Artikel top billede

Facebook indrømmer at have misbrugt 3,5 milliarder Instagram-billeder

De dårlige historier fortsætter med at vælte ud af skabet hos Facebook. Nu viser det sig, at Facebook har indsamlet og brugt mere end 3,5 milliarder billeder fra Instagram uden brugernes samtykke.

Det massive stormvejr, som Facebook er havnet i, fortsætter.

Det sociale medie har indrømmet, at det har indsamlet og brugt hele 3,5 milliarder billeder fra Instagram-brugere verden over til research uden at spørge billedernes ejermænd om lov. Det skriver News.com.

Meldingen kommer fra Facebooks teknologichef, Mike Schroepfer, på det sociale medies årlige udviklerkonference, F8, hvor han også afslørede, at formålet har været at forbedre selskabets kunstige intelligens.

Læs også: Irland afviser Facebook-anmodning: Nægter at udskyde sag om datasikkerhed

Ifølge Mike Schroepfer var baggrunden for at indsamle de store mængder materiale, at Facebook er blevet overvældet af mængden af stødende indhold som fake news, spam, clickbait osv.

Det er blevet for meget for selskabets ansatte at sortere i, og derfor blev billederne brugt til at skabe et modereringssytem baseret på kunstig intelligens, der kan sortere i de stødende billeder.

Læs også: Facebook afslører: Så meget tjener vores ansatte

En ulykke kommer sjældent alene

Billederne er ikke kun uskyldige billeder af eksempelvis mad.

Det drejer sig også om personlige familieportrætter.

Læs også: Nu kan du appellere, hvis Facebook fjerner dit opslag: Introducerer nyt appelsystem

Beskeden om, at det nu viser sig, at Facebook har "stjålet" billeder fra Instragram-brugere, kommer efter selskabet blev afsløret i at lække 87 millioner brugeres data til det politiske analysebureau Cambridge Analytica, der sidenhen er gået i betalingsstandsning.

Læs også: Nye funktioner på vej til din Facebook: Snart vil du kunne se, hvem der bruger dine data

Efterfølgende har Facebook fulgt trop med en lang række udmeldinger, hvor det sociale medie har offentliggjort sine medarbejderes lønninger, ligesom selskabet har lanceret en række nye funktioner, ligesom selskabet barsler med tanken om at lave en ny datingservice.

Det kan du læse mere om her: Facebook pønser på ny datingservice
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere