Artikel top billede

Mobilgiganten ZTE kan ånde lettet op: USA fjerner handelsforbud

De amerikanske sanktioner imod ZTE bliver ophævet. Til gengæld koster det dyrt for mobilgiganten, der allerede har været hårdt ramt af handelsforbuddet.

Den kinesiske mobilgigant ZTE har i de seneste måneder balanceret på afgrundens rand, efter USA har indført sanktioner, der forbyder amerikanske selskaber at sælge produkter til selskabet i syv år.

Det kan du læse mere om her: Kinesiske ZTE balancerer på afgrundens rand efter amerikansk forbud - suspenderer produktion

ZTE er blevet ekstremt hårdt ramt af forbuddet, og selskabet har blandt andet set sig nødsaget til at lukke ned for produktionen.

Det kan du læse mere om her: Kinesiske ZTE balancerer på afgrundens rand efter amerikansk forbud - suspenderer produktion

Men nu er det lykkedes at indgå en aftale med det amerikanske handelsministerium, der ophæver sanktionerne.

For at fjerne forbuddet har ZTE indvilget i, at skifte ud i sin bestyrelse og ledelse inden for 30 dage samt betale en bøde på 1 milliard dollar, svarende til mere end 6 milliarder kroner.

Derudover deponerer selskabet yderligere 400 millioner dollar, svarende til omkring 2,5 milliarder kroner. Det skriver Reuters.

Manglende handling bag forbud

Baggrunden for de massive sanktioner er, at det i april kom frem efter fem års undersøgelser, at ZTE havde købt amerikansk producerede komponenter til produkter, som siden i al hemmelighed blev solgt ulovligt til Iran, der er under amerikansk handelsembargo.

ZTE indvilgede i fjor i at betale 890 millioner dollar i bøde for det ulovlige salg af amerikansk-producerede produkter til Iran.

Derudover blev ZTE pålagt at fyre fire ledende medarbejdere og derudover indføre sanktioner over for yderligere 35 højtstående medarbejdere.

ZTE fyrede de fire topchefer, men har ikke straffet de 35 øvrige medarbejdere.

Og det er disse manglende sanktioner, der fik det amerikanske handelsministerium til at skride ind med så drastisk et forbud

Regning på mere end 20 milliarder kroner

I maj gjorde ZTE så den foreløbige regning op, og det viste sig, at sanktionerne havde kostet selskabet mere end 20 milliarder kroner.

Det kan du læse mere om her: Mobilgiganten ZTE gør regningen op: Amerikansk forbud forventes at koste 20 milliarder kroner

Siden har den kinesiske regering på vegne af ZTE forhandlet intensivt med den amerikanske regering, og nu er de to lande altså nået frem til en løsning.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Dynamics Excellence Day 2021 - indblik, best practice og øget værdi

Med Microsoft Dynamics 365 er Microsoft rykket mod skyen og har fuld integration til både Dynamics, CRM, Office 365, Power BI og Cortana. Det giver utrolig mange muligheder, hvis du griber det rigtigt an. Vi sætter fokus på værdiskabelse og forbedring for både nuværende og nye Dynamics-brugere.

07. oktober 2021 | Læs mere


CISO Trends 2021: Sikkerhed, trusler og strategi

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

12. oktober 2021 | Læs mere