Artikel top billede

Facebook indrømmer at have misbrugt 3,5 milliarder Instagram-billeder

De dårlige historier fortsætter med at vælte ud af skabet hos Facebook. Nu viser det sig, at Facebook har indsamlet og brugt mere end 3,5 milliarder billeder fra Instagram uden brugernes samtykke.

Det massive stormvejr, som Facebook er havnet i, fortsætter.

Det sociale medie har indrømmet, at det har indsamlet og brugt hele 3,5 milliarder billeder fra Instagram-brugere verden over til research uden at spørge billedernes ejermænd om lov. Det skriver News.com.

Meldingen kommer fra Facebooks teknologichef, Mike Schroepfer, på det sociale medies årlige udviklerkonference, F8, hvor han også afslørede, at formålet har været at forbedre selskabets kunstige intelligens.

Læs også: Irland afviser Facebook-anmodning: Nægter at udskyde sag om datasikkerhed

Ifølge Mike Schroepfer var baggrunden for at indsamle de store mængder materiale, at Facebook er blevet overvældet af mængden af stødende indhold som fake news, spam, clickbait osv.

Det er blevet for meget for selskabets ansatte at sortere i, og derfor blev billederne brugt til at skabe et modereringssytem baseret på kunstig intelligens, der kan sortere i de stødende billeder.

Læs også: Facebook afslører: Så meget tjener vores ansatte

En ulykke kommer sjældent alene

Billederne er ikke kun uskyldige billeder af eksempelvis mad.

Det drejer sig også om personlige familieportrætter.

Læs også: Nu kan du appellere, hvis Facebook fjerner dit opslag: Introducerer nyt appelsystem

Beskeden om, at det nu viser sig, at Facebook har "stjålet" billeder fra Instragram-brugere, kommer efter selskabet blev afsløret i at lække 87 millioner brugeres data til det politiske analysebureau Cambridge Analytica, der sidenhen er gået i betalingsstandsning.

Læs også: Nye funktioner på vej til din Facebook: Snart vil du kunne se, hvem der bruger dine data

Efterfølgende har Facebook fulgt trop med en lang række udmeldinger, hvor det sociale medie har offentliggjort sine medarbejderes lønninger, ligesom selskabet har lanceret en række nye funktioner, ligesom selskabet barsler med tanken om at lave en ny datingservice.

Det kan du læse mere om her: Facebook pønser på ny datingservice
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere