de tiltalte i Atea-sagen

Afslutningen nærmer sig

Når retsmødet lørdag tager sin afslutning, er det samtidig afslutningen på de mange retsmøder i Ateasagen, der udgører den såkaldte hovedforhandling.  

Herefter er der kun tilbage at vente på henholdsvis anklagerne og forsvarernes procedure, der finder sted henholdsvis i den anden weekend i april og den første weekend i maj. 

Få et overblik over sagen her: Ny tidslinje over Atea-bestikkelsessagen: Få det fulde overblik over sagens udvikling her

Når begge parter har fremlagt deres opfattelse af, hvordan sagen hænger sammen og ikke mindst, hvad der er blevet bevist, og hvad der ikke er bevist, så skal retten træffe sin afgørelse. 

Dermed sættes der midlertidigt punktum for det, der betegnes som danmarkshistoriens største sag om bestikkelse. Da sagen nu har sin gang i byretten i Glostrup, så kan dommen over de tiltalte ankes, og hernæst skal landsretten tage stilling til sagen. 

De overtrædelser, som de anklagede er tiltalt for er bestikkelse og underslæb. Begge dele kan give op til seks års fængsel.

Computerworld er til stede for at dække sagen. Følg vores live-blog lørdag.

Læs mere om sagen her: 

Atea-dom bliver flere måneder forsinket efter kæmpefund af materiale: "Jeg er rystet over, hvad der foregår"

Mystik om tidligere [b]Atea-boss' dyre luksusmiddage med offentlige kunder på Ateas regning: Fandt de overhovedet sted?

Efter masser af luksusbilag i Atea-bestikkelsesretssagen: Tiltalte it-topfolk fastholder uskyld - vil frifindes
[/b]
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere