Artikel top billede

(Foto: Netcompany/PR)

Netcompany går på børsen 7. juni - så meget kommer aktierne til at koste

Netcompany er klar med sit børsprospekt og en vurdering af, hvor meget selskabet mener, at det er værd på det frie marked. Første handelsdag på børsen bliver 7. juni. "Tag del i den digitale fremtid - bliv medejer af Netcompany," lyder opfordringen fra selskabet.

Netcompanys ‘overvejelser’ om en børsnotering i København bliver nu konkrete: Selskabet er efter lang tids rygter klar med et regulært børsprospekt, hvori selskabet konkretiserer planerne om en børsnotering.

Prospektet præsenteres efter, at Netcompany efter lang tids rygter for nogle uger siden meddelte, at det ‘overvejede’ at blive børsnoteret på Nasdaq-børsen i København.

Det kan du læse mere om her: Netcompany melder endeligt ud: Vi overvejer børsnotering i København.

Ifølge prospektet vil Netcompany sætte 20 millioner aktier til salg med mulighed for at øge med yderligere tre millioner aktier.

De vil udgøre mellem 40 og 46 procent af selskabets aktiekapital. Resten vil de nuværende ejere beholde.

De er FSN Capital, der i 2016 købte 44,1 procent af selskabet, samt de tre stiftere, direktør André Rogaczewski (8,5 procent), Claus Jørgensen (8,5 procent) og Carsten Gomard (4,4 procent) samt Gustas Löfberg (7,6 procent) og Danica Pension (4,6 procent).

De resterende aktier - 22,3 procent - ejes i dag af 81 medarbejdere, chefer og bestyrelsesmedlemmer.

Alle står til at hente en stor gevinst ved noteringen.

Mellem 135 kroner og 165 kroner

Det er forventningen, at prisen per aktie ved noteringen vil lande på mellem 135 kroner og 165 kroner, vurderer Netcompany.

Det er tidligere blevet anslået, at Netcompany ved en børsnotering ville blive værdisat i omegnen af fem milliarder kroner.

For en uge siden vurderede en række banker så pludselig, at Netcompany sandsynligvis ville blive værdifastsat til mellem syv og 9,5 milliarder kroner.

Med den aktiepris, som Netcompany nu forventer, vil selskabet blive værdifastsat til at være mellem 6,75 milliarder og 8,25 milliarder kroner værd.

Det betyder altså, at direktør André Rogaczewskis ejerandel vurderes at være mellem 57,4 millioner kroner og 70 millioner kroner værd, mens de 81 medarbejdere, chefer og bestyrelsesmedlemmer står til at skulle dele mellem halvanden og 1,8 milliarder kroner mellem sig.

Aktierne vil blive udbudt i dag og vil lukke senest 6. juni. Første handelsdag på Nasdaq-børsen i København bliver 7. juni.

Netcompany oplyser, at selskabet har 1.403 medarbejdere i Danmark, Norge og Storbritannien samt 315 medarbejdere i Polen og Vietnam.

Sammen med prospektet har Netcompany udsendt en dansk-sproget folder med titlen ‘Tag del i den digitale fremtid - bliv medejer af Netcompany.’

Her påpeger selskabet i letforståeligt sprog sine herligheder - eksempelvis at ‘Netcompanys løsninger til offentlige kunder hjælper danskerne hele livet igennem.’

Du finder hele Netcompanys børsprospekt her: Netcompany publishes offering circular and the indicative price range for its intended IPO.

Læs også: Netcompany kan blive Danmarks nye folkeaktie - derfor vil danskerne flokkes om selskabet
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere