Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

Regeringen vil bruge 172 millioner kroner på at forhindre valgsvindel

Regeringen vil bevilge store midler til PET for at forhindre, at andre lande blander sig i de danske valg. Af regeringens finanslovsudspil fremgår det desuden, at regeringen vil sætte stor fokus på at bekæmpe it-kriminalitet.

Den danske regering er bange for, at andre vil lande vil forsøge at påvirke valgresultatet, når danskerne inden for de næste 10 måneder skal sætte kryds i stemmeboksen ved folketingsvalget.

Derfor vil regeringen med justitsminister Søren Pape Poulsen (K) i spidsen afsætte 172 millioner kroner på den kommende finanslov til at bekæmpe valgpåvirkning fra andre lande.

Det skriver Berlingske.

"Trusselsbilledet mod Danmark og Europa er mere alvorligt end i nogen anden periode efter murens fald. PET vurderer, at der, ved siden af en fortsat alvorlig terrortrussel, er et øget trussels- og aktivitetsniveau fra fremmede stater i form af bl.a. spionage mod danske interesser og forsøg på indblanding i demokratiske processer. Vi har set eksempler på, at vestlige demokratier er blevet udfordret, når fremmede lande forsøger at påvirke væsentlige beslutninger som f.eks. et valg. Det skal vi være forberedt på at kunne modstå herhjemme," skriver Søren Pape Poulsen i en mail til avisen.

Af regeringens finanslovsudspil fremgår det, at "regeringen vil styrke PET’s evne og kapacitet til at forebygge, overvåge og imødegå trusler mod Danmark."

I første omgang foreslår regeringen at bevilge PET 43 millioner kroner om året i perioden fra 2019 til 2022.

Læs også: Søren Pape opruster på it: Vil ansætte koncern it-direktør til at endevende alle servere

It-sikkerhed i højsædet

Og det er ikke kun valgsvindel, som regeringen frygter.

Danske myndigheder og virksomheder skal generelt sikres bedre over for it-kriminalitet.

"Danske myndigheder og virksomheder står over for en høj cybertrussel, hvor angrebene bliver stadig mere avancerede fra ressourcestærke aktører. Regeringen ønsker derfor at gøre Danmark mere modstandsdygtigt over for cyberangreb og læk af fortrolige oplysninger, der kan svække danskernes sikkerhed," står der videre i udspillet.

Regeringen foreslår derfor at afsætte 35 millioner kroner i 2019, 25 millioner kroner i 2020 og 20 millioner kroner i henholdsvis 2021 og 2022 til at styrke cyber- og it-sikkerheden i Udenrigsministeriet.

Regeringen oplyser, at "indsatsen skal ses i sammenhæng med forsvarsforliget og den nationale strategi for cybersikkerhed, hvor der samlet set prioriteres 1,5 milliarder kroner i perioden fra 2018 til 2023 for at imødegå truslen fra cyberangreb."

Læs også: Søren Pape Poulsen giver sig ikke - affejer massiv lognings-kritik: "Vi kunne jo sidde her i 24 timer uden at blive enige"

Muligt flertal

Ifølge Berlingske udtrykker både Dansk Folkepartis retsordfører Peter Kofoed Poulsen og Socialdemokratiets pendant Trine Bramsen sig positivt over for at styrke indsatsen imod fremmed indblanding i danske valg.

Da landets to største partier er positive over for udspillet, virker det dermed sandsynligt, at regeringen kan finde flertal for sin plan.




IT-JOB

Scanreco Nordic A/S

Softwareudvikler

Udviklings- og Forenklingsstyrelsen

Karrieremulighed inden for cybersikkerhed

Staten og Kommunernes Indkøbsservice A/S (SKI)

IT-udvikler
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere