Artikel top billede

(Foto: Kiyoshi Takahase / iStockphoto)

Internetudbyder kan have givet adgang til mere end 26 millioner personnumre

En sikkerhedsforsker har påpeget to sårbarheder hos internetudbyderen Comcast Xfinity, der giver adgang til 26,5 millioner personnumre.

Den amerikanske internetudbyder Comcast Xfinity, har muligvis givet adgang til 26,5 milloner personnumre på selskabets kunder.

Det skriver Buzzfeed.

Sårbarheden blev påpeget af Ryan Stevenson, der er sikkerhedsforsker men i sin fritid finder sikkerhedshuller på forskellige hjemmesider.

Læs også: Bryd tavsheden når din virksomhed bliver hacket: “Det er en gave for virksomheder, hvis nogen påpeger en sårbarhed”

Ved at kende til en kundes IP-adresse kunne Stevenson få adgang til Comcasts øvrige kunder, ved at lade som om, at han skulle betale en regning uden at logge ind. Det gav ham nemlig valgte mellem fire delvist cencurerede adresser.

Med en IP-adresse og en delvist cencureret adresse kunne Stevenson nu få adgang til kundernes CPR-numre ved at bruge en sælgerside, som Comcast sælgere bruger til at få informationer om selskabets kunder, til at finde frem til kundernes personumre.

Comcast har lukket hullet igen

Ryan Stevenson oplyste ikke Comcast selv om sårbarhederne men fortalte i stedet Buzzfeed om sit fund.

Læs også: KMD-systemer hacket af medarbejder hos konkurrent - fører til politianmeldelse

Buzzfeed kontaktede derefter Comcast der fik patchet sårbarhederne.

“Vi fik hurtigt undersøgt problemerne og inden for en time fik vi blokeret begge sårbarheder, og elimineret muligheden for at udføre de her angreb, der blev påpeget af forskeren,” siger Comcast til Buzzfeed.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere