Artikel top billede

Vred medarbejder i et stort norsk it-firma udsender opsigtsvækkende mail til kunderne: ”I de seneste to år har det været et forfærdeligt sted at arbejde”

"Udvikling på nuværende produkter er stoppet, og der bliver ikke længere udviklet nye features eller foretaget fejlrettelser." Sådan lyder en opsigtsvækkende kundemail fra det store norske it-firma VizRT. Mailen er angiveligt udsendt af en utilfreds medarbejder, men ifølge VizRT kan konkurrenter også stå bag.

Fredag landede der en opsigtsvækkende e-mail i indbakken hos det norske it-firma VizRTs kunder.

VizRT er et stort it-firma med 600 ansatte, der udvikler digitale løsninger til verdens omspændende tv-stationer som CNN og BBC.

Ifølge den norske tv-station NRK's it-medie NRKbeta kunne kunderne i mailen, der var udsendt fra officiel Vizrt-konto, læse følgende:

”Vizrt har været en fantastisk arbejdsplads i otte af de sidste 10 år. Men i de seneste to år har det været et forfærdeligt sted at arbejde.”

”Al udvikling på nuværende produkter er stoppet, og der bliver ikke længere udviklet nye features eller foretaget fejlrettelser. Klager eller forslag til forbedringer fra kunderne bliver ignoreret, og mange af vores bedste udviklere er blevet fyret, mens adskillige udviklingscentre rundt om i verden er blevet lukket.”

Hackede kollega Mailchimp-konto

Afsenderen af den 473 ord lange mail hævde selv at være en nuværende medarbejder i VizRT, der har hacket sig ind på en kollegas Mailchimp-konto.

Afsenderen af mailen skriver ligeledes, at modtagerne selv må afgøre om vedkommende bør betragtes som en whistle-blower eller en forræder.

Købt af kapitalfond for milliardbeløb

VizRT blev etableret som et internt projekt hos den norske tv-station TV2, der havde brug for at få udviklet et nyt grafik-system.

Efterfølgende blev det nye grafiksystem spundet ud i et selvstændigt selskab, der fik navnet VizRT, og som efterfølgende har solgt sin løsning til tv-stationer i hele verden.

I 2014 blev VizRT ifølge NRK opkøbt af kapitalfonden Nordic Capital Fund for 2,5 milliarder norske kroner.

I mailen bliver kapitalfonden kritiseret for at have skåret voldsomt i udgifterne til udvikling og kundesupport i et forsøg på at gøre virksomheden et attraktivt salgs-objekt.

Den norske tv-station NRK har uden held forsøgt at få en kommentar fra Nordic Capital Fund.

VizRT: Konkurrent kan stå bag

Til gengæld oplyser Petter Ole Jacobsen, chief technology officer hos VizRT, til tv-stationen, at han oplever påstandene i mailen som grundløse og ukorrekte.

Han oplyser endvidere, at han formoder at afsenderen er en nuværende eller tidligere ansat, men påpeger, at der i teorien kan være tale om en konkurrent, der har hacket sig ind på den pågældende Mailchimp-konto og udsendt mailen.

Hele mailen kan læses her i sin fulde længde.

Læs også:
Afsløring: Så nemt har det været at hacke sig ind i dele af YouSees tv-netværk - sikkerheden har været elendig
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere