Artikel top billede

Vred medarbejder i et stort norsk it-firma udsender opsigtsvækkende mail til kunderne: ”I de seneste to år har det været et forfærdeligt sted at arbejde”

"Udvikling på nuværende produkter er stoppet, og der bliver ikke længere udviklet nye features eller foretaget fejlrettelser." Sådan lyder en opsigtsvækkende kundemail fra det store norske it-firma VizRT. Mailen er angiveligt udsendt af en utilfreds medarbejder, men ifølge VizRT kan konkurrenter også stå bag.

Fredag landede der en opsigtsvækkende e-mail i indbakken hos det norske it-firma VizRTs kunder.

VizRT er et stort it-firma med 600 ansatte, der udvikler digitale løsninger til verdens omspændende tv-stationer som CNN og BBC.

Ifølge den norske tv-station NRK's it-medie NRKbeta kunne kunderne i mailen, der var udsendt fra officiel Vizrt-konto, læse følgende:

”Vizrt har været en fantastisk arbejdsplads i otte af de sidste 10 år. Men i de seneste to år har det været et forfærdeligt sted at arbejde.”

”Al udvikling på nuværende produkter er stoppet, og der bliver ikke længere udviklet nye features eller foretaget fejlrettelser. Klager eller forslag til forbedringer fra kunderne bliver ignoreret, og mange af vores bedste udviklere er blevet fyret, mens adskillige udviklingscentre rundt om i verden er blevet lukket.”

Hackede kollega Mailchimp-konto

Afsenderen af den 473 ord lange mail hævde selv at være en nuværende medarbejder i VizRT, der har hacket sig ind på en kollegas Mailchimp-konto.

Afsenderen af mailen skriver ligeledes, at modtagerne selv må afgøre om vedkommende bør betragtes som en whistle-blower eller en forræder.

Købt af kapitalfond for milliardbeløb

VizRT blev etableret som et internt projekt hos den norske tv-station TV2, der havde brug for at få udviklet et nyt grafik-system.

Efterfølgende blev det nye grafiksystem spundet ud i et selvstændigt selskab, der fik navnet VizRT, og som efterfølgende har solgt sin løsning til tv-stationer i hele verden.

I 2014 blev VizRT ifølge NRK opkøbt af kapitalfonden Nordic Capital Fund for 2,5 milliarder norske kroner.

I mailen bliver kapitalfonden kritiseret for at have skåret voldsomt i udgifterne til udvikling og kundesupport i et forsøg på at gøre virksomheden et attraktivt salgs-objekt.

Den norske tv-station NRK har uden held forsøgt at få en kommentar fra Nordic Capital Fund.

VizRT: Konkurrent kan stå bag

Til gengæld oplyser Petter Ole Jacobsen, chief technology officer hos VizRT, til tv-stationen, at han oplever påstandene i mailen som grundløse og ukorrekte.

Han oplyser endvidere, at han formoder at afsenderen er en nuværende eller tidligere ansat, men påpeger, at der i teorien kan være tale om en konkurrent, der har hacket sig ind på den pågældende Mailchimp-konto og udsendt mailen.

Hele mailen kan læses her i sin fulde længde.

Læs også:
Afsløring: Så nemt har det været at hacke sig ind i dele af YouSees tv-netværk - sikkerheden har været elendig
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere


Digitale forretningsprocesser 2023

Virksomhedens digitale processer er fuldkommen afgørende for, hvor hurtigt du kan transformere forretningen, udvikle nye forretningsmuligheder skabe overblik og rapportere effektivt, hurtigt og retvisende. Samtidig er de digitale processer – i tæt samspil med dine systemløsninger – afgørende for samarbejdet med partnere og leverandører – og for den oplevelse og værdiskabelse, du tilbyder ansatte og kunder. Herunder for ambitionerne om at skabe og tilpasse de muligheder, der karakteriserer en moderne arbejdsplads.

18. april 2023 | Læs mere


Digital bæredygtighed - den grønne transformation er over os

Kom med, når vi i giver et overblik over, hvordan nogle af de mest innovative it-selskaber går til bæredygtighed som forretningsområde - og hvorfor de har valgt at sætte ind på netop bæredygtighed som område. Du får også indblik i, hvordan innovative virksomheder udvikler teknologier direkte rettet mod øget bæredygtighed - og inspiration til, hvordan du selv kan komme videre med bæredygtigheden og blive en del af det spirende kæmpemarked for bæredygtighed - en af verdens for tiden tungeste dagsordener.

25. april 2023 | Læs mere