Stort galleri:Tag med til kåringen af Årets CIO 2021 - og se hvordan Morten Holm Christiansen blev udnævnt

Artikel top billede

Anklager har krævet bøde på 60 millioner kroner - men Atea har ikke hensat så meget som en krone til mulig bestikkelsesdom

Atea har ikke hensat så meget som en krone til at betale en eventuel bøde, når der i næste uge falder dom i den store Atea-bestikkelsesdag.

Atea har ikke hensat så meget som en krone til at dække udgifter til en eventuel dom i den store bestikkelsessag, der finder sin foreløbige afslutning i næste uge, når der falder dom i sagen.

Det fremgår af Ateas årsregnskab, hvor selskabet i ledelsesberetningen direkte skriver:

“Der er ikke foretaget hensættelser til en eventuel dom i sagen.”

Fire af bestikkelsessagen syv tiltalte er tidligere højtplacerede Atea-folk, nemlig tidligere salgsdirektør Carsten Viggo Willum Ritzau, tidligere koncernchef Claus Hougesen, tidligere salgschef Per Juul Andersen og tidligere CEO Peter Trans.

Atea blev som selskab tiltalt i foråret 2017 for som såkaldt ‘ansvarlig enhed’ at være medansvarlig for bestikkelsen.

Anklagemyndigheden forlangte i april Atea idømt en bøde på 60 millioner kroner for selskabets rolle i sagen.

Dengang erklærede topchef Stein Sønsterby sig 'overrasket over størrelsen af anklagerens foreslåede straf.'

Atea, der hele tiden har fastholdt sin uskyld, har tidligere meddelt, at omkostningerne til en eventuel bøde vil indgå i Ateas 'finansielle resultat i overensstemmelse med IFRS.'

Selskabet mener ikke, at der er tale om en bestikkelsessag, men om en sag om underslæb, men har erkendt, at det kan holdes juridisk ansvarlig, hvis de fire tidligere medarbejdere bliver dømt.

Læs også: Atea overrasket over bødekrav: Forbereder sig på bøde på 60 millioner kroner for bestikkelse.

Atea har flere gange meddelt, at det i kølvandet på sagen har opgraderet og fokuseret på et ret omfattende compliance- og ‘self-cleaning’-program, der blandt andet har til formål at forhindre, at lignende sager kan opstå igen.

Det kan du læse mere om her: Topchef Morten Felding melder Atea helt renset efter bestikkelsessag: "Vi kan stå på mål for, at det er fortid - ingen overholder reglerne mere end Atea"

Regnskabet viser, at Ateas omsætning er steget med 13,3 procent i 2017 i forhold til 2016 til 6,67 milliarder kroner.

Ateas overskud efter skat er til gengæld faldet til 40 millioner kroner. Det svarer til et fald på 10,9 procent.

Dog er driftsresultatet vokset fra 63,7 millioner kroner til 68,2 millioner kroner.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Webinar: Tør du håndtere cyberberedskabet på egen hånd?

Der er akut behov for at øge visibilitet, indsigt og overblik, hvis man som virksomhed skal have en chance for at afværge og minimere skaden ved cyberangreb. Trusselsbilledet udvikler sig imidlertid så hastigt, at opgaven let vokser selv større virksomheder, med en eller flere dedikerede IT-sikkerhedsansvarlige, over hovedet. Bliv klogere på dette seminar.

22. september 2021 | Læs mere


GDPR i dagligdagen: Vedligeholdelse og tilsyn

Det er efterhånden ved at være noget tid siden, at vi blev introduceret til GDPR, og alle organisationer har med tiden fået styr på dataflow og håndteringen af persondata i organisationen. Mange valg har skulle træffes og det har krævet mange ressourcer. Få overblik over de seneste nye tiltag og udmeldinger fra Datatilsynet samt overblik over de seneste regler, og hvordan du håndterer dem.

23. september 2021 | Læs mere


Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Premium
Kæmpe it-problemer i det danske skattevæsen: Har kun kortlagt it-beredskabet for syv ud af 230 it-systemer
Statsrevisorerne skyder en sønderlæmmende kritik af Skatteministeriets it-beredskab af sted. It-beredskabet for kritiske forretningsprocesser "er utilfredsstillende og utilstrækkeligt," lyder det. I værste fald kan det ende med, at staten ikke kan opkræve skatter og afgifter, udbetale løn, SU, sociale ydelser og pension.
CIO
“Der har simpelthen været for få gråhårede medarbejdere involveret i den her udviklingsproces. Folk der ved, hvad der skal til”
"Vi havde ansat nogle unge mennesker i sandaler og med langt skæg for at bryde med det traditionelle it-setup. De her vakse unge mennesker fik også ret hurtigt bygget en supersmart applikation til virksomheden. Men den brager ned, da vi ruller den ud, og den fylder cirka 1,5 procent af alle transaktioner."
Job & Karriere
35-årig kvinde gik amok på hjemmekontoret efter fyring: ”De fjernede ikke min adgang, så jeg slettede p-drevet lol”
En 35-årig kvinde står anklaget for at have slettet 21,3 gigabyte data fra fællesdrevet efter, at hun blev fyret. Nu risikerer hun op til 10 års fængsel.
White paper
Så stor er risikoen for angreb via din Salesforce Cloud
Cyberkriminelle går målrettet efter Salesforce Cloud, men kun de færreste virksomheder er opmærksomme på, at de selv har et stort ansvar for at beskytte sig – eller ved, hvordan de gør.