Derfor crasher lufthavne og it-systemer:Opdatering fra Crowdstrike har ramt Microsofts systemer i hele verden

Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Enklere love og regler skal sikre mod it-skandaler / Nye investeringer vil koste TDC på bundlinjen / Youtubes kommentarfelt plages af pædofil-mistanke / Apple arbejder på eget kredit-kort

Minister: Enklere love og regler skal sikre mod it-skandaler. Nye investeringer vil koste TDC på bundlinjen. Youtubes kommentarfelt plages af pædofil-mistanke. Europæisk brancheorganisation giver pris til Umbraco.Spekulation i tysk medie: Apple kan være på vej med elektrisk varevogn og stor omsætningsfremgang hos Lenovo.

Godmorgen.

Her kommer ugens sidste morgen-briefing fra Computerworld.

Vi starter med en historie om, at danske politikere er blevet opmærksomme på, at love og regler bør skrives på en måde, der gør dem lette at implementere i nye it-systemer. En erkendelse der især har indsneget sig efter Skats mange it-kvaler.

Minister: Enklere love og regler skal sikre mod it-skandaler

Skatteminister Karsten Lauritzen (V) mener, at fremtidige it-skandaler kan undgås, hvis reglerne på især skatteområdet bliver gjorte enklere. Det skriver erhvervsmediet Finans.

Som eksempel fremhæver han afløseren for Skats kuldsejlede EFI-projekt, der har fået navnet 7-9-13, som har medført, at 26 love er blevet gjort enklere og dermed er blevet tilpasset det nye it-system.

”Den digitale arv, som Skat bærer rundt på, vil tvinge fremtidige skatteministre til at forenkle reglerne. Ellers risikerer vi, at systemerne ikke fungerer,” siger Karsten Lauritzen til Finans.

Nye investeringer vil koste TDC på bundlinjen

TDC forventer, at især øgede investeringer i fiber-nettet vil ramme selskabet på bundlinjen. Det skriver Børsen.

Helt konkret forventer selskabet at øge sine investeringer fra 3,5 milliarder til mellem 4,1 og 4,5 milliarder i 2019, og det vil ifølge selskabets administrerende direktør Allison Kirkby kunne mærkes på bundlinjen.

"I 2019 vil vi igen se et lille fald i den overordnede ebitda pga. investeringerne i fibernet, 5G og nye digitale tjenester og indhold," siger Allison Kirkby til Børsen.

Youtubes kommentarfelt plages af pædofil-mistanke

Rigspolitiet og Red Barnet kritiserer Youtube for ikke at gøre nok for at udelukke pædofile fra tjenestens kommentarfelter. Det skriver Politiken.

Politiken samt en række internationale medier kan fortælle, at et netværk af pædofile blandt andet bruger Youtube til at finde videoer af mindreårige, og i kommentarfelterne angiver de pædofile ofte med tidskoder steder i videoerne, hvor børnene er let påklædte.

”Det, der foregår, er at sammenligne med, hvis de her piger var nede på legepladsen, og der var en gruppe mænd, der satte sig ned ved siden af dem, og kiggede dem op under skørterne. Det ville der blive grebet ind over for hurtigt. Men her er det skjult og svært at gennemskue”, siger Kuno Sørensen fra Red Barnet til Politiken

Google, der ejer Youtube, ønsker ikke at lade sig interviewe af Politiken, men en anonym talsperson oplyser til avisen, at selskabet er bekendt med problemet.

”Alt indhold – også kommentarer – som udsætter mindreårige for fare er afskyeligt og lodret imod YouTubes retningslinjer. Vi har med det samme slettet konti og kanaler og meldt ulovlig aktivitet til de rette myndigheder. Derudover har vi lukket for kommentarer på mange millioner videoer med mindreårige i. Men vi er ikke i mål. Og vi fortsætter med at arbejde for at forbedre os, sådan at misbrug kan fanges hurtigere,” lyder det fra Googles talsperson ifølge Politiken

Apple arbejder på eget kredit-kort

Apple og investeringsbanken Goldman Sachs kan i fællesskab være på vej med et digitalt kreditkort, der skal understøtte Apple Pay.

Det skriver Wall Street Journal.

Den nye kort vil formodentligt gøre det muligt for Apple at tage en større bid af den indtjening, der er forbundet med en kort-transaktion, og ifølge den amerikanske avis vil det nye kort formodentligt blive lanceret i USA senere på året.

Europæisk brancheorganisation giver pris til Umbraco

Den europæiske brancheorganisation Digital Europe, der repræsenterer 40 it-brancheorganisationer i hele Europa, har tildelt den danske it-virksomhed prisen Future Unicorn Award. Det oplyser Umbraco i en pressemeddelelse.

Ifølge pressemeddelelsen bliver prisen tildelt virksomheder med et potentiale til at blive såkaldte unicorns.

Unicorn-betegnelse bruges som regel om en startup-virksomhed, der uden at blive børsnoteret har opnået en værdiansættelse på mindst én milliard dollar.

Spekulation i tysk medie: Apple kan være på vej med elektrisk varevogn

Gennem adskillige år har der gået rygter om, at Apple arbejder på en elektrisk bil. Ifølge et tysk erhvervsmagasin ved navn Manager Magazine er der dog ikke tale om en personbil, men om en varevogn, skriver Reutersmed henvisning til det tyske medie.

Ifølge Reuters skriver det tyske magasin, at det har talt med flere kilder, der har set prototyper af varevognen, og ifølge kilderne arbejder Apple i øjeblikket på at designe interiøret til varevognen.

I den seneste tid har rygter fra USA dog peget på, at Apple har nedskaleret ambitionerne på bilområdet markant.

I 2016 kunne det amerikanske medie Bloomberg eksempelvis fortælle, at hundredvis af folk på bilprojektet enten er blevet fyret eller har fået nye arbejdsopgaver, og ifølge det amerikanske medie fokuserer Apple nu i højere grad på at udvikle en selvkørende platformen end en fysisk bil.

Stor omsætningsfremgang hos Lenovo

Elektronikproducent Lenovo omsatte i tredje kvartal for 14 milliarder dollar. Det fremgår af Lenovos kvartalsregnskab.

Dermed opnåede Lenovo en omsætningsfremgang på 8,5 procent i forhold til samme kvartal sidste år. Lenovos indtjening ramte desuden 350 millioner dollar før skat, og Lenovo oplyser i en pressemeddelelse, at det er koncernens hidtil højeste indtjening til dato.

Det kan du læse senere på Computerworld

Senere i dag kan du på Computerworld læse mere om, hvilke erfaringer Danske Bank har gjort sig med den selverklærede innovationssucces MobileLife, som banken dog for nylig valgte at lægge i graven

Tak fordi du læste med.