Artikel top billede

Saxo Bank-stifter Lars Seier Christensen klar med nyt kæmpeprojekt: Satser formue på Concordium

Den danske rigmand Lars Seier Christensen kaster sig nu over et nyt blockchain-projekt. Den tidligere Saxo Bank-stifter har investeret et trecifret millionbeløb, der gør investeringen til Lars Seier Christensens største siden netop Saxo Bank.

En af stifterne af danske Saxo Bank Lars Seier Christensen kaster sig nu ud i et nyt Blockchain projekt.

Sammen med 30 programmører, videnskabs- og forretningsfolk har den tidligere bankdirektør arbejdet i et års tid på et blockchain-netværk ved navn Concordium.

Det skriver Børsen.

Ifølge erhvervsmanden er teknologien, der blandt andet er baggrund for de digitale kryptovaluater, alt for usikker i dag, og der mangler langt mere tillid til teknologien.

“I de første generationer af blockchain kan du have to mennesker, som du ikke ved, hvem er, der sender penge til hinanden, og det er bare ikke acceptabelt i en moderne verden. Centralbanker og myndigheder accepterer simpelthen ikke at bruge blockchain, fordi der mangler en identifikation af brugerne," siger Lars Seier Christensen til Børsen.

Kritiseret af bankverdenen

Ideen er derfor, at transaktionerne gennem Concordium ikke skal være annonyme og derfor kan sælges til banker og andre store virksomheder, når det er færdigt i 2020.

Blockchain-teknologien og kryptovalutaerne har ellers været heftigt kritiseret af netop banker og eksperter, der ikke mener, at der har været nogle gode eksempler på, at teknologien er lykkedes.

Gartner har blandt andet tidligere anbefalet, at man som CIO holder sig langt væk fra blockchain-teknologien.

“En teknologi som de fleste CIO'er ikke bør eksperimentere med, er blockchain. De potentielle use cases er mange, men eksemplerne fra virkelighedens verden og særligt i større skala er svære at finde. Det her er et godt tidspunkt at holde øje med teknologien og i stedet vente," sagde Richard Hunter, der er underdirektør og fellow hos Gartner.

Læs også:

Blockchain-as-a-service bliver et kæmpe milliardmarked - og it-firmaerne er i gang

Finansfolk advarer mod kryptovaluta - er der noget om snakken? Eller kan bitcoin blive fremtidens store valuta?

Fire eksempler: Her er der store gevinster at hente på blockchain
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere