Artikel top billede

Forsvarsminister skal forklare DI om forslag om at tvangsovervåge virksomheder

DI er blevet indkaldt til et møde hos forsvarsministeren, der skal berolige dansk erhvervsliv efter ministerens lovforslag tvinge virksomheder ind i det såkaldte sensornetværk.

Onsdag er Lars Frelle-Petersen, direktør i DI, indkaldt til et møde hos forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen (V).

Her skal ministeren tilsyneladende forsøge at berolige dansk erhvervsliv efter, at Claus Hjort Frederiksen i sidste uge foreslog at give større beføjelser til Center for Cybersikkerhed.

Det skriver Politiken.

Lovforslaget betyder, at Center for Cybersikkerhed kan tvinge private virksomheder til at få overvåget deres netværk, hvis man vurderer, at virksomheden er en del af kritisk infrastruktur.

Du kan se forslaget her: Se hele lovforslaget fra regeringen: Vil tvinge danske virksomheder ind i overvåget netværk - og give sikkerhedscenter adgang til data uden retskendelser

Forsvarsministeren understreger dog overfor Politiken, at lovforslaget ikke er til forhandling på dagens møde med erhvervslivets interesseorganisation.

“Vi mener, at det her er velovervejet og velafbalanceret mellem hensynet til beskyttelsen mod truslerne og på den anden side borgernes og virksomhedernes retssikkerhed. Nu er det i høring, og vi følger ikke alt, hvad der bliver sagt. Men vi lytter, og i det omfang der skal gøres noget, så vil det blive gjort,” siger Claus Hjort Frederiksen.

Kritik af forslaget

De forslåede nye beføjelser til Center for Cybersikkerhed er blevet kritiseret fra flere sider - særligt i det private erhvervsliv.

DI har tidligere meddelt, at man er bekymret over forslaget, som ministeren er kommet med.

“Vi er bekymrede over den meget brede hjemmel om adgang til virksomhedernes data uden retskendelse, som forslaget i første omgang lægger op til,” har Lars Frelle-Petersen tidligere udtalt.

Chef for Center for Cybersikkerhed, Thomas Lund-Sørensen, har tidligere fortalt til Computerworld, at man maksimalt regner med, at 0-9 virksomheder årligt vil blive tvunget ind i sensornetværket.

“Man kan forestille sig, at der er et særligt trusselsbillede mod en virksomhed, hvor man vurderer, at det skal simpelthen overvåges og man af forskellige grunde ikke får en almindelig aftale op at køre. Så kan man sige 'det skal gå hurtigt, nu gør vi det',” sagde Thomas Lund-Sørensen i sidste uge til Computerworld.

Det kan du læse mere om her: Center for Cybersikkerhed om mulig tvangs-indskrivning af danske virksomheder: “Påbuddet er en detalje i forhold til, hvordan vi forestiller os, at netværket skulle udbredes”
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Den nye kulørte iMac er så Applesk at det næsten gør ondt – og derfor ville jeg ikke selv købe en
Apple-dyderne lever i allerbedste velgående i selskabets nye, lækre og farverige iMac – og det bør få dig til at se dig om efter noget andet.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Hvordan ser kundetilfredshed ud i det moderne kontaktcenter?
Det er simpelt: Dine kunder får de svar, som de har brug for, gennem deres fortrukne kanal, med forbløffende hastighed. Gå ikke glip af denne e-bog, hvor vi gennemgår alt hvad du behøver at vide omkring Cisco Webex Contact Center.