Artikel top billede

(Foto: Netcompany/PR)

Netcompany går på børsen 7. juni - så meget kommer aktierne til at koste

Netcompany er klar med sit børsprospekt og en vurdering af, hvor meget selskabet mener, at det er værd på det frie marked. Første handelsdag på børsen bliver 7. juni. "Tag del i den digitale fremtid - bliv medejer af Netcompany," lyder opfordringen fra selskabet.

Netcompanys ‘overvejelser’ om en børsnotering i København bliver nu konkrete: Selskabet er efter lang tids rygter klar med et regulært børsprospekt, hvori selskabet konkretiserer planerne om en børsnotering.

Prospektet præsenteres efter, at Netcompany efter lang tids rygter for nogle uger siden meddelte, at det ‘overvejede’ at blive børsnoteret på Nasdaq-børsen i København.

Det kan du læse mere om her: Netcompany melder endeligt ud: Vi overvejer børsnotering i København.

Ifølge prospektet vil Netcompany sætte 20 millioner aktier til salg med mulighed for at øge med yderligere tre millioner aktier.

De vil udgøre mellem 40 og 46 procent af selskabets aktiekapital. Resten vil de nuværende ejere beholde.

De er FSN Capital, der i 2016 købte 44,1 procent af selskabet, samt de tre stiftere, direktør André Rogaczewski (8,5 procent), Claus Jørgensen (8,5 procent) og Carsten Gomard (4,4 procent) samt Gustas Löfberg (7,6 procent) og Danica Pension (4,6 procent).

De resterende aktier - 22,3 procent - ejes i dag af 81 medarbejdere, chefer og bestyrelsesmedlemmer.

Alle står til at hente en stor gevinst ved noteringen.

Mellem 135 kroner og 165 kroner

Det er forventningen, at prisen per aktie ved noteringen vil lande på mellem 135 kroner og 165 kroner, vurderer Netcompany.

Det er tidligere blevet anslået, at Netcompany ved en børsnotering ville blive værdisat i omegnen af fem milliarder kroner.

For en uge siden vurderede en række banker så pludselig, at Netcompany sandsynligvis ville blive værdifastsat til mellem syv og 9,5 milliarder kroner.

Med den aktiepris, som Netcompany nu forventer, vil selskabet blive værdifastsat til at være mellem 6,75 milliarder og 8,25 milliarder kroner værd.

Det betyder altså, at direktør André Rogaczewskis ejerandel vurderes at være mellem 57,4 millioner kroner og 70 millioner kroner værd, mens de 81 medarbejdere, chefer og bestyrelsesmedlemmer står til at skulle dele mellem halvanden og 1,8 milliarder kroner mellem sig.

Aktierne vil blive udbudt i dag og vil lukke senest 6. juni. Første handelsdag på Nasdaq-børsen i København bliver 7. juni.

Netcompany oplyser, at selskabet har 1.403 medarbejdere i Danmark, Norge og Storbritannien samt 315 medarbejdere i Polen og Vietnam.

Sammen med prospektet har Netcompany udsendt en dansk-sproget folder med titlen ‘Tag del i den digitale fremtid - bliv medejer af Netcompany.’

Her påpeger selskabet i letforståeligt sprog sine herligheder - eksempelvis at ‘Netcompanys løsninger til offentlige kunder hjælper danskerne hele livet igennem.’

Du finder hele Netcompanys børsprospekt her: Netcompany publishes offering circular and the indicative price range for its intended IPO.

Læs også: Netcompany kan blive Danmarks nye folkeaktie - derfor vil danskerne flokkes om selskabet




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere