Artikel top billede

Datatilsynet melder pas: Vil ikke undersøge misbrug af danske Facebook-oplysninger

Svaret på hvordan oplysninger fra flere end 40.000 danske Facebookprofiler er endt hos Cambridge Analytica bliver ikke besvaret af Datatilsynet. Her henviser man til sine engelske kolleger, der kommer til at foretage en større undersøgelse.

En selvstændig undersøgelse af, hvordan flere end 40.000 danskeres Facebookoplysninger er endt i hænderne på Cambridge Analytica bliver ikke en realitet. Datatilsynet kommer efter eget udsagn ikke til at gå ind i sagen. Det skriver DR.

"Når vi ikke selv starter en sag op, er det fordi, vi ikke mener, det vil tilføre sagen noget. Vores engelske kolleger er i fuld gang med at finde ud, hvad der er sket, og hvordan oplysningerne er blevet brugt, siger, siger Peter Fogh Knudsen, kontorchef for det internationale område i Datatilsynet til DR.

Læs mere om sagen her: Facebook: Alle Facebook-brugere i hele verden kan være blevet overvåget og 'scrapet'

I stedet overlader de danske myndighederne opgaven til deres engelske kolleger, der skal forsøge at finde hoved og hale i, hvordan oplysninger fra 87 millioner Facebookprofiler er endt hos Cambridge Analytica, der blandt andet har brugt oplysningerne til en målrettet annoncekampagne i forbindelse med den amerikanske valgkamp.

Læs mere om sagen her: Møgsagen vokser for Facebook: Alligevel kunne tre ud af fire af os ikke drømme om at kvitte det sociale medie

Hos Datatilsynet oplyser man, at de engelske myndigheder i øjeblikket har sat et team på 10 mand på sagen. Selvom man kunne fristes til at tænke, at man hos Datatilsynet vælger en særskilt dansk undersøgelse fra, fordi man har så rigeligt travlt med at blive klar til implementeringen af den kommende persondataforordning, så er det ikke tilfældet.

Det bliver netop sådan med implementeringen af forordningen, at en sag skal behandles i det land, hvor den mistænkte virksomhed har sit hovedsæde.

Du kan læs mere om sagen her:
Facebook-skandalen breder sig til Google og Twitter: CEO'er skal stå skoleret for kongressen

Mark Zuckerberg lover bod og bedring: Erklærer sig åben for indgreb og regulering af Facebook

Der er kun én løsning på Facebooks kæmpebommert: Selskabet må genopfinde sig selv og finde en ny forretningsmodel
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere