Artikel top billede

Atea-sagen nærmer sig afslutningen: Følg med på cw.dk søndag direkte fra retssalen i Glostrup

Søndag indledes den sidste del af Atea-sagens hovedforløb. Anklagere og forsvarere gør sig netop nu klar til at procedere og dermed udlægge deres syn på sagen.

Den kommende tid strammes retorikken i retssal F4 i Retten i Glostrup.

Nu er det formelt set ved at være slut med at føre beviser og objektivt afhøre vidner uden brug af ledende spørgsmål og tarvelige retoriske tricks.

Vi bevæger os nu ind i den afsluttende fase af Atea-sagens hovedforløb - proceduren.

Vi har lagt selve tiltalelsen bag os, sagen er forelagt retten, og vi har gennemgået bevisførelsen med afhøring af vidner og dokumentation. Det er nu tid til de afsluttende bemærkninger fra såvel anklagere som forsvarere, der skal "hjælpe" retten med at få opsummeret sagen.

Læs mere om sagen her: It-chef fra Region Sjælland dømt for bestikkelse: Får 60 dages fængsel for at lade sig smøre af Atea

Begge sider af salen skal fremlægge deres bud på, hvad sagen skal munde ud i her på den anden side af bevisførelsen - men det vil være almindeligt nu, at anklagerne påstår de tiltalte dømt efter anklageskriftet, mens forsvarerne vil påstå frifindelse.

Retorikken strammes

Ateasagen har været lang. Rigtig lang. Uge efter uge er såvel tiltalte som advokater og anklagere trofast mødt op i Retten i Glostrup.

Vi har hørt forelæggelsen af sagen, gennemgået bilag og hørt såvel de tiltalte som en række vidner.

Læs mere her: Dommens dag nærmer sig i Atea-sagen: Lørdag afgiver de sidste vidner forklaring

Men nu får sagen karakter af en ny disciplin, hvor retorik er en afgørende evne. Nu er der nemlig uafbrudt taletid til anklagere og forsvare, der med al retorisk dygtighed kan forsøge at hjælpe sagen i deres retning.

Det betyder også, at retorikken skærpes dog uden, at det bliver så at sige for meget. Forsvarerne vil, uden at det skal ligne en amerikansk film, forsøge at bruge deres dygtige evner, som de har læst sig til.

Computerworld erfarer, at når vi kommer til forsvarernes procedure, så vil vi se nogle af landets dygtigste forsvarsadvokater, når det kommer til det retoriske.

Læs mere om sagen her: Sekretær i Atea skulle booke dyre luksus-billetter til Dubai: "Region Sjælland var en vigtig kunde. Det blev nævnt mange gange"

Blandt de tiltaltes advokater er folk som Anders Nemeth og Kåre Pihlmann. Begge kendt som nogle af landets fremmeste retorikkere og dygtige folk, når det kommer til denne del af af en retssag.

Anklagerens procedure skulle egentlig have været indledt lørdag, men på grund af sygdom ser det ud til, at vi først kommer i gang med sagen igen på søndag.

Du kan som altid følge med her på Computerworld.dk, hvor det søndag som vanligt vil være muligt at følge med på vores liveblog.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere


Digitale forretningsprocesser 2023

Virksomhedens digitale processer er fuldkommen afgørende for, hvor hurtigt du kan transformere forretningen, udvikle nye forretningsmuligheder skabe overblik og rapportere effektivt, hurtigt og retvisende. Samtidig er de digitale processer – i tæt samspil med dine systemløsninger – afgørende for samarbejdet med partnere og leverandører – og for den oplevelse og værdiskabelse, du tilbyder ansatte og kunder. Herunder for ambitionerne om at skabe og tilpasse de muligheder, der karakteriserer en moderne arbejdsplads.

18. april 2023 | Læs mere


Digital bæredygtighed - den grønne transformation er over os

Kom med, når vi i giver et overblik over, hvordan nogle af de mest innovative it-selskaber går til bæredygtighed som forretningsområde - og hvorfor de har valgt at sætte ind på netop bæredygtighed som område. Du får også indblik i, hvordan innovative virksomheder udvikler teknologier direkte rettet mod øget bæredygtighed - og inspiration til, hvordan du selv kan komme videre med bæredygtigheden og blive en del af det spirende kæmpemarked for bæredygtighed - en af verdens for tiden tungeste dagsordener.

25. april 2023 | Læs mere