Stort nedbrud:KMD arbejder på højtryk for at klarlægge omfanget og årsagen - rammer flere af selskabets kunder

Artikel top billede

Tre år siden sagen begyndte: Nu falder der dom over de syv it-tiltalte i Atea-bestikkelsessagen

Ateasagen skrider igen og igen, men nu skulle den endelige dag for domsafsigelsen være fastsat. I næste uge får vi svaret på, om en række profiler fra den danske it-top er skyldige i, hvad der kaldes Danmarkshistoriens største bestikkelsessag.

Retten i Glostrup har flyttet domsafsigelsen i Ateasagen endnu en gang.

Men i midten af næste uge finder vi ud af, om Retten i Glostrup kender en række spidser fra den danske it-branche skyldige i bestikkelse og underslæb.

Det sker, når dommer Nanna Blach læser rettens afgørelse op i retslokalet i Glostrup onsdag 27. juni klokken 16.30.

Computerworld erfarer, at der har været flere datoer i spil i næste uge, men retten er altså endt med at vælge eftermiddagen næste onsdag.

Det er dermed endnu en justering i forhold til, hvad der blev meldt ud i weekenden, hvor domsafsigelsen blev fastsat til tirsdag i næste uge.

Læs mere her: Forsvarer i Ateasagen reagerer skarpt på krav om flere års fængsel: "Anklagemyndigheden skyder bevidst over målet"

Skal bruge mere tid

Flere har spekuleret i, hvad årsagen er til, at man fra rettens side har valgt i to omgange at rykke domsafsigelsen.

Årsagen er, efter hvad Computerworld erfarer, at retten har skulle bruge mere tid end ventet på at votere og dermed komme frem til sin afgørelse i det, der kaldes den største sag om bestikkelse i danmarkshistorien.

Det er dog ingen garanti for, at retten dermed er splittet i sin afgørelse.

Så længe det blot er bekræftet, at der er tale om, at der har manglet dage til at træffe afgørelsen, kan det ligeså godt være sygdom i familien hos en af nævningene, som det kan være sagens omfang, der er skyld i, at de tiltalte nu må vente endnu længere på dommen.

Det er nu mere end tre år siden, at politiet ransagede en række adresser og anholdte de tiltalte i sagen.

Læs mere her: It-chef fra Region Sjælland dømt for bestikkelse: Får 60 dages fængsel for at lade sig smøre af Atea

Sidste chance

Det er da også ved at være sidste chance.

Tidligere i sagsforløbet var der ligeledes behov for at afsætte flere retsdage på grund af fundet af tusinder af emails.

Dengang var retten sammen med forsvarerne i store vanskeligheder med at finde alternative datoer og flere weekender måtte inddrages.

Læs mere her: Live fra Retten i Glostrup: Nu forklarer Atea-direktør om "Konto 2840"

Det skyldes blandt andet, at de tiltalte har valgt advokater fra den øverste hylde i Danmark.

De har mange sager og deres kalendere er booket op for nogle helt ind i næste år.

Læs mere om sagen her: Hjalp virksomheder Atea med at klage over omstridt udbud i Region Sjælland? Forsvarer udpeger Ib Kunøe som fællesnævner

Du kan følge sagens umiddelbare afslutning her på Computerworld.dk, når vi næste onsdag liveblogger fra retslokalet, hvor vi får svar på, om den tidligere it-top i Region Sjælland og spidserne fra Atea bliver dømt skyldige i sagen.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere


Digitale forretningsprocesser 2023

Virksomhedens digitale processer er fuldkommen afgørende for, hvor hurtigt du kan transformere forretningen, udvikle nye forretningsmuligheder skabe overblik og rapportere effektivt, hurtigt og retvisende. Samtidig er de digitale processer – i tæt samspil med dine systemløsninger – afgørende for samarbejdet med partnere og leverandører – og for den oplevelse og værdiskabelse, du tilbyder ansatte og kunder. Herunder for ambitionerne om at skabe og tilpasse de muligheder, der karakteriserer en moderne arbejdsplads.

18. april 2023 | Læs mere


Digital bæredygtighed - den grønne transformation er over os

Kom med, når vi i giver et overblik over, hvordan nogle af de mest innovative it-selskaber går til bæredygtighed som forretningsområde - og hvorfor de har valgt at sætte ind på netop bæredygtighed som område. Du får også indblik i, hvordan innovative virksomheder udvikler teknologier direkte rettet mod øget bæredygtighed - og inspiration til, hvordan du selv kan komme videre med bæredygtigheden og blive en del af det spirende kæmpemarked for bæredygtighed - en af verdens for tiden tungeste dagsordener.

25. april 2023 | Læs mere