Artikel top billede

Facebook rodet ind i endnu et kæmpelæk: 6,8 millioner brugeres fotos er i farezonen – selv dem der ikke er delt

Tredjeparter har haft utilsigtet adgang til næsten syv millioner Facebook-brugeres private billeder.

En fejl hos Facebook har givet tredjeparter adgang til op mod 6,8 millioner Facebook-brugeres privatbilleder.

Det inkluderer billeder som brugerne har sat op på mediet, men, mere bekymrende, blev også billeder som aldrig er blevet delt på platformen gjort tilgængelige. Det skriver The Verge.

Lækken foregik i perioden fra 12. september til 25. september. Fejlen blev allerede opdaget 25 september fortæller Facebook til TechCrunch og forklarer samtidig at EU’s IDPC-myndighed blev orienteret 22. november.

I perioden hvor lækken foregik, var Facebook ramt af en anden stor sikkerhedsbrist, hvor hackere havde fået sivet data fra 29 millioner brugere på platformen.

Se også: Facebook skal til at sende kedelig besked til millioner af brugere: Vi beklager, men din konto er blevet misbrugt

Facebook oplyser, at de berørte brugere vil modtage en notifikation om, hvorvidt deres private billeder kan være berørte af lækken. I alt kan op til 1.500 applikationer fra 876 udviklere havet uretmæssig adgang til billederne.

Fejlen opstod ifølge Facebook, et sted mellem Facebook Login og selskabets billed-API, som gav tredjeparter adgang til billeder i deres egne apps.

Det sociale medie har været igennem et drøjt år. Selskabet aktie er blevet næsten halveret i værdi siden flere dataskandaler kom i kølvandet på forårets Cambridge Analytica skandale, hvor det blev åbenbaret hvordan Facebooks platform kunne misbruges.

Læs også: Er danskere ramt af kæmpe Facebook-hack? Det vil Facebook ikke svare på
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere