Artikel top billede

Facebook indrømmer at have misbrugt 3,5 milliarder Instagram-billeder

De dårlige historier fortsætter med at vælte ud af skabet hos Facebook. Nu viser det sig, at Facebook har indsamlet og brugt mere end 3,5 milliarder billeder fra Instagram uden brugernes samtykke.

Det massive stormvejr, som Facebook er havnet i, fortsætter.

Det sociale medie har indrømmet, at det har indsamlet og brugt hele 3,5 milliarder billeder fra Instagram-brugere verden over til research uden at spørge billedernes ejermænd om lov. Det skriver News.com.

Meldingen kommer fra Facebooks teknologichef, Mike Schroepfer, på det sociale medies årlige udviklerkonference, F8, hvor han også afslørede, at formålet har været at forbedre selskabets kunstige intelligens.

Læs også: Irland afviser Facebook-anmodning: Nægter at udskyde sag om datasikkerhed

Ifølge Mike Schroepfer var baggrunden for at indsamle de store mængder materiale, at Facebook er blevet overvældet af mængden af stødende indhold som fake news, spam, clickbait osv.

Det er blevet for meget for selskabets ansatte at sortere i, og derfor blev billederne brugt til at skabe et modereringssytem baseret på kunstig intelligens, der kan sortere i de stødende billeder.

Læs også: Facebook afslører: Så meget tjener vores ansatte

En ulykke kommer sjældent alene

Billederne er ikke kun uskyldige billeder af eksempelvis mad.

Det drejer sig også om personlige familieportrætter.

Læs også: Nu kan du appellere, hvis Facebook fjerner dit opslag: Introducerer nyt appelsystem

Beskeden om, at det nu viser sig, at Facebook har "stjålet" billeder fra Instragram-brugere, kommer efter selskabet blev afsløret i at lække 87 millioner brugeres data til det politiske analysebureau Cambridge Analytica, der sidenhen er gået i betalingsstandsning.

Læs også: Nye funktioner på vej til din Facebook: Snart vil du kunne se, hvem der bruger dine data

Efterfølgende har Facebook fulgt trop med en lang række udmeldinger, hvor det sociale medie har offentliggjort sine medarbejderes lønninger, ligesom selskabet har lanceret en række nye funktioner, ligesom selskabet barsler med tanken om at lave en ny datingservice.

Det kan du læse mere om her: Facebook pønser på ny datingservice




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 - Sådan forbereder du din virksomhed til den store dag med ny EU-lovgivning om cybersikkerhed

NIS2 er et nyt EU-direktiv, som pålægger medlemslandene at sikre, at udbydere af kritisk infrastruktur og tjenester har passende sikkerhedsforanstaltninger på plads til at styre cyberrisici og opretholde modstandsdygtighed i tilfælde af en hændelse. Du skal være klar fra dag et – ellers vanker der bøder.

26. september 2023 | Læs mere


Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere