Artikel top billede

Saxo Bank-stifter Lars Seier Christensen klar med nyt kæmpeprojekt: Satser formue på Concordium

Den danske rigmand Lars Seier Christensen kaster sig nu over et nyt blockchain-projekt. Den tidligere Saxo Bank-stifter har investeret et trecifret millionbeløb, der gør investeringen til Lars Seier Christensens største siden netop Saxo Bank.

En af stifterne af danske Saxo Bank Lars Seier Christensen kaster sig nu ud i et nyt Blockchain projekt.

Sammen med 30 programmører, videnskabs- og forretningsfolk har den tidligere bankdirektør arbejdet i et års tid på et blockchain-netværk ved navn Concordium.

Det skriver Børsen.

Ifølge erhvervsmanden er teknologien, der blandt andet er baggrund for de digitale kryptovaluater, alt for usikker i dag, og der mangler langt mere tillid til teknologien.

“I de første generationer af blockchain kan du have to mennesker, som du ikke ved, hvem er, der sender penge til hinanden, og det er bare ikke acceptabelt i en moderne verden. Centralbanker og myndigheder accepterer simpelthen ikke at bruge blockchain, fordi der mangler en identifikation af brugerne," siger Lars Seier Christensen til Børsen.

Kritiseret af bankverdenen

Ideen er derfor, at transaktionerne gennem Concordium ikke skal være annonyme og derfor kan sælges til banker og andre store virksomheder, når det er færdigt i 2020.

Blockchain-teknologien og kryptovalutaerne har ellers været heftigt kritiseret af netop banker og eksperter, der ikke mener, at der har været nogle gode eksempler på, at teknologien er lykkedes.

Gartner har blandt andet tidligere anbefalet, at man som CIO holder sig langt væk fra blockchain-teknologien.

“En teknologi som de fleste CIO'er ikke bør eksperimentere med, er blockchain. De potentielle use cases er mange, men eksemplerne fra virkelighedens verden og særligt i større skala er svære at finde. Det her er et godt tidspunkt at holde øje med teknologien og i stedet vente," sagde Richard Hunter, der er underdirektør og fellow hos Gartner.

Læs også:

Blockchain-as-a-service bliver et kæmpe milliardmarked - og it-firmaerne er i gang

Finansfolk advarer mod kryptovaluta - er der noget om snakken? Eller kan bitcoin blive fremtidens store valuta?

Fire eksempler: Her er der store gevinster at hente på blockchain
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere