Artikel top billede

Anklager har krævet bøde på 60 millioner kroner - men Atea har ikke hensat så meget som en krone til mulig bestikkelsesdom

Atea har ikke hensat så meget som en krone til at betale en eventuel bøde, når der i næste uge falder dom i den store Atea-bestikkelsesdag.

Atea har ikke hensat så meget som en krone til at dække udgifter til en eventuel dom i den store bestikkelsessag, der finder sin foreløbige afslutning i næste uge, når der falder dom i sagen.

Det fremgår af Ateas årsregnskab, hvor selskabet i ledelsesberetningen direkte skriver:

“Der er ikke foretaget hensættelser til en eventuel dom i sagen.”

Fire af bestikkelsessagen syv tiltalte er tidligere højtplacerede Atea-folk, nemlig tidligere salgsdirektør Carsten Viggo Willum Ritzau, tidligere koncernchef Claus Hougesen, tidligere salgschef Per Juul Andersen og tidligere CEO Peter Trans.

Atea blev som selskab tiltalt i foråret 2017 for som såkaldt ‘ansvarlig enhed’ at være medansvarlig for bestikkelsen.

Anklagemyndigheden forlangte i april Atea idømt en bøde på 60 millioner kroner for selskabets rolle i sagen.

Dengang erklærede topchef Stein Sønsterby sig 'overrasket over størrelsen af anklagerens foreslåede straf.'

Atea, der hele tiden har fastholdt sin uskyld, har tidligere meddelt, at omkostningerne til en eventuel bøde vil indgå i Ateas 'finansielle resultat i overensstemmelse med IFRS.'

Selskabet mener ikke, at der er tale om en bestikkelsessag, men om en sag om underslæb, men har erkendt, at det kan holdes juridisk ansvarlig, hvis de fire tidligere medarbejdere bliver dømt.

Læs også: Atea overrasket over bødekrav: Forbereder sig på bøde på 60 millioner kroner for bestikkelse.

Atea har flere gange meddelt, at det i kølvandet på sagen har opgraderet og fokuseret på et ret omfattende compliance- og ‘self-cleaning’-program, der blandt andet har til formål at forhindre, at lignende sager kan opstå igen.

Det kan du læse mere om her: Topchef Morten Felding melder Atea helt renset efter bestikkelsessag: "Vi kan stå på mål for, at det er fortid - ingen overholder reglerne mere end Atea"

Regnskabet viser, at Ateas omsætning er steget med 13,3 procent i 2017 i forhold til 2016 til 6,67 milliarder kroner.

Ateas overskud efter skat er til gengæld faldet til 40 millioner kroner. Det svarer til et fald på 10,9 procent.

Dog er driftsresultatet vokset fra 63,7 millioner kroner til 68,2 millioner kroner.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere