Artikel top billede

Anklager har krævet bøde på 60 millioner kroner - men Atea har ikke hensat så meget som en krone til mulig bestikkelsesdom

Atea har ikke hensat så meget som en krone til at betale en eventuel bøde, når der i næste uge falder dom i den store Atea-bestikkelsesdag.

Atea har ikke hensat så meget som en krone til at dække udgifter til en eventuel dom i den store bestikkelsessag, der finder sin foreløbige afslutning i næste uge, når der falder dom i sagen.

Det fremgår af Ateas årsregnskab, hvor selskabet i ledelsesberetningen direkte skriver:

“Der er ikke foretaget hensættelser til en eventuel dom i sagen.”

Fire af bestikkelsessagen syv tiltalte er tidligere højtplacerede Atea-folk, nemlig tidligere salgsdirektør Carsten Viggo Willum Ritzau, tidligere koncernchef Claus Hougesen, tidligere salgschef Per Juul Andersen og tidligere CEO Peter Trans.

Atea blev som selskab tiltalt i foråret 2017 for som såkaldt ‘ansvarlig enhed’ at være medansvarlig for bestikkelsen.

Anklagemyndigheden forlangte i april Atea idømt en bøde på 60 millioner kroner for selskabets rolle i sagen.

Dengang erklærede topchef Stein Sønsterby sig 'overrasket over størrelsen af anklagerens foreslåede straf.'

Atea, der hele tiden har fastholdt sin uskyld, har tidligere meddelt, at omkostningerne til en eventuel bøde vil indgå i Ateas 'finansielle resultat i overensstemmelse med IFRS.'

Selskabet mener ikke, at der er tale om en bestikkelsessag, men om en sag om underslæb, men har erkendt, at det kan holdes juridisk ansvarlig, hvis de fire tidligere medarbejdere bliver dømt.

Læs også: Atea overrasket over bødekrav: Forbereder sig på bøde på 60 millioner kroner for bestikkelse.

Atea har flere gange meddelt, at det i kølvandet på sagen har opgraderet og fokuseret på et ret omfattende compliance- og ‘self-cleaning’-program, der blandt andet har til formål at forhindre, at lignende sager kan opstå igen.

Det kan du læse mere om her: Topchef Morten Felding melder Atea helt renset efter bestikkelsessag: "Vi kan stå på mål for, at det er fortid - ingen overholder reglerne mere end Atea"

Regnskabet viser, at Ateas omsætning er steget med 13,3 procent i 2017 i forhold til 2016 til 6,67 milliarder kroner.

Ateas overskud efter skat er til gengæld faldet til 40 millioner kroner. Det svarer til et fald på 10,9 procent.

Dog er driftsresultatet vokset fra 63,7 millioner kroner til 68,2 millioner kroner.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital kundeservice: Kom godt i gang med chatbots

Der er store gevinster at hente med chatbots, som kan håndtere en stor del af kommunikationen med brugere - både de eksterne som kunder og de interne som medarbejdere.Og lige rundt om hjørnet venter næste generation, nemlig de stemme-baserede chatbots, som står på skuldrene af de stemmestyrede home-devices som Amazons Alexa og Google Home.

07. december 2021 | Læs mere


Can AI bring value to your business?

You will learn how AI has been successfully used to enhance an existing business where artificial intelligence is deployed to work complementary to natural intelligence in a complex data process. And you will be presented with a business case where AI provides the possibilities of creating a completely new business platform, that would not otherwise have been possible.

08. december 2021 | Læs mere


Sådan styrker du din forsyningskæde gennem digitalisering

I dette webinar bygger CGI's eksperter bro mellem de overordnede, strategiske aspekter af den digitale værdikæde og mere konkret de nye muligheder, Intelligent Order Management til Microsoft Dynamics 365 FO byder på.

09. december 2021 | Læs mere