Artikel top billede

Langt de fleste TDC-aktionærer siger ja til opkøbstilbud - salg af TDC bliver gennemført

Langt de fleste af TDC’s aktionærer har besluttet at sælge deres aktier til pensionskasserne PKA, PFA og ATP samt australske Macquarie, som nu overtager TDC.

Aktionærerne bag 88 procent af TDC’s aktiekapital vil sælge deres aktier til TDC-bejlerne i pensionskasse-konsortiet bestående af PKA, PFA, ATP samt australske Macquarie, der er gået sammen i selskabet DK Kommunikation.

Sådan lyder status, efter køberkonsortiets tilbud til aktionærerne udløb onsdag aften klokken 20:00.

Her havde ejerne af 709.426.194 aktier sagt ja til at sælge til 50,25 kroner per aktie. Det svarer til 87,4 procent af aktierne i TDC.

Det har hele tiden været et krav, at to tredjedele af aktiekapitalen skulle acceptere tilbuddet, for at et salg kunne blive gennemført.

Salget af 88 procent af aktierne betyder, at salget nu gennemføres, og at konsortiet nu overtager TDC, der inden længe skal afnoteres fra fondsbørsen.

DK Kommunikation meddeler, at selve overtagelsen kommer til at finde sted ‘omkring 4. maj 2018.’

Samtidig skriver selskabet, at det nu er hensigten at ‘søge aktierne afnoteret fra Nasdaq Copenhagen på et hensigtsmæssigt tidspunkt.”

Pensionskasserne har tidligere fortalt om deres plan med TDC, som nu skal splittes op.

Det kan du læse mere om her: Her er pensionskassernes plan med at købe TDC: Står klar til at investere massivt i mobil- og bredbånd

Sigter efter stort udbytte

DK Telekommunikation-konsortiet har tidligere meddelt, at det forbeholder sig ret til udlodde op mod 19 milliarder kroner i udbytte til sig selv, inden for det første år efter købet.

Beløbet er ‘svarende til TDC’s samlede frie reserver, herunder med henblik på at finansiere eventuelle betalinger fra tilbudsgiver til DKT Finance (enten ved udbytte og/eller tilbagebetaling af aktionærlån), således at DKT Finance kan foretage eventuelle betalinger i henhold til akkvisitionsfinansieringen,” hedder det.

DKT Finance er stiftet af DK Telekommunikation og ejer DKT Holding med hjemsted i Storbritannien.

DKT Holding er stiftet af DKTUK Limited, PFA InvestCo, PKA Holding og ATP Infrastructure, hedder det.

Du finder hele tilbuddet fra DK Telekommunikation her: TDC: Publication of offer document.

Langt størstedelen af TDC's aktiekapital er ejet af udenlandske investorer. Blandt de store investorer finder vi britiske UBS, den amerikanske kapitalforvalter Blackrock samt T. Rowe Price Group.

ATP har tidligere været involveret i store kampe om sin aktiepost i TDC.

Pensionskassen kæmpede i midten af 2000'erne med næb og kløer for at forhindre, at dens aktier blev tvangsindløst, efter fem store kapitalfonde under navnet Nordic Telephone Company købte størstedelen af selskabet i 2006.

Denne kamp vandt ATP. Det kan du læse mere om her: NTC lægger tvangsindløsning på hylden.

Læs også:

Se tilbuds-dokumentet: Her er pensionskassernes tilbud på TDC - kan trække alle TDC's frie reserver ud i udbytte

TDC-salg kan udløse gevinst på en halv milliard kroner til 329 ansatte: Direktør vil score kassen
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere