Derfor crasher lufthavne og it-systemer:Opdatering fra Crowdstrike har ramt Microsofts systemer i hele verden

Artikel top billede

(Foto: Finansministeriet)

Forsvarsminister skal forklare DI om forslag om at tvangsovervåge virksomheder

DI er blevet indkaldt til et møde hos forsvarsministeren, der skal berolige dansk erhvervsliv efter ministerens lovforslag tvinge virksomheder ind i det såkaldte sensornetværk.

Onsdag er Lars Frelle-Petersen, direktør i DI, indkaldt til et møde hos forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen (V).

Her skal ministeren tilsyneladende forsøge at berolige dansk erhvervsliv efter, at Claus Hjort Frederiksen i sidste uge foreslog at give større beføjelser til Center for Cybersikkerhed.

Det skriver Politiken.

Lovforslaget betyder, at Center for Cybersikkerhed kan tvinge private virksomheder til at få overvåget deres netværk, hvis man vurderer, at virksomheden er en del af kritisk infrastruktur.

Du kan se forslaget her: Se hele lovforslaget fra regeringen: Vil tvinge danske virksomheder ind i overvåget netværk - og give sikkerhedscenter adgang til data uden retskendelser

Forsvarsministeren understreger dog overfor Politiken, at lovforslaget ikke er til forhandling på dagens møde med erhvervslivets interesseorganisation.

“Vi mener, at det her er velovervejet og velafbalanceret mellem hensynet til beskyttelsen mod truslerne og på den anden side borgernes og virksomhedernes retssikkerhed. Nu er det i høring, og vi følger ikke alt, hvad der bliver sagt. Men vi lytter, og i det omfang der skal gøres noget, så vil det blive gjort,” siger Claus Hjort Frederiksen.

Kritik af forslaget

De forslåede nye beføjelser til Center for Cybersikkerhed er blevet kritiseret fra flere sider - særligt i det private erhvervsliv.

DI har tidligere meddelt, at man er bekymret over forslaget, som ministeren er kommet med.

“Vi er bekymrede over den meget brede hjemmel om adgang til virksomhedernes data uden retskendelse, som forslaget i første omgang lægger op til,” har Lars Frelle-Petersen tidligere udtalt.

Chef for Center for Cybersikkerhed, Thomas Lund-Sørensen, har tidligere fortalt til Computerworld, at man maksimalt regner med, at 0-9 virksomheder årligt vil blive tvunget ind i sensornetværket.

“Man kan forestille sig, at der er et særligt trusselsbillede mod en virksomhed, hvor man vurderer, at det skal simpelthen overvåges og man af forskellige grunde ikke får en almindelig aftale op at køre. Så kan man sige 'det skal gå hurtigt, nu gør vi det',” sagde Thomas Lund-Sørensen i sidste uge til Computerworld.

Det kan du læse mere om her: Center for Cybersikkerhed om mulig tvangs-indskrivning af danske virksomheder: “Påbuddet er en detalje i forhold til, hvordan vi forestiller os, at netværket skulle udbredes”
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere