Artikel top billede

(Foto: Povl D. Rasmussen)

Langt de fleste TDC-aktionærer siger ja til opkøbstilbud - salg af TDC bliver gennemført

Langt de fleste af TDC’s aktionærer har besluttet at sælge deres aktier til pensionskasserne PKA, PFA og ATP samt australske Macquarie, som nu overtager TDC.

Aktionærerne bag 88 procent af TDC’s aktiekapital vil sælge deres aktier til TDC-bejlerne i pensionskasse-konsortiet bestående af PKA, PFA, ATP samt australske Macquarie, der er gået sammen i selskabet DK Kommunikation.

Sådan lyder status, efter køberkonsortiets tilbud til aktionærerne udløb onsdag aften klokken 20:00.

Her havde ejerne af 709.426.194 aktier sagt ja til at sælge til 50,25 kroner per aktie. Det svarer til 87,4 procent af aktierne i TDC.

Det har hele tiden været et krav, at to tredjedele af aktiekapitalen skulle acceptere tilbuddet, for at et salg kunne blive gennemført.

Salget af 88 procent af aktierne betyder, at salget nu gennemføres, og at konsortiet nu overtager TDC, der inden længe skal afnoteres fra fondsbørsen.

DK Kommunikation meddeler, at selve overtagelsen kommer til at finde sted ‘omkring 4. maj 2018.’

Samtidig skriver selskabet, at det nu er hensigten at ‘søge aktierne afnoteret fra Nasdaq Copenhagen på et hensigtsmæssigt tidspunkt.”

Pensionskasserne har tidligere fortalt om deres plan med TDC, som nu skal splittes op.

Det kan du læse mere om her: Her er pensionskassernes plan med at købe TDC: Står klar til at investere massivt i mobil- og bredbånd

Sigter efter stort udbytte

DK Telekommunikation-konsortiet har tidligere meddelt, at det forbeholder sig ret til udlodde op mod 19 milliarder kroner i udbytte til sig selv, inden for det første år efter købet.

Beløbet er ‘svarende til TDC’s samlede frie reserver, herunder med henblik på at finansiere eventuelle betalinger fra tilbudsgiver til DKT Finance (enten ved udbytte og/eller tilbagebetaling af aktionærlån), således at DKT Finance kan foretage eventuelle betalinger i henhold til akkvisitionsfinansieringen,” hedder det.

DKT Finance er stiftet af DK Telekommunikation og ejer DKT Holding med hjemsted i Storbritannien.

DKT Holding er stiftet af DKTUK Limited, PFA InvestCo, PKA Holding og ATP Infrastructure, hedder det.

Du finder hele tilbuddet fra DK Telekommunikation her: TDC: Publication of offer document.

Langt størstedelen af TDC's aktiekapital er ejet af udenlandske investorer. Blandt de store investorer finder vi britiske UBS, den amerikanske kapitalforvalter Blackrock samt T. Rowe Price Group.

ATP har tidligere været involveret i store kampe om sin aktiepost i TDC.

Pensionskassen kæmpede i midten af 2000'erne med næb og kløer for at forhindre, at dens aktier blev tvangsindløst, efter fem store kapitalfonde under navnet Nordic Telephone Company købte størstedelen af selskabet i 2006.

Denne kamp vandt ATP. Det kan du læse mere om her: NTC lægger tvangsindløsning på hylden.

Læs også:

Se tilbuds-dokumentet: Her er pensionskassernes tilbud på TDC - kan trække alle TDC's frie reserver ud i udbytte

TDC-salg kan udløse gevinst på en halv milliard kroner til 329 ansatte: Direktør vil score kassen
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
GDPR: De bedste værktøjer til forankring og automatisering

GDPR er forlængst blevet en del af hverdagen i alle organisationer, og vi kan ikke komme uden om, at det koster dyrt at negligere vigtigheden af det. Det kan være en stor mundfuld at skulle holde styr på regler, håndtering og vedligeholdelse. Derfor sætter vi fokus på forankring og automatisering på denne konference.

02. december 2021 | Læs mere


Digital kundeservice: Kom godt i gang med chatbots

Der er store gevinster at hente med chatbots, som kan håndtere en stor del af kommunikationen med brugere - både de eksterne som kunder og de interne som medarbejdere.Og lige rundt om hjørnet venter næste generation, nemlig de stemme-baserede chatbots, som står på skuldrene af de stemmestyrede home-devices som Amazons Alexa og Google Home.

07. december 2021 | Læs mere


Can AI bring value to your business?

You will learn how AI has been successfully used to enhance an existing business where artificial intelligence is deployed to work complementary to natural intelligence in a complex data process. And you will be presented with a business case where AI provides the possibilities of creating a completely new business platform, that would not otherwise have been possible.

08. december 2021 | Læs mere