Artikel top billede

(Foto: Computerworld / Niels de Boissezon)

Facebook rodet ind i endnu et kæmpelæk: 6,8 millioner brugeres fotos er i farezonen – selv dem der ikke er delt

Tredjeparter har haft utilsigtet adgang til næsten syv millioner Facebook-brugeres private billeder.

En fejl hos Facebook har givet tredjeparter adgang til op mod 6,8 millioner Facebook-brugeres privatbilleder.

Det inkluderer billeder som brugerne har sat op på mediet, men, mere bekymrende, blev også billeder som aldrig er blevet delt på platformen gjort tilgængelige. Det skriver The Verge.

Lækken foregik i perioden fra 12. september til 25. september. Fejlen blev allerede opdaget 25 september fortæller Facebook til TechCrunch og forklarer samtidig at EU’s IDPC-myndighed blev orienteret 22. november.

I perioden hvor lækken foregik, var Facebook ramt af en anden stor sikkerhedsbrist, hvor hackere havde fået sivet data fra 29 millioner brugere på platformen.

Se også: Facebook skal til at sende kedelig besked til millioner af brugere: Vi beklager, men din konto er blevet misbrugt

Facebook oplyser, at de berørte brugere vil modtage en notifikation om, hvorvidt deres private billeder kan være berørte af lækken. I alt kan op til 1.500 applikationer fra 876 udviklere havet uretmæssig adgang til billederne.

Fejlen opstod ifølge Facebook, et sted mellem Facebook Login og selskabets billed-API, som gav tredjeparter adgang til billeder i deres egne apps.

Det sociale medie har været igennem et drøjt år. Selskabet aktie er blevet næsten halveret i værdi siden flere dataskandaler kom i kølvandet på forårets Cambridge Analytica skandale, hvor det blev åbenbaret hvordan Facebooks platform kunne misbruges.

Læs også: Er danskere ramt af kæmpe Facebook-hack? Det vil Facebook ikke svare på
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere