Europæisk land indgiver klage over det omstridte copyright-direktiv

Polen har indgivet en klage til EU-domstolen over copyright-direktivet, hvis formål er at indføre ophavsret på det digitale område.

Polen har indgivet en klage over copyright-direktivet til Den Europæiske Unions Domstol (EU-Domstolen).

Det skriver Reuters.

Det østeuropæiske land mener, at direktivet vil resultere i censur.

"Dette system kan resultere i en vedtagelse af reguleringer, der svarer til en forbyggende censur, hvilket ikke kun er forbudt i den polske forfatning, men også i EU-traktaterne," lyder det fra Polens udenrigsminister, Konrad Szymanski ifølge Reuters.

Forhadt direktiv skal implementeres inden for to år
Der har været stor kritik af copyright-direktivet, som har været undervejs i beslutningsprocessen i EU i mere end to år.

Kritikken har især haglet ned over de kontroversielle artikler 11 og 13.

Nogle har endda fremført et argument om, at direktivet "ødelægger internettet for altid."

Læs mere om kritikken her: Interneteksperternes mareridt er gået i opfyldelse: EU godkender omstridt direktiv, der "ødelægger internettet for altid"

Fortalerne mener derimod, at direktivet er et vigtigt led i en modernisering af ophavsretten, så den tager højde for den digitale tidsalder - ligesom i den fysiske verden er man også i den digitale forpligtet til at følge ophavsretsloven.

Copyright-direktivet blev endeligt vedtaget i april, og medlemslandene har nu to år til at implementere direktivet.

Reglerne betyder, at platforme som Facebook, YouTube og Google selv får ansvaret for at sikre, at der ikke bliver delt materiale, som andre har rettighederne til.

Læs også: EU giver grønt lys til det omstridte copyright-direktiv: Nu har EU-landene to år til at få det implementeret

Det mener Polen altså kan lede til, at der kan opstå en forbyggende censur.

Den Europæiske Unions Domstol (EU-Domstolen) sikrer, at EU-lovgivningen fortolkes og anvendes på samme måde i alle EU-lande, og at lande og EU-institutioner overholder reglerne.

Domstolen består af en dommer fra hvert EU-land (to fra 2019) samt 11 generaladvokater.

Læs også: Konsekvensen af ny EU-aftale onsdag aften: Nu er det (nok) slut med YouTube og Facebook, som vi kender det
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital How To: Data og AI er fremtiden – men kan man overhovedet lykkes i det nye data-univers uden den rette dataplatform?

Det er svært at spå om fremtiden, men vi kan være sikre på, at den indeholder meget mere data og en langt større anvendelse af kunstig intelligens. På dette webinar sætter vi derfor fokus på, hvordan du som organisation får styr på alle data, og bliver klar til fremtiden.

30. oktober 2020 | Læs mere


IT Security 2020

Strategic IT Security 2020 will focus on the never-ending story about security and cyber-defense, and how you can defend your business and your customer’s data and information. Together with several leading experts and digital executives from all over the Nordic countries, this conference seeks to give you the best input to focus even more on cyber security in the future.

03. november 2020 | Læs mere


Digitaliseringsledelse 2.0: Forretning, innovation og udvikling

På Digitaliseringsledelse kan du derfor en række førende danske CIOs der ærligt fortæller om deres overvejelser, strategier, organisationer og resultater. På dagen får du desuden mulighed for at netværke og reflektere over indholdet i en række korte intensive sessioner samt gå i dialog med dagens stærke oplægsholdere.

05. november 2020 | Læs mere


Computerworld
Det nye MitID er et tigerspring for bedre cybersikkerhed
Klumme: Det nye MitID er en enestående mulighed for et markant løft af it-sikkerheden i danske kommuner. Med baggrund i udfasningen af det nuværende NemID kan de samtidig forbedre og styrke deres it-systemers værn overfor cyberangreb.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Sådan: Fem måder at sikre dine medarbejdere på hjemmekontoret
Gennem de seneste år har arbejde hjemmefra vundet langt større gehør, selv i relativt traditionelt indstillede virksomheder, og med Covid-19 blev det i perioder en uomgængelig del af hverdagen. Men alt tyder på, at et langt mere fleksibelt arbejdsliv er kommet for at blive, også når corona slipper sit greb. Hjemme er medarbejderne – og i særdeleshed de systemer og data, de har adgang til – imidlertid langt mere udsatte for cyberangreb end bag virksomhedens firewall og andre sikkerhedsforanstaltninger. På den ene side er der altså behov for let og fleksibel adgang til centrale værktøjer og en udstrakt grad af self-service. På den anden side er det helt afgørende at sikre medarbejder, data og systemer mere grundigt end hidtil – også udenfor virksomhedens eget netværk. I denne hvidbog kan du læse mere om, hvordan værktøjerne i RSA SecurID Access kan være med til at løfte opgaven.