Artikel top billede

Datatilsynet kendte til sikkerhedshul hos terapi-portal i tre måneder - men fortalte det ikke til virksomheden

Sikkerhedshullet hos Terapi-portalen GoMentor der har ført til politianmeldelse, var kendt af Datatilsynet, som valgte ikke at sige noget før flere måneder senere.

En bruger af portalen GoMentor meldte et sikkerhedhul til Datatilsynet, da hun kunne få adgang til andre brugeres data.

Men Datatilsynet kendte til lækket i knap tre måneder uden at sige noget til virksomheden bag portalen.

Det skriver Version2.

"Vi skulle selv overveje vores oplysningspligt, dengang vi fik sagen, og der spurgte vi os selv, om vi skulle underrette GoMentor, og det valgte vi så ikke at gøre, fordi det ville selvfølgelig gå ind og spolere efterforskningen af sagen, hvis vi fortalte dem, at vi har en mistanke om, at der er et stort sikkerhedsbrud på deres hjemmeside," siger Jesper Vang, tilsynschef hos Datatilsynet, til Version2.

Datatilsynet har meldt GoMentor til politiet, der skal hjælpe myndigheden med at efterforske sagen.

Bøde på mere end tre millioner kroner

Sikkerhedshullet er et af de mest alvorlige sager af brud på persondataloven, der har været fremme i offentligheden siden GDPR trådte i kraft 25. maj.

Det fik Hanne Marie Motzfeldt til at vurdere, at GoMentor kan få en bøde på over tre millioner kroner.

“Det kan meget vel vise sig at blive en sag om et lovende nyt digitalt marked, der forsvandt. Bøden skal derfor i mine øjne højere op, end både den der givet i Tyskland og i Portugal,” sagde Hanne Marie Motzfeldt til Computerworld.

Bøden i Portugal gik til et hospital, der skulle betale omkring tre millioner kroner for at give administratorrettigheder til for mange medarbejdere.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere