Artikel top billede

Netflix er blevet en jungle af halvdårlige serier: Så meget er brugeranmeldelserne dykket

Kvantitet fremfor kvalitet synes at være Netflix’ dagsorden. Imens fjernes brugernes mulighed for at frasortere de dårlige produkter.

Hen over sommeren trak streaming-giganten Netflix stikket til brugernes mulighed for at anmelde programmer, shows, TV-serier og film på platformen. Den sidste anmeldelse fra et til fem stjerner kunne slås op 31. juli.

Netflix begrunder selv trækket med, at brugerne ikke længere benytter sig af mulighederne. Men data indsamlet af netmediet Cordcutting fortæller en anden historie.

Målt på brugeranmeldelserne er Netflix egne produktioner blevet gradvist dårligere og dårligere.

I 2012 producerede selskabet få, men dengang anmelderroste serier, som ’Orange is the New Black’ eller ’House of Cards’.

Det trak brugere til platformen, som kvitterede ved at give Netflix’ egne produktioner en gennemsnitlig score på 4,2 ud af fem mulige stjerner.

Seks år senere er det en flåde af langt mere middelmådige produktioner Netflix søsætter. Flere hundrede serier er det blevet til i både 2017 og 2018, men af en meget svingende kvalitet.

Nu lyder den gennemsnitlige karakter på 3,2 stjerner ud af fem.

Se også: Netflix forsøger sig med nye streaming-pakker: Giver valget mellem dyrere abonnementer eller dårligere vilkår

Lukker af for kritikken

I takt med at Netflix-produktioner mødte flere og flere kritiske anmeldelser, har selskabet gradvist nedprioriteret anmeldelsesfunktionen på deres interface.

I 2017 endte det med, at anmeldefunktionen trådte tilbage i forhold til et binært ratingsystem, hvor brugerne i stedet opfordres til at give programmer en tommelfinger opad eller nedad.

Dengang begrundede Netflix den nye skala med, at systemet blev for indviklet – uden dog at adressere de hastigt faldende karakterer, som Business Insider pointerer.

Med stjerne-systemets exit foretrækker Netflix i dag at give skræddersyede anbefalinger på basis af det nye rating-system. Det nye system har dog svært ved at matche indhold med brugerne.

Her kritiseres systemet for at fremhæve egne produktioner, med oppustede ratings, mens det indhold som brugerne efterlyser, får en lavere anbefaling-score.

Læs også: Så hurtigt fik Computerworld adgang til hacket Netflix-konto: Symantec advarede allerede politiet i 2016 om dansk Netflix-fusk




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere