Artikel top billede

Tre år siden sagen begyndte: Nu falder der dom over de syv it-tiltalte i Atea-bestikkelsessagen

Ateasagen skrider igen og igen, men nu skulle den endelige dag for domsafsigelsen være fastsat. I næste uge får vi svaret på, om en række profiler fra den danske it-top er skyldige i, hvad der kaldes Danmarkshistoriens største bestikkelsessag.

Retten i Glostrup har flyttet domsafsigelsen i Ateasagen endnu en gang.

Men i midten af næste uge finder vi ud af, om Retten i Glostrup kender en række spidser fra den danske it-branche skyldige i bestikkelse og underslæb.

Det sker, når dommer Nanna Blach læser rettens afgørelse op i retslokalet i Glostrup onsdag 27. juni klokken 16.30.

Computerworld erfarer, at der har været flere datoer i spil i næste uge, men retten er altså endt med at vælge eftermiddagen næste onsdag.

Det er dermed endnu en justering i forhold til, hvad der blev meldt ud i weekenden, hvor domsafsigelsen blev fastsat til tirsdag i næste uge.

Læs mere her: Forsvarer i Ateasagen reagerer skarpt på krav om flere års fængsel: "Anklagemyndigheden skyder bevidst over målet"

Skal bruge mere tid

Flere har spekuleret i, hvad årsagen er til, at man fra rettens side har valgt i to omgange at rykke domsafsigelsen.

Årsagen er, efter hvad Computerworld erfarer, at retten har skulle bruge mere tid end ventet på at votere og dermed komme frem til sin afgørelse i det, der kaldes den største sag om bestikkelse i danmarkshistorien.

Det er dog ingen garanti for, at retten dermed er splittet i sin afgørelse.

Så længe det blot er bekræftet, at der er tale om, at der har manglet dage til at træffe afgørelsen, kan det ligeså godt være sygdom i familien hos en af nævningene, som det kan være sagens omfang, der er skyld i, at de tiltalte nu må vente endnu længere på dommen.

Det er nu mere end tre år siden, at politiet ransagede en række adresser og anholdte de tiltalte i sagen.

Læs mere her: It-chef fra Region Sjælland dømt for bestikkelse: Får 60 dages fængsel for at lade sig smøre af Atea

Sidste chance

Det er da også ved at være sidste chance.

Tidligere i sagsforløbet var der ligeledes behov for at afsætte flere retsdage på grund af fundet af tusinder af emails.

Dengang var retten sammen med forsvarerne i store vanskeligheder med at finde alternative datoer og flere weekender måtte inddrages.

Læs mere her: Live fra Retten i Glostrup: Nu forklarer Atea-direktør om "Konto 2840"

Det skyldes blandt andet, at de tiltalte har valgt advokater fra den øverste hylde i Danmark.

De har mange sager og deres kalendere er booket op for nogle helt ind i næste år.

Læs mere om sagen her: Hjalp virksomheder Atea med at klage over omstridt udbud i Region Sjælland? Forsvarer udpeger Ib Kunøe som fællesnævner

Du kan følge sagens umiddelbare afslutning her på Computerworld.dk, når vi næste onsdag liveblogger fra retslokalet, hvor vi får svar på, om den tidligere it-top i Region Sjælland og spidserne fra Atea bliver dømt skyldige i sagen.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere