Artikel top billede

Saxo Bank-stifter Lars Seier Christensen klar med nyt kæmpeprojekt: Satser formue på Concordium

Den danske rigmand Lars Seier Christensen kaster sig nu over et nyt blockchain-projekt. Den tidligere Saxo Bank-stifter har investeret et trecifret millionbeløb, der gør investeringen til Lars Seier Christensens største siden netop Saxo Bank.

En af stifterne af danske Saxo Bank Lars Seier Christensen kaster sig nu ud i et nyt Blockchain projekt.

Sammen med 30 programmører, videnskabs- og forretningsfolk har den tidligere bankdirektør arbejdet i et års tid på et blockchain-netværk ved navn Concordium.

Det skriver Børsen.

Ifølge erhvervsmanden er teknologien, der blandt andet er baggrund for de digitale kryptovaluater, alt for usikker i dag, og der mangler langt mere tillid til teknologien.

“I de første generationer af blockchain kan du have to mennesker, som du ikke ved, hvem er, der sender penge til hinanden, og det er bare ikke acceptabelt i en moderne verden. Centralbanker og myndigheder accepterer simpelthen ikke at bruge blockchain, fordi der mangler en identifikation af brugerne," siger Lars Seier Christensen til Børsen.

Kritiseret af bankverdenen

Ideen er derfor, at transaktionerne gennem Concordium ikke skal være annonyme og derfor kan sælges til banker og andre store virksomheder, når det er færdigt i 2020.

Blockchain-teknologien og kryptovalutaerne har ellers været heftigt kritiseret af netop banker og eksperter, der ikke mener, at der har været nogle gode eksempler på, at teknologien er lykkedes.

Gartner har blandt andet tidligere anbefalet, at man som CIO holder sig langt væk fra blockchain-teknologien.

“En teknologi som de fleste CIO'er ikke bør eksperimentere med, er blockchain. De potentielle use cases er mange, men eksemplerne fra virkelighedens verden og særligt i større skala er svære at finde. Det her er et godt tidspunkt at holde øje med teknologien og i stedet vente," sagde Richard Hunter, der er underdirektør og fellow hos Gartner.

Læs også:

Blockchain-as-a-service bliver et kæmpe milliardmarked - og it-firmaerne er i gang

Finansfolk advarer mod kryptovaluta - er der noget om snakken? Eller kan bitcoin blive fremtidens store valuta?

Fire eksempler: Her er der store gevinster at hente på blockchain
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Styrk effektivitet og bundlinje i ét hug

Fleksibilitet, valgfrihed og bæredygtighed er nogle af de områder, som vægtes særligt højt, især blandt de yngre generationer, når de skal vælge eller blive på en arbejdsplads. På eventet kan du få konkrete løsningsforslag til, hvordan du med en fleksibel IT-strategi og det frie IT-valg, kan give medarbejderne medbestemmelse omkring valg af digitalt arbejdsudstyr og samtidig være mere miljøbevidste i deres valg.

06. juni 2023 | Læs mere


Kom godt i gang og få det fulde udbytte med Dynamics 365 FO

Overvejelser, forberedelser og implementering. CGI's eksperter stiller skarp på Microsoft Dynamics 365 FO og merværdien ved samspillet med Azure og Power Platform.

06. juni 2023 | Læs mere


Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere