Artikel top billede

(Foto: Povl D. Rasmussen)

Logitech-enheder giver hackere uhindret adgang til din computer: Disse enheder er ramt

En sikkerhedsforsker har fundet fire sårbarheder i modtagere til trådløse mus og tastaturer fra Logitech, der kan give hackere mulighed for at overtage kontrollen med din computer.

Ligger du inde med en trådløs mus eller tastatur fra Logitech, så kan den være ramt af en nyopdaget sårbarhed.

Den giver hackere mulighed for at overtage kontrollen med enhederne og dermed computeren, skriver ZDNet.

Det er de såkaldte 'Unifying' USB modtagere fra Logitech, der er sårbare og giver hackere mulighed for at læse trafikken mellem de trådløse enheder og USB-modtageren.

Normalt er trafikken mellem de to dele krypteret, men sårbarheden betyder, at det bliver muligt at få fat på krypteringsnøglen og endnu overtage kontrollen med enheden.

De ramte enheder kan ifølge mediet kendes ved en orange stjerne på undersiden, som du kan se her.

Nogle patches på vej

Sårbarhederne er blevet opdaget af Marcus Meng, der har gjort Logitech opmærksom på sårbarheden, og at selskabet planlægger at udsende patches til nogle af sikkerhedshullerne.

Unifying-enhederne er blandt Logitechs mest brugte USB-enheder og er siden 2009 brugt i en lang række af selskabets udstyr.

Her finder du hele rapporten fra Marcus Meng.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere