Artikel top billede

Mobilgiganten ZTE kan ånde lettet op: USA fjerner handelsforbud

De amerikanske sanktioner imod ZTE bliver ophævet. Til gengæld koster det dyrt for mobilgiganten, der allerede har været hårdt ramt af handelsforbuddet.

Den kinesiske mobilgigant ZTE har i de seneste måneder balanceret på afgrundens rand, efter USA har indført sanktioner, der forbyder amerikanske selskaber at sælge produkter til selskabet i syv år.

Det kan du læse mere om her: Kinesiske ZTE balancerer på afgrundens rand efter amerikansk forbud - suspenderer produktion

ZTE er blevet ekstremt hårdt ramt af forbuddet, og selskabet har blandt andet set sig nødsaget til at lukke ned for produktionen.

Det kan du læse mere om her: Kinesiske ZTE balancerer på afgrundens rand efter amerikansk forbud - suspenderer produktion

Men nu er det lykkedes at indgå en aftale med det amerikanske handelsministerium, der ophæver sanktionerne.

For at fjerne forbuddet har ZTE indvilget i, at skifte ud i sin bestyrelse og ledelse inden for 30 dage samt betale en bøde på 1 milliard dollar, svarende til mere end 6 milliarder kroner.

Derudover deponerer selskabet yderligere 400 millioner dollar, svarende til omkring 2,5 milliarder kroner. Det skriver Reuters.

Manglende handling bag forbud

Baggrunden for de massive sanktioner er, at det i april kom frem efter fem års undersøgelser, at ZTE havde købt amerikansk producerede komponenter til produkter, som siden i al hemmelighed blev solgt ulovligt til Iran, der er under amerikansk handelsembargo.

ZTE indvilgede i fjor i at betale 890 millioner dollar i bøde for det ulovlige salg af amerikansk-producerede produkter til Iran.

Derudover blev ZTE pålagt at fyre fire ledende medarbejdere og derudover indføre sanktioner over for yderligere 35 højtstående medarbejdere.

ZTE fyrede de fire topchefer, men har ikke straffet de 35 øvrige medarbejdere.

Og det er disse manglende sanktioner, der fik det amerikanske handelsministerium til at skride ind med så drastisk et forbud

Regning på mere end 20 milliarder kroner

I maj gjorde ZTE så den foreløbige regning op, og det viste sig, at sanktionerne havde kostet selskabet mere end 20 milliarder kroner.

Det kan du læse mere om her: Mobilgiganten ZTE gør regningen op: Amerikansk forbud forventes at koste 20 milliarder kroner

Siden har den kinesiske regering på vegne af ZTE forhandlet intensivt med den amerikanske regering, og nu er de to lande altså nået frem til en løsning.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

05. december 2023 | Læs mere


Teknologien bliver den næste konkurrencedefinerende slagmark – sådan forbereder du dig

Få bud på, hvordan du kan tænke IT-planlægning som en løbende strategisk proces frem for noget, der foregår fra enkeltprojekt til enkeltprojekt. Herunder hvordan strategisk brug af IT giver dig et stærkt grundlag for at orkestrere kundeoplevelser, kunderelevans og produktivitetsforbedringer.

06. december 2023 | Læs mere


People Tech 2023: Sådan gør du din gode arbejdsplads endnu bedre

Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk – og værdifuld indsigt i mulighederne for at effektivisere løn- og HR-processer, understøtter nye arbejdsformer og helt basalt skabe grundlaget for at skabe en bedre og mere attraktiv arbejdsplads.

13. december 2023 | Læs mere