Stort galleri:Tag med til kåringen af Årets CIO 2021 - og se hvordan Morten Holm Christiansen blev udnævnt

Artikel top billede

Europæisk land indgiver klage over det omstridte copyright-direktiv

Polen har indgivet en klage til EU-domstolen over copyright-direktivet, hvis formål er at indføre ophavsret på det digitale område.

Polen har indgivet en klage over copyright-direktivet til Den Europæiske Unions Domstol (EU-Domstolen).

Det skriver Reuters.

Det østeuropæiske land mener, at direktivet vil resultere i censur.

"Dette system kan resultere i en vedtagelse af reguleringer, der svarer til en forbyggende censur, hvilket ikke kun er forbudt i den polske forfatning, men også i EU-traktaterne," lyder det fra Polens udenrigsminister, Konrad Szymanski ifølge Reuters.

Forhadt direktiv skal implementeres inden for to år

Der har været stor kritik af copyright-direktivet, som har været undervejs i beslutningsprocessen i EU i mere end to år.

Kritikken har især haglet ned over de kontroversielle artikler 11 og 13.

Nogle har endda fremført et argument om, at direktivet "ødelægger internettet for altid."

Læs mere om kritikken her: Interneteksperternes mareridt er gået i opfyldelse: EU godkender omstridt direktiv, der "ødelægger internettet for altid"

Fortalerne mener derimod, at direktivet er et vigtigt led i en modernisering af ophavsretten, så den tager højde for den digitale tidsalder - ligesom i den fysiske verden er man også i den digitale forpligtet til at følge ophavsretsloven.

Copyright-direktivet blev endeligt vedtaget i april, og medlemslandene har nu to år til at implementere direktivet.

Reglerne betyder, at platforme som Facebook, YouTube og Google selv får ansvaret for at sikre, at der ikke bliver delt materiale, som andre har rettighederne til.

Læs også: EU giver grønt lys til det omstridte copyright-direktiv: Nu har EU-landene to år til at få det implementeret

Det mener Polen altså kan lede til, at der kan opstå en forbyggende censur.

Den Europæiske Unions Domstol (EU-Domstolen) sikrer, at EU-lovgivningen fortolkes og anvendes på samme måde i alle EU-lande, og at lande og EU-institutioner overholder reglerne.

Domstolen består af en dommer fra hvert EU-land (to fra 2019) samt 11 generaladvokater.

Læs også: Konsekvensen af ny EU-aftale onsdag aften: Nu er det (nok) slut med YouTube og Facebook, som vi kender det
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Webinar: Tør du håndtere cyberberedskabet på egen hånd?

Der er akut behov for at øge visibilitet, indsigt og overblik, hvis man som virksomhed skal have en chance for at afværge og minimere skaden ved cyberangreb. Trusselsbilledet udvikler sig imidlertid så hastigt, at opgaven let vokser selv større virksomheder, med en eller flere dedikerede IT-sikkerhedsansvarlige, over hovedet. Bliv klogere på dette seminar.

22. september 2021 | Læs mere


GDPR i dagligdagen: Vedligeholdelse og tilsyn

Det er efterhånden ved at være noget tid siden, at vi blev introduceret til GDPR, og alle organisationer har med tiden fået styr på dataflow og håndteringen af persondata i organisationen. Mange valg har skulle træffes og det har krævet mange ressourcer. Få overblik over de seneste nye tiltag og udmeldinger fra Datatilsynet samt overblik over de seneste regler, og hvordan du håndterer dem.

23. september 2021 | Læs mere


Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Premium
Kæmpe it-problemer i det danske skattevæsen: Har kun kortlagt it-beredskabet for syv ud af 230 it-systemer
Statsrevisorerne skyder en sønderlæmmende kritik af Skatteministeriets it-beredskab af sted. It-beredskabet for kritiske forretningsprocesser "er utilfredsstillende og utilstrækkeligt," lyder det. I værste fald kan det ende med, at staten ikke kan opkræve skatter og afgifter, udbetale løn, SU, sociale ydelser og pension.
CIO
“Der har simpelthen været for få gråhårede medarbejdere involveret i den her udviklingsproces. Folk der ved, hvad der skal til”
"Vi havde ansat nogle unge mennesker i sandaler og med langt skæg for at bryde med det traditionelle it-setup. De her vakse unge mennesker fik også ret hurtigt bygget en supersmart applikation til virksomheden. Men den brager ned, da vi ruller den ud, og den fylder cirka 1,5 procent af alle transaktioner."
Job & Karriere
35-årig kvinde gik amok på hjemmekontoret efter fyring: ”De fjernede ikke min adgang, så jeg slettede p-drevet lol”
En 35-årig kvinde står anklaget for at have slettet 21,3 gigabyte data fra fællesdrevet efter, at hun blev fyret. Nu risikerer hun op til 10 års fængsel.
White paper
Så stor er risikoen for angreb via din Salesforce Cloud
Cyberkriminelle går målrettet efter Salesforce Cloud, men kun de færreste virksomheder er opmærksomme på, at de selv har et stort ansvar for at beskytte sig – eller ved, hvordan de gør.