Artikel top billede

(Foto: Steen Brogaard / Steen Brogaard)

Tommy Ahlers klar med 81 millioner kroner til teknologi-handlingsplan til alle uddannelser

Ny handlingsplan skal sætte teknologi-forståelsen på agendaen på alle uddannelser. Uddannelses- og forskningsminister Tommy Ahlers (V) er klar med handlingsplan.

Med en ny handlingsplan vil uddannelses- og forskningsminister Tommy Ahlers (V) sætte teknologiforståelsen på dagsordenen på alle uddannelser med tre konkrete initiativer, skriver Børsen.

De tre initiativer kommer til at løbe over de kommende fire år.

De består af dels erfaringsudveksling via blandt andet et nyt videnscenter, regelforenklinger samt målrettet efteruddannelse af underviserne.

Ialt bliver der afsat 81 millioner kroner til initiativerne.

“Det, vi så derude, var, at det var nogle få ildsjæle, der drev det. Det skal vi væk fra, så teknologien bliver bredt mere ud. Det er ikke sikkert, samtlige 10.000 undervisere har præcis samme forudsætninger, og det er ikke sikkert, vi kan nå alle med det her program, men det er rigtigt mange, vi kan nå,” siger han til avisen.

Læs også:

Tommy Ahlers klar med milliarder til kunstig intelligens, men advarer mod faretruende tendens: "Al talent de sidste år er blevet støvsuget af store amerikanske virksomheder"
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere