Artikel top billede

(Foto: Povl D. Rasmussen)

Langt de fleste TDC-aktionærer siger ja til opkøbstilbud - salg af TDC bliver gennemført

Langt de fleste af TDC’s aktionærer har besluttet at sælge deres aktier til pensionskasserne PKA, PFA og ATP samt australske Macquarie, som nu overtager TDC.

Aktionærerne bag 88 procent af TDC’s aktiekapital vil sælge deres aktier til TDC-bejlerne i pensionskasse-konsortiet bestående af PKA, PFA, ATP samt australske Macquarie, der er gået sammen i selskabet DK Kommunikation.

Sådan lyder status, efter køberkonsortiets tilbud til aktionærerne udløb onsdag aften klokken 20:00.

Her havde ejerne af 709.426.194 aktier sagt ja til at sælge til 50,25 kroner per aktie. Det svarer til 87,4 procent af aktierne i TDC.

Det har hele tiden været et krav, at to tredjedele af aktiekapitalen skulle acceptere tilbuddet, for at et salg kunne blive gennemført.

Salget af 88 procent af aktierne betyder, at salget nu gennemføres, og at konsortiet nu overtager TDC, der inden længe skal afnoteres fra fondsbørsen.

DK Kommunikation meddeler, at selve overtagelsen kommer til at finde sted ‘omkring 4. maj 2018.’

Samtidig skriver selskabet, at det nu er hensigten at ‘søge aktierne afnoteret fra Nasdaq Copenhagen på et hensigtsmæssigt tidspunkt.”

Pensionskasserne har tidligere fortalt om deres plan med TDC, som nu skal splittes op.

Det kan du læse mere om her: Her er pensionskassernes plan med at købe TDC: Står klar til at investere massivt i mobil- og bredbånd

Sigter efter stort udbytte

DK Telekommunikation-konsortiet har tidligere meddelt, at det forbeholder sig ret til udlodde op mod 19 milliarder kroner i udbytte til sig selv, inden for det første år efter købet.

Beløbet er ‘svarende til TDC’s samlede frie reserver, herunder med henblik på at finansiere eventuelle betalinger fra tilbudsgiver til DKT Finance (enten ved udbytte og/eller tilbagebetaling af aktionærlån), således at DKT Finance kan foretage eventuelle betalinger i henhold til akkvisitionsfinansieringen,” hedder det.

DKT Finance er stiftet af DK Telekommunikation og ejer DKT Holding med hjemsted i Storbritannien.

DKT Holding er stiftet af DKTUK Limited, PFA InvestCo, PKA Holding og ATP Infrastructure, hedder det.

Du finder hele tilbuddet fra DK Telekommunikation her: TDC: Publication of offer document.

Langt størstedelen af TDC's aktiekapital er ejet af udenlandske investorer. Blandt de store investorer finder vi britiske UBS, den amerikanske kapitalforvalter Blackrock samt T. Rowe Price Group.

ATP har tidligere været involveret i store kampe om sin aktiepost i TDC.

Pensionskassen kæmpede i midten af 2000'erne med næb og kløer for at forhindre, at dens aktier blev tvangsindløst, efter fem store kapitalfonde under navnet Nordic Telephone Company købte størstedelen af selskabet i 2006.

Denne kamp vandt ATP. Det kan du læse mere om her: NTC lægger tvangsindløsning på hylden.

Læs også:

Se tilbuds-dokumentet: Her er pensionskassernes tilbud på TDC - kan trække alle TDC's frie reserver ud i udbytte

TDC-salg kan udløse gevinst på en halv milliard kroner til 329 ansatte: Direktør vil score kassen
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

30. marts 2023 | Læs mere


Seminar: Optimér databasen og styrk kritiske processer på tværs af platform, cloud og on-premise

Det er lettere sagt end gjort at optimere databasemiljøet i en hybrid, distribueret infrastruktur, hvor funktionalitet og stabilitet er afhængig af en lang række integrationer med platforme og teknologier fra talrige leverandører. Derfor sætter vi fokus på, hvordan du som DBA’er, infrastrukturspecialist eller IT-chef får de bedste forudsætninger for at lykkes med indsatsen. Du får konkret og opdateret viden om værktøjer og kompetencer, der gør det muligt at løfte opgaven i din virksomhed. Uanset om I satser på Oracle DB, Microsoft SQL eller PostgreSQL på eksempelvis IBM Cloud – eller en blanding heraf.

30. marts 2023 | Læs mere


SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere