Artikel top billede

Foto: Steffen Villadsen

Dommens dag nærmer sig i Atea-sagen: Lørdag afgiver de sidste vidner forklaring

Lørdag er det sidste ordinære retsmøde i den langstrakte Ateasag. De sidste vidner skal afhøres, inden anklagere og forsvarere skærper tungebåndene og gør klar til procedure. Sagen nærmer sig sin afslutning.

Lørdag kommer der ekstraordinært gang i retslokalet i Glostrup, der siden efteråret nærmest ugentligt har huset retsmøderne i langtrukne Ateasag. 

Efter en nærmest uendelig række af retsmøder nærmer vi os nu afgørelsens time.

På lørdag kommer de sidste vidner således i vidneskranken, inden både forsvarere og anklagere skal procedere.  

Læs mere om sagen her: Hjalp virksomheder Atea med at klage over omstridt udbud i Region Sjælland? Forsvarer udpeger Ib Kunøe som fællesnævner

Ved sidste retsmøde tilkendegjorde retten, at man som det så ud nu fandt det i orden, at der indledes en erstatningssag fra Region Sjællands side, såfremt de tiltalte kendes skyldige. 

Derfor vil det første vidne lørdag morgen ifølge Computerworlds oplysninger også være en erstatningsadvokat.

Region Sjælland har tidligere tilkendegivet, at regionen har intention om at rejse et erstatningskrav på det tabte beløb, der er forsvundet til middage og rejser.  

Læs mere her: Region Sjælland vil rejse stort erstatningskrav mod de tiltalte i Atea-sagen

Afslutningen nærmer sig

Når retsmødet lørdag tager sin afslutning, er det samtidig afslutningen på de mange retsmøder i Ateasagen, der udgører den såkaldte hovedforhandling.  

Herefter er der kun tilbage at vente på henholdsvis anklagerne og forsvarernes procedure, der finder sted henholdsvis i den anden weekend i april og den første weekend i maj. 

Få et overblik over sagen her: Ny tidslinje over Atea-bestikkelsessagen: Få det fulde overblik over sagens udvikling her

Når begge parter har fremlagt deres opfattelse af, hvordan sagen hænger sammen og ikke mindst, hvad der er blevet bevist, og hvad der ikke er bevist, så skal retten træffe sin afgørelse. 

Dermed sættes der midlertidigt punktum for det, der betegnes som danmarkshistoriens største sag om bestikkelse. Da sagen nu har sin gang i byretten i Glostrup, så kan dommen over de tiltalte ankes, og hernæst skal landsretten tage stilling til sagen. 

De overtrædelser, som de anklagede er tiltalt for er bestikkelse og underslæb. Begge dele kan give op til seks års fængsel.

Computerworld er til stede for at dække sagen. Følg vores live-blog lørdag.

Læs mere om sagen her: 

Atea-dom bliver flere måneder forsinket efter kæmpefund af materiale: "Jeg er rystet over, hvad der foregår"

Mystik om tidligere [b]Atea-boss' dyre luksusmiddage med offentlige kunder på Ateas regning: Fandt de overhovedet sted?

Efter masser af luksusbilag i Atea-bestikkelsesretssagen: Tiltalte it-topfolk fastholder uskyld - vil frifindes
[/b]
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Daxiomatic ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere