Artikel top billede

Vred medarbejder i et stort norsk it-firma udsender opsigtsvækkende mail til kunderne: ”I de seneste to år har det været et forfærdeligt sted at arbejde”

"Udvikling på nuværende produkter er stoppet, og der bliver ikke længere udviklet nye features eller foretaget fejlrettelser." Sådan lyder en opsigtsvækkende kundemail fra det store norske it-firma VizRT. Mailen er angiveligt udsendt af en utilfreds medarbejder, men ifølge VizRT kan konkurrenter også stå bag.

Fredag landede der en opsigtsvækkende e-mail i indbakken hos det norske it-firma VizRTs kunder.

VizRT er et stort it-firma med 600 ansatte, der udvikler digitale løsninger til verdens omspændende tv-stationer som CNN og BBC.

Ifølge den norske tv-station NRK's it-medie NRKbeta kunne kunderne i mailen, der var udsendt fra officiel Vizrt-konto, læse følgende:

”Vizrt har været en fantastisk arbejdsplads i otte af de sidste 10 år. Men i de seneste to år har det været et forfærdeligt sted at arbejde.”

”Al udvikling på nuværende produkter er stoppet, og der bliver ikke længere udviklet nye features eller foretaget fejlrettelser. Klager eller forslag til forbedringer fra kunderne bliver ignoreret, og mange af vores bedste udviklere er blevet fyret, mens adskillige udviklingscentre rundt om i verden er blevet lukket.”

Hackede kollega Mailchimp-konto

Afsenderen af den 473 ord lange mail hævde selv at være en nuværende medarbejder i VizRT, der har hacket sig ind på en kollegas Mailchimp-konto.

Afsenderen af mailen skriver ligeledes, at modtagerne selv må afgøre om vedkommende bør betragtes som en whistle-blower eller en forræder.

Købt af kapitalfond for milliardbeløb

VizRT blev etableret som et internt projekt hos den norske tv-station TV2, der havde brug for at få udviklet et nyt grafik-system.

Efterfølgende blev det nye grafiksystem spundet ud i et selvstændigt selskab, der fik navnet VizRT, og som efterfølgende har solgt sin løsning til tv-stationer i hele verden.

I 2014 blev VizRT ifølge NRK opkøbt af kapitalfonden Nordic Capital Fund for 2,5 milliarder norske kroner.

I mailen bliver kapitalfonden kritiseret for at have skåret voldsomt i udgifterne til udvikling og kundesupport i et forsøg på at gøre virksomheden et attraktivt salgs-objekt.

Den norske tv-station NRK har uden held forsøgt at få en kommentar fra Nordic Capital Fund.

VizRT: Konkurrent kan stå bag

Til gengæld oplyser Petter Ole Jacobsen, chief technology officer hos VizRT, til tv-stationen, at han oplever påstandene i mailen som grundløse og ukorrekte.

Han oplyser endvidere, at han formoder at afsenderen er en nuværende eller tidligere ansat, men påpeger, at der i teorien kan være tale om en konkurrent, der har hacket sig ind på den pågældende Mailchimp-konto og udsendt mailen.

Hele mailen kan læses her i sin fulde længde.

Læs også:
Afsløring: Så nemt har det været at hacke sig ind i dele af YouSees tv-netværk - sikkerheden har været elendig
IT-JOB

Capgemini Danmark A/S

AWS Architect & AWS Developer

Danske Commodities A/S

Trading operational analyst

Udviklings- og Forenklingsstyrelsen

Systemejer til TastSelv Erhverv
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til NIS2 - indhold, krav og konsekvenser

På dagen vil du både få et koncentreret, fokuseret overblik over de juridiske aspekter og de krav, du vil skulle leve op til. Du går også hjem med praktisk viden fra eksperter, der arbejder med NIS2-compliance på både det tekniske og organisatoriske niveau.

28. februar 2024 | Læs mere


Hybrid, on-premise eller public cloud. Bliv klogere på fremtidens datacenter

Vi dykker ned i, hvordan du finder den perfekte pasform for netop din virksomhed. Vi ser på, hvordan du kan imødekomme jeres behov for fleksibilitet og hurtig udvikling, samtidig med at håndtere udfordringerne ved cloud-tjenester.

29. februar 2024 | Læs mere


Faldgruber og forberedelser når du skal implementere Dynamics 365 FO

På dette webinar stiller vir skarpt på overvejelser, forberedelser, forretning og faldgruber, så din virksomhed får det bedste udgangspunkt for jeres Dynamics 365-implementering. Du bliver også klogere på at håndtere master data, som er et af de absolut vigtigste områder i ethvert ERP-projekt, og på hvorfor Dynamics 365 FO er en del af et samlet cloud-transformationsprojekt.

29. februar 2024 | Læs mere