Artikel top billede

Danske Joachim Ærtebjerg er med i toppen som CTO for Intel i EMEA - hør hans bud på it-udviklingen efter 25 år hos processor-giganten

Tech fra Toppen: Danske Joachim Ærtebjerg har arbejdet for Intel siden de lancerede Pentium-processoren i midten af 90´erne. I dag er han CTO for EMEA-området - og giver her sit bud på it-udviklingen.

I 1959 sad Robert Noyce, der stod i spidsen for Fairchild Semiconductors, til et kedeligt møde hos sin patentadvokat.

Efter mødet tog Noyce hjem og skrev i sin notesbog: "Det ville være formålsstjenstligt, hvis vi kunne kombinere flere enheder på ét stykke silicium". Altså den moderne mikrochip. Bare som skriblerier i en notesbog anno 1959 - samme år, som halefinner bliver det helt store på biler.

Spol frem til 1968 ogg den utålmodige Robert Noyce er parat til at forlade Fairchild-selskabet – denne gang sammen med den mere milde Moore.

De vil etablere deres eget firma – og det tager dem blot to dage at finde finansieringen.

Så var der bare det med navnet. Det tog næsten længere tid. Men til sidst fandt de på Integrated Electronics Corp. Det, som du i dag bedre kender under navnet Intel.

Dansker i spidsen som EMEA CTO hos Intel

Helt så længe har dagens gæst i Tech fra Toppen, danske Joachim Ærtebjerg, ikke været med – men tæt på.

For Joachim har arbejdet for Intel, siden selsabet lancerede Pentium-processoren i midten af 1990'erne.

I dag sidder han som CTO for EMEA-området Intel.

I denne episode af Tech fra Toppen deler han sin viden og indsigt. I episoden kommer vi blandt andet ind over:

  • Et indblik i Intels skifte fra processorer til at supplere med udvikling inden for SSD-diske, NAND-kredsløb og den nye Optane-lagringsteknologi der har samme latency som RAM.

  • Hvordan udviklingen inden for it er noget mindre planlagt, end folk tror - og hvordan firmaer som Intel også eksperimenterer og forsøger sig frem med nye produkter.

  • Hvordan Intel udvikler specielle processorer til store kunder, som har brug for ekstraordinært mange bestemte processorer til deres datacentre.

  • Intels rolle i skifte fra de traditionelle pc'er i 1990´erne til moderne bærbare, servere, mobiltelefoner - der alle sammen indeholder processorer, modems og controllere

Husk du kan abonnere på Tech fra Toppen på iTunes (link), Spotify (link) eller RSS (link)

Husk: Vi hører meget gerne, hvad du syntes om den konkrete episode og/eller modtager forslag til spørgsmål og ideer til kommende episoder. Så tøv ikke med at sende en mail til lja@cw.dk med din feedback eller din ide.

Lyt til mere: Du kan finde alle episoder af podcasten herPremium
Pär Fors stempler ind som ny CEO hos NNIT: Her er hans første store opgaver som topchef
Mandag rykkede Pär Fors ind på hjørnekontoret hos NNIT. Efter 14 år med Per Kogut ved roret har den 55-årige svensker nu taget over. Med en masse international erfaring i rygsækken skal han nu tage konsulenthuset til næste niveau. "Når man er ny som mig, så kan man stille dumme spørgsmål. Det er en god mulighed, der ikke bør gå til spilde," siger han til Computerworld.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Salesforce er blevet populær hos IT-kriminelle – luk sikkerhedshullerne før det går galt
Mange bygger en stor del af deres IT-strategi på Salesforce, men glemmer at sikre cloudplatformen. Læs her, hvordan du forebygger ødelæggende angreb og kritiske datatab.