Artikel top billede

Kæmpe datalæk hos Forsvaret: Over 3.000 udsendte medarbejdere berørt

Navn, cpr-nummer, pasoplysninger og pasfoto er blandt de lækkede personoplysninger i massivt databrud hos Forsvarets udsendte i Mellemøsten. Databruddet går flere år tilbage.

Forsvaret oplyser, at der i perioden mellem slut 2012 og sidst i 2016 er lækket oplysninger om forsvaret udsendte medarbejdere i Mellemøsten. Det skriver forsvaret i en pressemeddelelse.

Forsvarskommandoen skriver, at persondatabruddet også kan berøre personer som ikke er ansat i forsvaret. Her nævnes eksempelvis delegationer ved Forsvarets missioner i Mellemøsten.

Persondatabruddet betyder, at alle berørte kan have fået kompromitteret personfølsomme oplysninger som navn, cpr-nummer, pasoplysninger og pasfoto.

Flere end 3.000 medarbejdere er berørt af lækket.

Forsvaret meddeler, at persondatabruddet er håndteret, men at de berørte personer bør udvise opmærksomhed.

”Det er en beklagelig sag og derfor informerer vi bredt”, siger oberst Michael Hyldgaard, chef for Operationsstaben i Forsvarskommandoen efterfulgt af en opfordring til de berørte:

”Som konsekvens er der rettet op på procedurerne, men muligt berørte bør udvise opmærksomhed” siger obersten, der af sikkerhedsmæssige årsager ikke kan give flere detaljer.

Forsvarets efterretningstjeneste vurderer, at risikoen for misbrug er lille for den enkelte medarbejder.

Forsvarer appellerer til at muligt berørte tager kontakt til Forsvarets eller Politiets Efterretningstjeneste. Civile eller hjemsendte kan kontakte Politiets Efterretningstjeneste på tlf: 45 4515 9007 eller mail: pet@pet.dk.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere