Derfor fremmer containerisering innovationen

Klumme: Software er en levende organisme. Vi er nødt til at modularisere og containerisere for at få fart på udrulningen. I min nuværende rolle sander jeg det på den hårde måde, når en opdatering af Chrome vælter en velkørende demo.

Denne klumme er et debatindlæg og er alene udtryk for skribentens synspunkter.

I min hverdag driver jeg SAP Experience Center, hvor vi blandt andet viser små miniature-eksempler på innovativ brug af software.

Løsningerne er bygget til formålet som små illustrationer i kombination med et Lego-landskab eller med en anden håndgribelig kombination mellem den fysiske verden og den digitale tvilling.

Håndholdt software
Softwaren er ofte bygget helt ’håndholdt’, og den er ikke omfattet af hele den strenge kvalitetskontrol og udviklingsdisciplin, som er tæt på kernekompetencen hos en global softwareleverandør som SAP.

Det betyder også, at der nogle gange ikke skal mere til end en opdatering af en browser eller et operativsystem, før løsningen ikke kører længere.

Så må vi bare smøge ærmerne op og gå i gang med at identificere årsagerne og få den op at køre igen.

Respekt for it-håndværkerne
I vores begejstring for udrulning af nye datadrevne muligheder må vi aldrig glemme hele den it-kompetence, som er nødvendig for at holde lysene tændt i vores installationer.

Efter mange år med deltagelse i salgsmøder og med flotte og taknemmelige præsentationer af de store teoretiske muligheder, så har disse oplevelser i hvert fald givet mig lyst til at kippe med flaget og løfte hatten for it-folket bag de store og komplekse installationer. Respekt!

Arabisk forandringsvilje
Man forstår så glimrende dette it-folks skepsis mod højtflyvende ideer om datadrevne forretningsmodeller, der kan strømme ned gennem organisationen fra de øverste luftlag.

For snart mange år siden var jeg udstationeret i Forenede Arabiske Emirater, hvor vi skulle digitalisere telefonien i det statsejede teleselskab.

Jeg husker så tydeligt samarbejdet med en leder, hvis hele arbejdsliv havde handlet om det kobber-netværk, som nu blev kørt ud på et sidespor.

Han valgte alligevel at tage udfordringen op og gå med på den digitale bølge.

Orkestrering giver fart
Nu må vi erkende, at begreber som containerisering og udbredt modularisering er komplet nødvendige.

Vi skal udvikle og installere software som samlede pakker af funktionalitet og så integrere og kombinere.

Denne orkestrering skaber mulighed for at nå hurtigere frem til kørende løsninger.

I begejstringen for innovationen og kreativiteten må vi aldrig glemme, at hvis computeren ikke virker, eller hvis en banal detalje ikke er på plads, så når den nye software aldrig ud at gøre en forskel i det virkelige liv.

Jeg tror, at modularisering og cloud er blandt de vigtigste nøgler til at bygge broen fra innovation til den daglige operationelle hverdag.

Det handler om at simplificere i motorrummet for i praksis at levere innovation.

I det virkelige liv er der ikke tid og penge til at tage kedeldragten på og skrue løs i undervognen, ind til man finder ud af, at fejlen skyldes en Android-opdatering.

Klummer er læsernes platform på Computerworld til at fortælle de bedste historier, og samtidig er det vores meget populære og meget læste forum for videndeling.

Har du en god historie eller har du specialviden, som du synes trænger til at blive delt?

Læs vores klumme-guidelines og send os noget tekst, så kontakter vi dig - måske bliver du en del af vores hurtigt voksende korps af klummeskribenter.


Premium
TDC trak sig fra fiberudrulning og smækkede med døren i Slagelse Kommune: Nu graver TDC igen i kommunen
Efter flere måneders stridigheder mellem TDC og Slagelse Kommune valgte teleselskabet af afblæse fiberudrulningen i byen. Nu viser det sig, at Danmarks største teleselskab igen graver fibernet ned i kommunen.
Computerworld
YouSee lancerer ny streamingtjeneste i Danmark
Efter sommerferien går YouSee i luften med et nyt streamingtilbud til danskerne, der beskrives som et af verdens mest streamende folkefærd.
CIO
Torben Fabrin og Arla måtte på få dage omstille hele deres produktion da coronaen ramte
Da coronaen ramte verden måtte mejerigiganten Arla på få dage omstille sin produktion. Samtidig voksede salget massivt til supermarkeder mens institutioner og restauranter gik næsten i stå. Hør hvordan Arla kom gennem krisen ved blandt andet være klar med realtime analytics.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Sådan: Giv medarbejderne frit valg og øg arbejdsglæden
Mange virksomheder udleverer stadig samme smartphone, laptop eller tablet til alle medarbejderne. Det kan koste dyrt på produktivitet, effektivitet, arbejdsglæde – og reelt også medføre ressourcespild, massivt øget administration og øgede sikkerhedsrisici. Men det behøver slet ikke at koste ekstra, hvis du giver medarbejderne indflydelse på, hvilke enheder de skal arbejde på. Tværtimod kan du med en gennemtænkt choose-your-own-device-aftale stille præcis det udvalg af enheder og tilbehør til rådighed, som både lever op til medarbejdernes forventninger og virksomhedens sikkerhedskrav.