Artikel top billede

Derfor fremmer containerisering innovationen

Klumme: Software er en levende organisme. Vi er nødt til at modularisere og containerisere for at få fart på udrulningen. I min nuværende rolle sander jeg det på den hårde måde, når en opdatering af Chrome vælter en velkørende demo.

Denne klumme er et debatindlæg og er alene udtryk for skribentens synspunkter.

I min hverdag driver jeg SAP Experience Center, hvor vi blandt andet viser små miniature-eksempler på innovativ brug af software.

Løsningerne er bygget til formålet som små illustrationer i kombination med et Lego-landskab eller med en anden håndgribelig kombination mellem den fysiske verden og den digitale tvilling.

Håndholdt software

Softwaren er ofte bygget helt ’håndholdt’, og den er ikke omfattet af hele den strenge kvalitetskontrol og udviklingsdisciplin, som er tæt på kernekompetencen hos en global softwareleverandør som SAP.

Det betyder også, at der nogle gange ikke skal mere til end en opdatering af en browser eller et operativsystem, før løsningen ikke kører længere.

Så må vi bare smøge ærmerne op og gå i gang med at identificere årsagerne og få den op at køre igen.

Respekt for it-håndværkerne

I vores begejstring for udrulning af nye datadrevne muligheder må vi aldrig glemme hele den it-kompetence, som er nødvendig for at holde lysene tændt i vores installationer.

Efter mange år med deltagelse i salgsmøder og med flotte og taknemmelige præsentationer af de store teoretiske muligheder, så har disse oplevelser i hvert fald givet mig lyst til at kippe med flaget og løfte hatten for it-folket bag de store og komplekse installationer. Respekt!

Arabisk forandringsvilje

Man forstår så glimrende dette it-folks skepsis mod højtflyvende ideer om datadrevne forretningsmodeller, der kan strømme ned gennem organisationen fra de øverste luftlag.

For snart mange år siden var jeg udstationeret i Forenede Arabiske Emirater, hvor vi skulle digitalisere telefonien i det statsejede teleselskab.

Jeg husker så tydeligt samarbejdet med en leder, hvis hele arbejdsliv havde handlet om det kobber-netværk, som nu blev kørt ud på et sidespor.

Han valgte alligevel at tage udfordringen op og gå med på den digitale bølge.

Orkestrering giver fart

Nu må vi erkende, at begreber som containerisering og udbredt modularisering er komplet nødvendige.

Vi skal udvikle og installere software som samlede pakker af funktionalitet og så integrere og kombinere.

Denne orkestrering skaber mulighed for at nå hurtigere frem til kørende løsninger.

I begejstringen for innovationen og kreativiteten må vi aldrig glemme, at hvis computeren ikke virker, eller hvis en banal detalje ikke er på plads, så når den nye software aldrig ud at gøre en forskel i det virkelige liv.

Jeg tror, at modularisering og cloud er blandt de vigtigste nøgler til at bygge broen fra innovation til den daglige operationelle hverdag.

Det handler om at simplificere i motorrummet for i praksis at levere innovation.

I det virkelige liv er der ikke tid og penge til at tage kedeldragten på og skrue løs i undervognen, ind til man finder ud af, at fejlen skyldes en Android-opdatering.

Klummer er læsernes platform på Computerworld til at fortælle de bedste historier, og samtidig er det vores meget populære og meget læste forum for videndeling.

Har du en god historie eller har du specialviden, som du synes trænger til at blive delt?

Læs vores klumme-guidelines og send os noget tekst, så kontakter vi dig - måske bliver du en del af vores hurtigt voksende korps af klummeskribenter.
Premium
Efter et års forsinkelse: DR skruer markant op for billedkvaliteten på DRTV - vil sende dobbelt så mange billeder som tidligere
Da hele fodbolddanmark mandag så det danske landsholds 4-1 sejr over Rusland skete det i en markant højere kvalitet for manges vedkommende, end de er vant til. DR har nemlig fordoblet kvaliteten på streamingtjenesten DRTV.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
White paper
Så ofte rammer din sikkerhedsleverandør plet – eller helt ved siden af
Denne uafhængige evaluering fra MITRE ATT&CK giver et billede af styrker og svagheder hos førende udbydere af cybersikkerhedsydelser. Rapporten vurderer bl.a. reaktion og træfsikkerhed på simulerede angreb og af, hvor hurtigt der slås alarm.