Artikel top billede

Foto: Steffen Villadsen (Foto: Steffen Villadsen)

Dommens dag nærmer sig i Atea-sagen: Lørdag afgiver de sidste vidner forklaring

Lørdag er det sidste ordinære retsmøde i den langstrakte Ateasag. De sidste vidner skal afhøres, inden anklagere og forsvarere skærper tungebåndene og gør klar til procedure. Sagen nærmer sig sin afslutning.

Lørdag kommer der ekstraordinært gang i retslokalet i Glostrup, der siden efteråret nærmest ugentligt har huset retsmøderne i langtrukne Ateasag. 

Efter en nærmest uendelig række af retsmøder nærmer vi os nu afgørelsens time.

På lørdag kommer de sidste vidner således i vidneskranken, inden både forsvarere og anklagere skal procedere.  

Læs mere om sagen her: Hjalp virksomheder Atea med at klage over omstridt udbud i Region Sjælland? Forsvarer udpeger Ib Kunøe som fællesnævner

Ved sidste retsmøde tilkendegjorde retten, at man som det så ud nu fandt det i orden, at der indledes en erstatningssag fra Region Sjællands side, såfremt de tiltalte kendes skyldige. 

Derfor vil det første vidne lørdag morgen ifølge Computerworlds oplysninger også være en erstatningsadvokat.

Region Sjælland har tidligere tilkendegivet, at regionen har intention om at rejse et erstatningskrav på det tabte beløb, der er forsvundet til middage og rejser.  

Læs mere her: Region Sjælland vil rejse stort erstatningskrav mod de tiltalte i Atea-sagen

Afslutningen nærmer sig

Når retsmødet lørdag tager sin afslutning, er det samtidig afslutningen på de mange retsmøder i Ateasagen, der udgører den såkaldte hovedforhandling.  

Herefter er der kun tilbage at vente på henholdsvis anklagerne og forsvarernes procedure, der finder sted henholdsvis i den anden weekend i april og den første weekend i maj. 

Få et overblik over sagen her: Ny tidslinje over Atea-bestikkelsessagen: Få det fulde overblik over sagens udvikling her

Når begge parter har fremlagt deres opfattelse af, hvordan sagen hænger sammen og ikke mindst, hvad der er blevet bevist, og hvad der ikke er bevist, så skal retten træffe sin afgørelse. 

Dermed sættes der midlertidigt punktum for det, der betegnes som danmarkshistoriens største sag om bestikkelse. Da sagen nu har sin gang i byretten i Glostrup, så kan dommen over de tiltalte ankes, og hernæst skal landsretten tage stilling til sagen. 

De overtrædelser, som de anklagede er tiltalt for er bestikkelse og underslæb. Begge dele kan give op til seks års fængsel.

Computerworld er til stede for at dække sagen. Følg vores live-blog lørdag.

Læs mere om sagen her: 

Atea-dom bliver flere måneder forsinket efter kæmpefund af materiale: "Jeg er rystet over, hvad der foregår"

Mystik om tidligere [b]Atea-boss' dyre luksusmiddage med offentlige kunder på Ateas regning: Fandt de overhovedet sted?

Efter masser af luksusbilag i Atea-bestikkelsesretssagen: Tiltalte it-topfolk fastholder uskyld - vil frifindes
[/b]




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere