Artikel top billede

Åbent brev: Apples nye sikkerhedsfunktion har en alvorlig mangel

Standardorganisationen OpenID Foundation er ikke tilfreds med Apples nye sikkerhedsfunktion ‘Sign in with Apple,’ hvis opbygning rummer et alvorligt problem.

Standardorganisationen OpenID Foundation, der står bag den åbne autentifikations-protokol OpenID, er ikke tilfreds med den måde, hvorpå Apple har opbygget den nye sikkerhedsfunktion ‘Sign in with Apple.’

Sikkerhedsfunktionen kommer med Apples nyeste opdatering, iOS13, og den giver brugerne mulighed for at logge ind på en række tjenester uden at indtaste mail-adresse, password og lignende.

I et åbent brev påpeger OpenID Foundation imidlertid, at Apples opbygning af sikkerhedsfunktionen ‘eksponerer brugerne’ og deres privatliv.

Det skyldes, at arkitekturen i sikkerhedsfunktionen ikke er fuldt ud kompatibel med OpenID-standarden, selvom om ‘Sign in with Apple’ rent faktisk bygger på OpenID Connect-platformen.

Organisationen har offentliggjort en fuld liste med forskellene på OpenID Connect og Sign In with Apple.

Den finder du her.

“De nuværende forskelle mellem OpenID Connect og Sign In with Apple reducerer antallet af steder, hvor brugerne kan anvende Sign In with Apple og eksponerer brugerne overfor større sikkerheds- og privacy-risici,” lyder det fra OpenID Foundation.

Ifølge organisationen udgør forskellene en ‘unødvendig byrde’ på udviklere, der arbejder med både OpenID Connect og Sign In with Apple.

Det skyldes, at de er nødt til at understøtte to forskellige autentifikations-standarder for tiden.

OpenID-organisationen tæller prominente medlemmer som Google, Microsoft, Cisco, Oracle, PayPal og Akamai, hvis produkter alle understøtter standarden.

Apple er ikke medlem af sammenslutningen.

Du finder det åbne brev fra OpenID Foundation til Apple her: Open Letter from the OpenID Foundation to Apple Regarding Sign In with Apple.

Læs også:

Hacker roser ny sikkerhedsfunktion til iPhone: Men den kommer ikke uden en pris.

Apple klar med nyt iPhone-styresystem: Få et overblik over de fedeste features
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

30. marts 2023 | Læs mere


Seminar: Optimér databasen og styrk kritiske processer på tværs af platform, cloud og on-premise

Det er lettere sagt end gjort at optimere databasemiljøet i en hybrid, distribueret infrastruktur, hvor funktionalitet og stabilitet er afhængig af en lang række integrationer med platforme og teknologier fra talrige leverandører. Derfor sætter vi fokus på, hvordan du som DBA’er, infrastrukturspecialist eller IT-chef får de bedste forudsætninger for at lykkes med indsatsen. Du får konkret og opdateret viden om værktøjer og kompetencer, der gør det muligt at løfte opgaven i din virksomhed. Uanset om I satser på Oracle DB, Microsoft SQL eller PostgreSQL på eksempelvis IBM Cloud – eller en blanding heraf.

30. marts 2023 | Læs mere


SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere