Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

Vred medarbejder i et stort norsk it-firma udsender opsigtsvækkende mail til kunderne: ”I de seneste to år har det været et forfærdeligt sted at arbejde”

"Udvikling på nuværende produkter er stoppet, og der bliver ikke længere udviklet nye features eller foretaget fejlrettelser." Sådan lyder en opsigtsvækkende kundemail fra det store norske it-firma VizRT. Mailen er angiveligt udsendt af en utilfreds medarbejder, men ifølge VizRT kan konkurrenter også stå bag.

Fredag landede der en opsigtsvækkende e-mail i indbakken hos det norske it-firma VizRTs kunder.

VizRT er et stort it-firma med 600 ansatte, der udvikler digitale løsninger til verdens omspændende tv-stationer som CNN og BBC.

Ifølge den norske tv-station NRK's it-medie NRKbeta kunne kunderne i mailen, der var udsendt fra officiel Vizrt-konto, læse følgende:

”Vizrt har været en fantastisk arbejdsplads i otte af de sidste 10 år. Men i de seneste to år har det været et forfærdeligt sted at arbejde.”

”Al udvikling på nuværende produkter er stoppet, og der bliver ikke længere udviklet nye features eller foretaget fejlrettelser. Klager eller forslag til forbedringer fra kunderne bliver ignoreret, og mange af vores bedste udviklere er blevet fyret, mens adskillige udviklingscentre rundt om i verden er blevet lukket.”

Hackede kollega Mailchimp-konto

Afsenderen af den 473 ord lange mail hævde selv at være en nuværende medarbejder i VizRT, der har hacket sig ind på en kollegas Mailchimp-konto.

Afsenderen af mailen skriver ligeledes, at modtagerne selv må afgøre om vedkommende bør betragtes som en whistle-blower eller en forræder.

Købt af kapitalfond for milliardbeløb

VizRT blev etableret som et internt projekt hos den norske tv-station TV2, der havde brug for at få udviklet et nyt grafik-system.

Efterfølgende blev det nye grafiksystem spundet ud i et selvstændigt selskab, der fik navnet VizRT, og som efterfølgende har solgt sin løsning til tv-stationer i hele verden.

I 2014 blev VizRT ifølge NRK opkøbt af kapitalfonden Nordic Capital Fund for 2,5 milliarder norske kroner.

I mailen bliver kapitalfonden kritiseret for at have skåret voldsomt i udgifterne til udvikling og kundesupport i et forsøg på at gøre virksomheden et attraktivt salgs-objekt.

Den norske tv-station NRK har uden held forsøgt at få en kommentar fra Nordic Capital Fund.

VizRT: Konkurrent kan stå bag

Til gengæld oplyser Petter Ole Jacobsen, chief technology officer hos VizRT, til tv-stationen, at han oplever påstandene i mailen som grundløse og ukorrekte.

Han oplyser endvidere, at han formoder at afsenderen er en nuværende eller tidligere ansat, men påpeger, at der i teorien kan være tale om en konkurrent, der har hacket sig ind på den pågældende Mailchimp-konto og udsendt mailen.

Hele mailen kan læses her i sin fulde længde.

Læs også:
Afsløring: Så nemt har det været at hacke sig ind i dele af YouSees tv-netværk - sikkerheden har været elendig




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere