Artikel top billede

Microsoft ændrer priser og pakkeløsninger for Windows 10 Enterprise: Kunderne skal presses over på betaling for hver enkelt bruger

Microsoft har ændret på licensstrukturen for Windows 10 til virksomheder. Målet er ifølge en analytiker at skubbe kunderne væk fra licensbetaling per enhed over på betaling per bruger. Om det også betyder prisstigninger, er endnu usikkert.

Licensstrukturen for Windows 10 Enterprise er netop bygget en del om. Det er sket samtidig med, at Microsoft annoncerede prisstigninger på on premise-udgaverne af office 2019, Windows Server 2019 og de tilhørende CAL’er.

Det kan du læse mere om her:
10 procent prishop på Office 2019: Microsoft skubber på for at få kunderne over på cloud

Om der også kommer prisstigninger for Windows 10 Enterprise er endnu usikkert. I en FAQ-pdf skriver Microsoft:

"For Windows ændrer vi prisen og navnet for at optimere vores Microsoft 365-strategi ('For Windows, we're taking steps to recalibrate the price and rename the per device/per user offers, optimizing on our strategy of Microsoft 365', red.).

Til Compterworld US siger analytikeren Wes Miller fra firmaet Directions on Microsoft, at ændringerne dels handler om at etablere en mere klar produktstruktur.

Men han er ikke i tvivl om, at det også er endnu et initiativ fra Microsoft i bestræbelserne på at få kunderne over på den licensmodel, hvor rettighederne er bundet til en bruger med løbende licensbetalinger og ikke en enhed med engangsbetaling for licensen.

Når det gælder Windows 10 Enterprise E3 og Windows 10 Enterprise E5, som stammer fra 2016, betaler man netop per bruger.

Brugeren kan med E3 og E5 så arbejde på i alt fem forskellige enheder udstyret med Windows 10 Enterprise.

E3 og E5-betegnelsen blev også brugt på udgaver af Windows 10 Enterprise, som IKKE blev betalt med løbende licensbetalinger.

Det var såkaldte ‘stock-keeping units’, som blev brugt som den naturlige vej for kunder, der ville opgradere fra Windows 10 Pro.

Situationen efter 1. oktober

Efter 1. oktober findes Windows 10 Enterprise E5 i den nævnte stock-keeping-udgave - også kaldet ‘Per-Device’ ikke længere i produktpaletten hos Microsoft.

Desuden bliver flere Windows 10-udgaver omdøbt.

Det, som nogen har kaldt Windows 10 Enterprise E3 Per-User, får sit gamle navn "Windows 10 Enterprise E3."

Windows 10 Enterprise E3 Per-Device bliver til “Windows 10 Enterprise”.

Computerworld US skriver, at det er sandsynligt, at Windows 10 Enterprise E5 Per-Device kommer til at hedde “Windows 10 Enterprise E5”.

Det vigtigste at notere sig er, at kun udgaver af Windows 10 med abonnementsbetaling får betegnelsen E3 eller E5.

Prisstrukturen uklar pt.

Når det gælder priserne, er Microsoft ikke særlig klar i spyttet.

I FAQ-pdf’en skriver Microsoft ifølge Computerworld US, at prisen på en Windows 10 Enterprise bliver hævet, så den matcher en Windows 10 Enterprise E3.

Det betyder altså, at der ikke vil være nogen prisforskel på en Per-User- og Per-Device, selv om Per-User-udgaven kan bruges på fem forskellige enheder, mens Per-Device-udgaven kun kan bruges på en.

Et andet sted i FAQ’en skriver Microsoft, at lokale- og kanalspecifikke priser vil være tilgængelige, når vi kommer tættere på skæringsdatoen 1. oktober.

Computerworld US skriver, at Microsoft med omdøbningerne får strømlinet udgaverne med Microsofty 365 Enterprise E3 og E5, som til en noget højere pris indeholder per-bruger-licenser til Windows 10 Enterprise E3 eller E5, Office 365 E3 eller E5 samt Enterprise Mobility Suite og Security management-værktøjer.

Strategien er klar

Prisforhøjelserne og aflivningen af per-enhed-udgaven af Windows 10 Enterprise spiller fint ind i Microsofts strategi om først at skubbe kunderne over på en abonnementsmodel og siden overbevise dem om at købe det dyrest mulige abonnement i Microsoft 365-serien, siger analytikeren Wes Miller.

Han peger på, at prisforhøjelsen på en per-enhed-licens til Windows 10 Enterprise er designet til at skubbe på den udvikling.

“Den prisforhøjelse bliver svær at sluge for mange kunder, der bruger per-enhed-licenser. Med de nuværende priser var det ikke svært at foretage det valg, men nu, hvor priserne på per-enhed og per-bruger bliver ens, vil mange overveje deres valg”, siger han til Computerworld US.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere


Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere