Inde i maskinen podcast:Microsoft har store planer for Windows 10 efter sommeren

Artikel top billede

Fortalt til: Steffen Villadsen | Foto: DSB

Mennesker i IT
Udgivet 12. april 2018 kl. 09.30

”Hvis man forestiller sig et spektrum, hvor man I den ene ende har maskinstuen, der skal kører gnidningsfrit, og sørge for, at backuppen er taget, og i den anden ende har en it-chef, der er meget tættere integreret i forretningen og skal tage et mere udtalt medansvar for, at virksomheden lykkedes med sin forretning, så har vi klart bevæget os mod det sidste.

Jeg har nogle gange tidligere i min karriere haft en oplevelse af, at it-organisationen står med et teknisk problem, billedligt fortalt.

Forestil dig en bil, der er brudt sammen med kølerhjelmen slået op.

Alle it-folkene står og kigger ned i køleren for at finde ud af, hvad der er galt, men de står alle sammen med bagdelen vendt ud mod forretningsdelen af virksomheden.

Hvis du er meget fokuseret på teknikken og på, om det er SAP eller Oracle, så er du ikke mentalt til stede hos forretningen.

Tingene er skiftet. Vi er nødt til at have front ud mod forretningen.

Hos DSB har vi fået Henrik Amsinck, der er it-chef hos Lego, ind i bestyrelsen.

Det er da et skridt i en retning af forståelse og erkendelse af, at vi også på de bonede gulve har brug for at der er en forståelse af it.

Jeg tror på, at tingene bevæger sig mere mod det forretningsmæssige, fordi tingene bliver meget mere afhængige af hinanden. I gamle dage var it lig med et økonomisystem. I dag kan vi nærmest ikke foretage os noget uden it“

Michael Moesgaard, CIO i DSB


Flere mennesker i IT Om mennesker i itCIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Salesforce er blevet populær hos IT-kriminelle – luk sikkerhedshullerne før det går galt
Mange bygger en stor del af deres IT-strategi på Salesforce, men glemmer at sikre cloudplatformen. Læs her, hvordan du forebygger ødelæggende angreb og kritiske datatab.