Artikel top billede

Mobilgiganten ZTE kan ånde lettet op: USA fjerner handelsforbud

De amerikanske sanktioner imod ZTE bliver ophævet. Til gengæld koster det dyrt for mobilgiganten, der allerede har været hårdt ramt af handelsforbuddet.

Den kinesiske mobilgigant ZTE har i de seneste måneder balanceret på afgrundens rand, efter USA har indført sanktioner, der forbyder amerikanske selskaber at sælge produkter til selskabet i syv år.

Det kan du læse mere om her: Kinesiske ZTE balancerer på afgrundens rand efter amerikansk forbud - suspenderer produktion

ZTE er blevet ekstremt hårdt ramt af forbuddet, og selskabet har blandt andet set sig nødsaget til at lukke ned for produktionen.

Det kan du læse mere om her: Kinesiske ZTE balancerer på afgrundens rand efter amerikansk forbud - suspenderer produktion

Men nu er det lykkedes at indgå en aftale med det amerikanske handelsministerium, der ophæver sanktionerne.

For at fjerne forbuddet har ZTE indvilget i, at skifte ud i sin bestyrelse og ledelse inden for 30 dage samt betale en bøde på 1 milliard dollar, svarende til mere end 6 milliarder kroner.

Derudover deponerer selskabet yderligere 400 millioner dollar, svarende til omkring 2,5 milliarder kroner. Det skriver Reuters.

Manglende handling bag forbud

Baggrunden for de massive sanktioner er, at det i april kom frem efter fem års undersøgelser, at ZTE havde købt amerikansk producerede komponenter til produkter, som siden i al hemmelighed blev solgt ulovligt til Iran, der er under amerikansk handelsembargo.

ZTE indvilgede i fjor i at betale 890 millioner dollar i bøde for det ulovlige salg af amerikansk-producerede produkter til Iran.

Derudover blev ZTE pålagt at fyre fire ledende medarbejdere og derudover indføre sanktioner over for yderligere 35 højtstående medarbejdere.

ZTE fyrede de fire topchefer, men har ikke straffet de 35 øvrige medarbejdere.

Og det er disse manglende sanktioner, der fik det amerikanske handelsministerium til at skride ind med så drastisk et forbud

Regning på mere end 20 milliarder kroner

I maj gjorde ZTE så den foreløbige regning op, og det viste sig, at sanktionerne havde kostet selskabet mere end 20 milliarder kroner.

Det kan du læse mere om her: Mobilgiganten ZTE gør regningen op: Amerikansk forbud forventes at koste 20 milliarder kroner

Siden har den kinesiske regering på vegne af ZTE forhandlet intensivt med den amerikanske regering, og nu er de to lande altså nået frem til en løsning.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere