Artikel top billede

Datatilsynet melder pas: Vil ikke undersøge misbrug af danske Facebook-oplysninger

Svaret på hvordan oplysninger fra flere end 40.000 danske Facebookprofiler er endt hos Cambridge Analytica bliver ikke besvaret af Datatilsynet. Her henviser man til sine engelske kolleger, der kommer til at foretage en større undersøgelse.

En selvstændig undersøgelse af, hvordan flere end 40.000 danskeres Facebookoplysninger er endt i hænderne på Cambridge Analytica bliver ikke en realitet. Datatilsynet kommer efter eget udsagn ikke til at gå ind i sagen. Det skriver DR.

"Når vi ikke selv starter en sag op, er det fordi, vi ikke mener, det vil tilføre sagen noget. Vores engelske kolleger er i fuld gang med at finde ud, hvad der er sket, og hvordan oplysningerne er blevet brugt, siger, siger Peter Fogh Knudsen, kontorchef for det internationale område i Datatilsynet til DR.

Læs mere om sagen her: Facebook: Alle Facebook-brugere i hele verden kan være blevet overvåget og 'scrapet'

I stedet overlader de danske myndighederne opgaven til deres engelske kolleger, der skal forsøge at finde hoved og hale i, hvordan oplysninger fra 87 millioner Facebookprofiler er endt hos Cambridge Analytica, der blandt andet har brugt oplysningerne til en målrettet annoncekampagne i forbindelse med den amerikanske valgkamp.

Læs mere om sagen her: Møgsagen vokser for Facebook: Alligevel kunne tre ud af fire af os ikke drømme om at kvitte det sociale medie

Hos Datatilsynet oplyser man, at de engelske myndigheder i øjeblikket har sat et team på 10 mand på sagen. Selvom man kunne fristes til at tænke, at man hos Datatilsynet vælger en særskilt dansk undersøgelse fra, fordi man har så rigeligt travlt med at blive klar til implementeringen af den kommende persondataforordning, så er det ikke tilfældet.

Det bliver netop sådan med implementeringen af forordningen, at en sag skal behandles i det land, hvor den mistænkte virksomhed har sit hovedsæde.

Du kan læs mere om sagen her:
Facebook-skandalen breder sig til Google og Twitter: CEO'er skal stå skoleret for kongressen

Mark Zuckerberg lover bod og bedring: Erklærer sig åben for indgreb og regulering af Facebook

Der er kun én løsning på Facebooks kæmpebommert: Selskabet må genopfinde sig selv og finde en ny forretningsmodel
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

29. maj 2024 | Læs mere


Forbered dig effektivt på cyber katastrofen

Da det ikke længere er et spørgsmål om, om man bliver ramt men et spørgsmål om hvornår, er det essentielt at analysere angrebsflader og designe en effektiv sikkerhedsinfrastruktur, som afvejer sikring af centrale data og systemer mod hensynet til brugervenlighed og medarbejdernes produktivitet.

30. maj 2024 | Læs mere