Artikel top billede

Vicedirektør og Alexa-ansvarlig Tom Taylor fra Amazon på scenen (tv) sammen med Microsoft Cortana-chef Megan Saunder. (Foto: Lars Jacobsen)

Amazon og Microsoft klar med et overraskende strategisk samarbejde

Microsoft og Amazon har netop annonceret et overraskende samarbejde, som lader to af it-giganternes centrale tjenester arbejde sammen.

Build 2018: Er du en moderne teknologigigant har du selvfølgelig din egen digitale assistent.

Derfor har Amazon Alexa, Google har Home, Apple har Siri og Microsoft har Cortana. Ja, selv Mercedes har tjenesten ”Hej Mercedes”-assistenten indbygget i sin nye A-klasse.

Udfordringen er, at de enkelte tjenester lever i hver deres enhed uanset hvor mange andre enheder og tjenester, som de kan styre. Derfor er Siri bundet til din iPhone og Alexa (stort set) bundet til dine Echo-højtalere.

Men på Microsofts udviklerkonference Build 2018 afbrød CEO Satay Nadella kortvarigt sin keynote mandag for at invitere vicedirektør og Alexa-ansvarlig Tom Taylor fra Amazon på scenen sammen med Microsoft egen Cortana-chef Megan Saunders.

De to digital assiststent-chefer gennemgik derefter en demo hvor de via Cortana kunne få adgang til Alexas omfattende evner - og efterfølgende hvordan de ved at tale med Alexa kunne få adgang til Cortanas Windows- og Office-relaterede evner.

Det kan for eksempel være at få Cortana til at slå en kalender op i Office 365 og efterfølgende diktere en mail til en kontakt.

Primært en fordel for Microsoft

Samarbejdet, som oprindeligt blev omtalt første gang i 2017, er især interessant for Microsoft da Amazons Alexa pt. er den største digitale assistent og både er udbredt via de billige Echo-enheder og i en lang række enheder fra traditionelle Microsoft-partnere. Cortana har derimod ikke rigtigt formået at skabe den store understøttelse uden for Microsofts eget økosystem.

Et samarbejde med Amazon vil derfor gøre den mere kontor- og Microsoft-fokuserede Cortana tilgængelig for de mange millioner Alexa-brugere.

Ifølge Megan Saunders er Cortana og Alexa endnu ikke helt klar til at arbejde sammen. Men via linket her kan du få besked så snart samarbejdet er rullet helt ud.

Hverken Cortana eller Alexa er dog endnu tilgængeligt på dansk. Men især Alexa kan, på engelsk, virke fint i Danmark. Det kan du læse mere om i vores kæmpe test af hvordan Alexa kan gøre dit hjem smartere:

Kæmpe-test og guide: Sådan bygger du nemt dit hjem smart med Amazon Alexa, Philips, TP-Link, Tado og Nest

Computerworld er inviteret til Build 2018 i Seattle af Microsoft. Læs mere om Computerworld og presseture her.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere