Artikel top billede

Atea-sagen nærmer sig afslutningen: Følg med på cw.dk søndag direkte fra retssalen i Glostrup

Søndag indledes den sidste del af Atea-sagens hovedforløb. Anklagere og forsvarere gør sig netop nu klar til at procedere og dermed udlægge deres syn på sagen.

Den kommende tid strammes retorikken i retssal F4 i Retten i Glostrup.

Nu er det formelt set ved at være slut med at føre beviser og objektivt afhøre vidner uden brug af ledende spørgsmål og tarvelige retoriske tricks.

Vi bevæger os nu ind i den afsluttende fase af Atea-sagens hovedforløb - proceduren.

Vi har lagt selve tiltalelsen bag os, sagen er forelagt retten, og vi har gennemgået bevisførelsen med afhøring af vidner og dokumentation. Det er nu tid til de afsluttende bemærkninger fra såvel anklagere som forsvarere, der skal "hjælpe" retten med at få opsummeret sagen.

Læs mere om sagen her: It-chef fra Region Sjælland dømt for bestikkelse: Får 60 dages fængsel for at lade sig smøre af Atea

Begge sider af salen skal fremlægge deres bud på, hvad sagen skal munde ud i her på den anden side af bevisførelsen - men det vil være almindeligt nu, at anklagerne påstår de tiltalte dømt efter anklageskriftet, mens forsvarerne vil påstå frifindelse.

Retorikken strammes

Ateasagen har været lang. Rigtig lang. Uge efter uge er såvel tiltalte som advokater og anklagere trofast mødt op i Retten i Glostrup.

Vi har hørt forelæggelsen af sagen, gennemgået bilag og hørt såvel de tiltalte som en række vidner.

Læs mere her: Dommens dag nærmer sig i Atea-sagen: Lørdag afgiver de sidste vidner forklaring

Men nu får sagen karakter af en ny disciplin, hvor retorik er en afgørende evne. Nu er der nemlig uafbrudt taletid til anklagere og forsvare, der med al retorisk dygtighed kan forsøge at hjælpe sagen i deres retning.

Det betyder også, at retorikken skærpes dog uden, at det bliver så at sige for meget. Forsvarerne vil, uden at det skal ligne en amerikansk film, forsøge at bruge deres dygtige evner, som de har læst sig til.

Computerworld erfarer, at når vi kommer til forsvarernes procedure, så vil vi se nogle af landets dygtigste forsvarsadvokater, når det kommer til det retoriske.

Læs mere om sagen her: Sekretær i Atea skulle booke dyre luksus-billetter til Dubai: "Region Sjælland var en vigtig kunde. Det blev nævnt mange gange"

Blandt de tiltaltes advokater er folk som Anders Nemeth og Kåre Pihlmann. Begge kendt som nogle af landets fremmeste retorikkere og dygtige folk, når det kommer til denne del af af en retssag.

Anklagerens procedure skulle egentlig have været indledt lørdag, men på grund af sygdom ser det ud til, at vi først kommer i gang med sagen igen på søndag.

Du kan som altid følge med her på Computerworld.dk, hvor det søndag som vanligt vil være muligt at følge med på vores liveblog.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere