Artikel top billede

Datatilsynet kendte til sikkerhedshul hos terapi-portal i tre måneder - men fortalte det ikke til virksomheden

Sikkerhedshullet hos Terapi-portalen GoMentor der har ført til politianmeldelse, var kendt af Datatilsynet, som valgte ikke at sige noget før flere måneder senere.

En bruger af portalen GoMentor meldte et sikkerhedhul til Datatilsynet, da hun kunne få adgang til andre brugeres data.

Men Datatilsynet kendte til lækket i knap tre måneder uden at sige noget til virksomheden bag portalen.

Det skriver Version2.

"Vi skulle selv overveje vores oplysningspligt, dengang vi fik sagen, og der spurgte vi os selv, om vi skulle underrette GoMentor, og det valgte vi så ikke at gøre, fordi det ville selvfølgelig gå ind og spolere efterforskningen af sagen, hvis vi fortalte dem, at vi har en mistanke om, at der er et stort sikkerhedsbrud på deres hjemmeside," siger Jesper Vang, tilsynschef hos Datatilsynet, til Version2.

Datatilsynet har meldt GoMentor til politiet, der skal hjælpe myndigheden med at efterforske sagen.

Bøde på mere end tre millioner kroner

Sikkerhedshullet er et af de mest alvorlige sager af brud på persondataloven, der har været fremme i offentligheden siden GDPR trådte i kraft 25. maj.

Det fik Hanne Marie Motzfeldt til at vurdere, at GoMentor kan få en bøde på over tre millioner kroner.

“Det kan meget vel vise sig at blive en sag om et lovende nyt digitalt marked, der forsvandt. Bøden skal derfor i mine øjne højere op, end både den der givet i Tyskland og i Portugal,” sagde Hanne Marie Motzfeldt til Computerworld.

Bøden i Portugal gik til et hospital, der skulle betale omkring tre millioner kroner for at give administratorrettigheder til for mange medarbejdere.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til NIS2 - indhold, krav og konsekvenser

På dagen vil du både få et koncentreret, fokuseret overblik over de juridiske aspekter og de krav, du vil skulle leve op til. Du går også hjem med praktisk viden fra eksperter, der arbejder med NIS2-compliance på både det tekniske og organisatoriske niveau.

28. februar 2024 | Læs mere


Hybrid, on-premise eller public cloud. Bliv klogere på fremtidens datacenter

Vi dykker ned i, hvordan du finder den perfekte pasform for netop din virksomhed. Vi ser på, hvordan du kan imødekomme jeres behov for fleksibilitet og hurtig udvikling, samtidig med at håndtere udfordringerne ved cloud-tjenester.

29. februar 2024 | Læs mere


Faldgruber og forberedelser når du skal implementere Dynamics 365 FO

På dette webinar stiller vir skarpt på overvejelser, forberedelser, forretning og faldgruber, så din virksomhed får det bedste udgangspunkt for jeres Dynamics 365-implementering. Du bliver også klogere på at håndtere master data, som er et af de absolut vigtigste områder i ethvert ERP-projekt, og på hvorfor Dynamics 365 FO er en del af et samlet cloud-transformationsprojekt.

29. februar 2024 | Læs mere