Artikel top billede

Atea-sagen nærmer sig afslutningen: Følg med på cw.dk søndag direkte fra retssalen i Glostrup

Søndag indledes den sidste del af Atea-sagens hovedforløb. Anklagere og forsvarere gør sig netop nu klar til at procedere og dermed udlægge deres syn på sagen.

Den kommende tid strammes retorikken i retssal F4 i Retten i Glostrup.

Nu er det formelt set ved at være slut med at føre beviser og objektivt afhøre vidner uden brug af ledende spørgsmål og tarvelige retoriske tricks.

Vi bevæger os nu ind i den afsluttende fase af Atea-sagens hovedforløb - proceduren.

Vi har lagt selve tiltalelsen bag os, sagen er forelagt retten, og vi har gennemgået bevisførelsen med afhøring af vidner og dokumentation. Det er nu tid til de afsluttende bemærkninger fra såvel anklagere som forsvarere, der skal "hjælpe" retten med at få opsummeret sagen.

Læs mere om sagen her: It-chef fra Region Sjælland dømt for bestikkelse: Får 60 dages fængsel for at lade sig smøre af Atea

Begge sider af salen skal fremlægge deres bud på, hvad sagen skal munde ud i her på den anden side af bevisførelsen - men det vil være almindeligt nu, at anklagerne påstår de tiltalte dømt efter anklageskriftet, mens forsvarerne vil påstå frifindelse.

Retorikken strammes

Ateasagen har været lang. Rigtig lang. Uge efter uge er såvel tiltalte som advokater og anklagere trofast mødt op i Retten i Glostrup.

Vi har hørt forelæggelsen af sagen, gennemgået bilag og hørt såvel de tiltalte som en række vidner.

Læs mere her: Dommens dag nærmer sig i Atea-sagen: Lørdag afgiver de sidste vidner forklaring

Men nu får sagen karakter af en ny disciplin, hvor retorik er en afgørende evne. Nu er der nemlig uafbrudt taletid til anklagere og forsvare, der med al retorisk dygtighed kan forsøge at hjælpe sagen i deres retning.

Det betyder også, at retorikken skærpes dog uden, at det bliver så at sige for meget. Forsvarerne vil, uden at det skal ligne en amerikansk film, forsøge at bruge deres dygtige evner, som de har læst sig til.

Computerworld erfarer, at når vi kommer til forsvarernes procedure, så vil vi se nogle af landets dygtigste forsvarsadvokater, når det kommer til det retoriske.

Læs mere om sagen her: Sekretær i Atea skulle booke dyre luksus-billetter til Dubai: "Region Sjælland var en vigtig kunde. Det blev nævnt mange gange"

Blandt de tiltaltes advokater er folk som Anders Nemeth og Kåre Pihlmann. Begge kendt som nogle af landets fremmeste retorikkere og dygtige folk, når det kommer til denne del af af en retssag.

Anklagerens procedure skulle egentlig have været indledt lørdag, men på grund af sygdom ser det ud til, at vi først kommer i gang med sagen igen på søndag.

Du kan som altid følge med her på Computerworld.dk, hvor det søndag som vanligt vil være muligt at følge med på vores liveblog.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere