Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Ny eBoks på vej / Proshop indvier robotlager på 3.000 kvadratmeter i dag / DTU skal have ny supercomputer for 70 millioner kroner

Ny eBoks på vej. Proshop indvier robotlager på 3.000 kvadratmeter i dag. DTU skal have ny supercomputer for 70 millioner kroner. Nu kan du snart tjekke fly på Rejseplanen. Nets indfører betalings-mulighed for børn.

Godmorgen fra Computerworld. Her kommer overblikket over it-nyhederne tirsdag morgen v/ morgen-briefing-bestyrer Dan Jensen.

Ny eBoks på vej

eBoks er på vej med et redesign af appen, hvor tredjeparts-leverandører for første gang får mulighed for at integrere deres services i eBoks-universet, lyder det fra selskabet.

Det kommer i første omgang til at ske som beta-version af appen. Senere vil web-udgaven blive opdateret.

“Bevægelsen mod en mere åben platform med services fra andre leverandører skal samtidig styrke e-Boks gennemslagskraft på nye markeder, hvor flere selvbetjeningsløsninger vil give e-Boks en større relevans hos nye brugere fra dag 1,” lyder det fra selskabet.

eBoks nye årsregnskab viser iøvrigt pæn vækst i omsætningen på 10,3 procent til 192 millioner kroner i 2017, hvor selskabets lander et overskud på 15,9 millioner kroner efter skat.

Proshop indvier robotlager på 3.000 kvadratmeter i dag

Aarhus-borgmester Jacob Bundsgaard (S) indvier i dag Proshops nye automatiske lager på 3.000 kvadratmeter i Højbjerg uden for Aarhus.

Robotlageret er fuldautomatisk og består af et avanceret skinnesystem samt 40 robotter, som håndterer 44.000 kasser med varer. Det tredobler selskabets lagerplads. Der er da også tale om den største investering i selskabets 25-årige historie.

Med de 40 robotter i gang, vil 80 procent af Proshops varehåndtering ske automatisk.

“Det er en stor dag for os. Med den her investering gearer vi både virksomheden til fortsat vækst og ruster os samtidig til kampen mod de udenlandske webshops,” lyder det fra administrerende direktør i Proshop, Ivan Jæger Christensen.

DTU skal have ny supercomputer for 70 millioner kroner

DTU og Københavns Universitet er på vej til at købe ny supercomputer, skriver Ing.dk

Den gamle spand er slidt op, siger centerchef Peter Løngreen med henvisning til den nuværende supercomputer, Computerome, der står i containerne på en plads ved Risø uden for Roskilde.

Der er afsat 70 millioner kroner til indkøb af en ny computer.

“Den er noget større end forgængeren, og forhåbentlig kommer der flere former for specialiseret hardware med i forhold til det gamle system. Det kan for eksempel være GPU’er. De er gode til bestemte machine learning-algoritmer, som vi kommer til at arbejde mere med. Det er det, forskerne efterspørger,” siger Peter Løngreen til Ing.dk.

Nu kan du snart tjekke fly på Rejseplanen

I løbet af efteråret vil Rejseplanen begynde at medtage indenrigsfly, når brugerne søger efter bedste rejsemulighed, skriver Check-in

Flyselskaberne har længe ønsket at komme med i Rejseplanen, men hidtil har kun offentlige trafik-udbydere kunne være med.

“Det er på mange måder skelsættende at vi bliver en del af en halvoffentlig portal, der omfatter alle transportmidler i Danmark. Vi vil fremover komme bredt ud til den danske offentlighed og de mange brugere af Rejseplanen. Jeg er ikke i tvivl om, at det bliver et gennembrud,” siger SAS-chef Lars W. Andersen til sitet.

Nets indfører betalings-mulighed for børn

Nets ny betalingsløsning, Mymonii Pay, gør det muligt for børn at betale direkte i 20.000 danske butikker via lommepenge-appen Mymonii, skriver Business.

“Vi er ikke længere bare en lommepenge-app med »funny money«. Nu kan den også bruges til at betale med i butikkerne. Der er selvfølgelig en del af vores nuværende brugere, som vil benytte den. Men vi kommer samtidig ud på et helt nyt marked med en ny målgruppe, som vi håber vil finde Mymonii Pay interessant,” siger Louise Ferslev, direktør i Mymonii, til avisen.

Mymonii og Nets har testet appen i det seneste halve år. Flere banker har i de seneste år på samme vis tilbudt børn betalingskort, som kan anvendes til betaling i butikkerne.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere


Digitale forretningsprocesser 2023

Virksomhedens digitale processer er fuldkommen afgørende for, hvor hurtigt du kan transformere forretningen, udvikle nye forretningsmuligheder skabe overblik og rapportere effektivt, hurtigt og retvisende. Samtidig er de digitale processer – i tæt samspil med dine systemløsninger – afgørende for samarbejdet med partnere og leverandører – og for den oplevelse og værdiskabelse, du tilbyder ansatte og kunder. Herunder for ambitionerne om at skabe og tilpasse de muligheder, der karakteriserer en moderne arbejdsplads.

18. april 2023 | Læs mere


Digital bæredygtighed - den grønne transformation er over os

Kom med, når vi i giver et overblik over, hvordan nogle af de mest innovative it-selskaber går til bæredygtighed som forretningsområde - og hvorfor de har valgt at sætte ind på netop bæredygtighed som område. Du får også indblik i, hvordan innovative virksomheder udvikler teknologier direkte rettet mod øget bæredygtighed - og inspiration til, hvordan du selv kan komme videre med bæredygtigheden og blive en del af det spirende kæmpemarked for bæredygtighed - en af verdens for tiden tungeste dagsordener.

25. april 2023 | Læs mere