Artikel top billede

Datatilsynet kendte til sikkerhedshul hos terapi-portal i tre måneder - men fortalte det ikke til virksomheden

Sikkerhedshullet hos Terapi-portalen GoMentor der har ført til politianmeldelse, var kendt af Datatilsynet, som valgte ikke at sige noget før flere måneder senere.

En bruger af portalen GoMentor meldte et sikkerhedhul til Datatilsynet, da hun kunne få adgang til andre brugeres data.

Men Datatilsynet kendte til lækket i knap tre måneder uden at sige noget til virksomheden bag portalen.

Det skriver Version2.

"Vi skulle selv overveje vores oplysningspligt, dengang vi fik sagen, og der spurgte vi os selv, om vi skulle underrette GoMentor, og det valgte vi så ikke at gøre, fordi det ville selvfølgelig gå ind og spolere efterforskningen af sagen, hvis vi fortalte dem, at vi har en mistanke om, at der er et stort sikkerhedsbrud på deres hjemmeside," siger Jesper Vang, tilsynschef hos Datatilsynet, til Version2.

Datatilsynet har meldt GoMentor til politiet, der skal hjælpe myndigheden med at efterforske sagen.

Bøde på mere end tre millioner kroner

Sikkerhedshullet er et af de mest alvorlige sager af brud på persondataloven, der har været fremme i offentligheden siden GDPR trådte i kraft 25. maj.

Det fik Hanne Marie Motzfeldt til at vurdere, at GoMentor kan få en bøde på over tre millioner kroner.

“Det kan meget vel vise sig at blive en sag om et lovende nyt digitalt marked, der forsvandt. Bøden skal derfor i mine øjne højere op, end både den der givet i Tyskland og i Portugal,” sagde Hanne Marie Motzfeldt til Computerworld.

Bøden i Portugal gik til et hospital, der skulle betale omkring tre millioner kroner for at give administratorrettigheder til for mange medarbejdere.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere


Digitale forretningsprocesser 2023

Virksomhedens digitale processer er fuldkommen afgørende for, hvor hurtigt du kan transformere forretningen, udvikle nye forretningsmuligheder skabe overblik og rapportere effektivt, hurtigt og retvisende. Samtidig er de digitale processer – i tæt samspil med dine systemløsninger – afgørende for samarbejdet med partnere og leverandører – og for den oplevelse og værdiskabelse, du tilbyder ansatte og kunder. Herunder for ambitionerne om at skabe og tilpasse de muligheder, der karakteriserer en moderne arbejdsplads.

18. april 2023 | Læs mere


Digital bæredygtighed - den grønne transformation er over os

Kom med, når vi i giver et overblik over, hvordan nogle af de mest innovative it-selskaber går til bæredygtighed som forretningsområde - og hvorfor de har valgt at sætte ind på netop bæredygtighed som område. Du får også indblik i, hvordan innovative virksomheder udvikler teknologier direkte rettet mod øget bæredygtighed - og inspiration til, hvordan du selv kan komme videre med bæredygtigheden og blive en del af det spirende kæmpemarked for bæredygtighed - en af verdens for tiden tungeste dagsordener.

25. april 2023 | Læs mere