Artikel top billede

Foto: Steffen Villadsen (Foto: Steffen Villadsen)

Dommens dag nærmer sig i Atea-sagen: Lørdag afgiver de sidste vidner forklaring

Lørdag er det sidste ordinære retsmøde i den langstrakte Ateasag. De sidste vidner skal afhøres, inden anklagere og forsvarere skærper tungebåndene og gør klar til procedure. Sagen nærmer sig sin afslutning.

Lørdag kommer der ekstraordinært gang i retslokalet i Glostrup, der siden efteråret nærmest ugentligt har huset retsmøderne i langtrukne Ateasag. 

Efter en nærmest uendelig række af retsmøder nærmer vi os nu afgørelsens time.

På lørdag kommer de sidste vidner således i vidneskranken, inden både forsvarere og anklagere skal procedere.  

Læs mere om sagen her: Hjalp virksomheder Atea med at klage over omstridt udbud i Region Sjælland? Forsvarer udpeger Ib Kunøe som fællesnævner

Ved sidste retsmøde tilkendegjorde retten, at man som det så ud nu fandt det i orden, at der indledes en erstatningssag fra Region Sjællands side, såfremt de tiltalte kendes skyldige. 

Derfor vil det første vidne lørdag morgen ifølge Computerworlds oplysninger også være en erstatningsadvokat.

Region Sjælland har tidligere tilkendegivet, at regionen har intention om at rejse et erstatningskrav på det tabte beløb, der er forsvundet til middage og rejser.  

Læs mere her: Region Sjælland vil rejse stort erstatningskrav mod de tiltalte i Atea-sagen

Afslutningen nærmer sig

Når retsmødet lørdag tager sin afslutning, er det samtidig afslutningen på de mange retsmøder i Ateasagen, der udgører den såkaldte hovedforhandling.  

Herefter er der kun tilbage at vente på henholdsvis anklagerne og forsvarernes procedure, der finder sted henholdsvis i den anden weekend i april og den første weekend i maj. 

Få et overblik over sagen her: Ny tidslinje over Atea-bestikkelsessagen: Få det fulde overblik over sagens udvikling her

Når begge parter har fremlagt deres opfattelse af, hvordan sagen hænger sammen og ikke mindst, hvad der er blevet bevist, og hvad der ikke er bevist, så skal retten træffe sin afgørelse. 

Dermed sættes der midlertidigt punktum for det, der betegnes som danmarkshistoriens største sag om bestikkelse. Da sagen nu har sin gang i byretten i Glostrup, så kan dommen over de tiltalte ankes, og hernæst skal landsretten tage stilling til sagen. 

De overtrædelser, som de anklagede er tiltalt for er bestikkelse og underslæb. Begge dele kan give op til seks års fængsel.

Computerworld er til stede for at dække sagen. Følg vores live-blog lørdag.

Læs mere om sagen her: 

Atea-dom bliver flere måneder forsinket efter kæmpefund af materiale: "Jeg er rystet over, hvad der foregår"

Mystik om tidligere [b]Atea-boss' dyre luksusmiddage med offentlige kunder på Ateas regning: Fandt de overhovedet sted?

Efter masser af luksusbilag i Atea-bestikkelsesretssagen: Tiltalte it-topfolk fastholder uskyld - vil frifindes
[/b]
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Undgå cyberkatastrofen med automatiseret kontrol over sensitive data

Når cyberkriminelle gennemtrænger din sikkerhedsinfrastruktur, bruger de i snit 48 dage til at danne sig et overblik over sensitive data, før de lukker dine systemer og data ned med ransomware. På dette seminar får du derfor et solidt grundlag for at sikre dig overblik over sensitive, virksomhedskritiske informationer. Derudover vil du få et praktisk indblik i, hvordan du beskytter dine informationer, så du er er mindre sårbar når cyberkriminelle trænger ind på dit netværk, samt et overblik over typiske angrebsformer og viden om, hvordan et ransomwareangreb foregår i praksis.

07. februar 2023 | Læs mere


Status og erfaringer fra fem år med GDPR

Vi samler nogle af Danmarks fremmeste GDPR-eksperter trådene efter knapt fem år. Dette giver dig et solidt overblik over de hidtidige erfaringer og sikker viden at basere din indsats på, når du skal planlægge og tilpasse din organisations indsats for at sikre compliance med det omfattende regelkompleks.

07. februar 2023 | Læs mere


ERP-trends 2023

Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på. Herunder hvordan den stadig mere udbredte – og uomgængelige – anvendelse af cloudservices vil påvirke dine muligheder for at få mest muligt ud af dine investeringer.

08. februar 2023 | Læs mere