Artikel top billede

Photo by William Iven on Unsplash (Foto: Photo by William Iven on Unsplash)

Ny opdatering til iOS gør det meget sværere for politiet at få adgang til indholdet på en iPhone

En ny funktion til iPhone kan gøre livet betydeligt sværere for myndigheder, der ønsker at få adgang til folks telefoner.

En ændring i den seneste beta-udgave af iOS 12, der er den næste version af styresystemet til iPhones, vil gøre det betydeligt svære for myndigheder og andre at tiltvinge sig adgang til indholdet på en iPhone.

Det skriver Apple-mediet AppleInsider.

Helt konkret indeholder den seneste beta-udgave af iOS 12 en funktion, der betyder, at der øjeblikkeligt skal indtastes en pinkode, når en computer eller en usb-enhed bliver tilsluttet en iPhone via det såkaldte lightning-stik.

Det betyder, at myndigheder ikke længere kan låse telefonen op via såkaldte cracking-enheder som en GreyKey Box.

Før opdateringen ville kravet om en pinkode ved tilslutningen af usb-enheder først dukke, hvis der er gået mere end en time siden, at telefonen sidst var oplåst.

Det betød i praksis, at myndigheder der konfiskerede en telefon havde et tidsrum på op til en time, hvor de kunne tilslutte en cracking-enhed til telefonen.

Formålet er ikke at gøre livet svært for politiet

Den høje sikkerhed på Apples iPhones har længe været et problem for myndighederne.

Det var eksempelvis tilfældet med den såkaldte San Bernadino-sag, hvor en terrorist i 2015 skød og dræbte 14 mennesker. I den forbindelse efterlod bagmanden sig en iPhone, som den amerikanske forbundspoliti FBI ikke kun få adgang til.

Læs også: Apple vinder stor sejr i kampen mod amerikansk politi

Apple understreger i en udtalelse sendt til Apple Insider, at formålet med den nye funktion ikke er at gøre livet svært for politiet.

Ifølge Apple er det generelt tiltag, der skal sikre brugerne mod, at tredje parter kan tiltvinge sig adgang til deres data.

”Vi har den største respekt for politiet, og vi designer ikke vores sikkerhedsforbedringer med henblik på at gøre det sværere for dem at udføre deres job.”

”Hos Apple sætter vi kunden i centrum for alt vi designer. Derfor arbejder vi konstant på at styrke sikkerheden i hvert fald eneste Apple-produkt, så kan vi sikre vores kunder mod hackere, identitetstyve og andre der ønsker at tiltvinge sig adgang til deres personlige data.

Læs også: Her er grunden til at Apple siger "rend og hop" til FBI
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

05. december 2023 | Læs mere


Teknologien bliver den næste konkurrencedefinerende slagmark – sådan forbereder du dig

Få bud på, hvordan du kan tænke IT-planlægning som en løbende strategisk proces frem for noget, der foregår fra enkeltprojekt til enkeltprojekt. Herunder hvordan strategisk brug af IT giver dig et stærkt grundlag for at orkestrere kundeoplevelser, kunderelevans og produktivitetsforbedringer.

06. december 2023 | Læs mere


People Tech 2023: Sådan gør du din gode arbejdsplads endnu bedre

Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk – og værdifuld indsigt i mulighederne for at effektivisere løn- og HR-processer, understøtter nye arbejdsformer og helt basalt skabe grundlaget for at skabe en bedre og mere attraktiv arbejdsplads.

13. december 2023 | Læs mere