Artikel top billede

Ugen i tech: Oprydning i Teslas sortiment: Modeller udgår og Model 3 gøres billigere / Her er efterårets kraftigste mobil-CPU fra Qualcomm / Airbus’ hybrid-konceptfly ligner en rovfugl med plads til 80 passagerer

Oprydning i Teslas sortiment: Modeller udgår og Model 3 gøres billigere / Her er efterårets kraftigste mobil-CPU fra Qualcomm / Airbus’ hybrid-konceptfly ligner en rovfugl med plads til 80 passagerer

Oprydning i Teslas sortiment: Modeller udgår og Model 3 gøres billigere

Tesla rydder op i efterårets line-up af biler fra selskabet.

Den populære elbilproducent lader flere biler udgå af porteføljen, med et farvel til standard-modellerne af luksusbilen Model S samt luksus SUV’en Model X. Dermed kan de to topmodeller udelukkende fås i enten ’Long-range’ eller ’Performance’ udgaver.

Det skriver Reuters.

Tesla sænker samtidig prisen på sin billigste elbil Model 3 ’Standard Range Plus’ med 410 kilometers rækkevidde, som får sin debutpris sat ned fra 39.900 til 38.900 amerikanske dollar.

Prisreduktionen er ikke slået igennem endnu på selskabets danske hjemmeside, hvor Tesla Model 3 ’Standard Range Plus’ er billigste model i Danmark med en debutpris på 369.900 kroner.

Se også: Denne afsindige hyper-elbil kan tankes op på under 10 minutter

Her er efterårets kraftigste mobil-CPU fra Qualcomm

Amerikanske Qualcomm slipper en toptunet version af deres Snapdragon 855 top-CPU til smartphones på gaden: Snapdragon 855+.

Her tager selskabets udgangspunkt i forårets top-processor fra foråret og borer det ud, så den snurrer knap fem procent højere end før. I alt 2,96 GHz mod 2,84 GHz ridligere.

På den grafiske front er der tunet yderligere med et frekvensløft på 15 procent, hvilket hæver frekvensen til 672 MHz i forhold til de 585 MHz i forårets Adreno 640 chip.

Selve modem-delen er det ikke pillet ved, hvorfor det stadigt er samme X24 LTE-modem der sørger for forbindelsen til mobilnetværket. Dertil kommer muligheden for at knytte processoren til 5G-moden fra selskabet.

De første smartphones med den nye processorer rygtes til at blive Asus’ gamer-mobil, ROG Phone 2, skriver Wccftech.

Airbus’ hybrid-konceptfly ligner en rovfugl med plads til 80 passagerer

Den europæiske flyproducent Airbus viser denne uge et atypisk flykoncept frem ved Royal International Air Tattoo flymessen i Storbritannien.

Prototypen hedder ’bird of prey’ og er et hybrid-fly der forener designelementer lånt fra naturens rovfugle, skriver Reuters.

Den vil kunne kendes på sine særlige vinger der vil byde på fjerlignende vingetipper der kan justeres individuelt. Haleroret vil også være særegent med sin tvedelte halefinne.

Det atypiske design lever indtil videre kun som koncept, hensigten er at bruge flere af idéerne til et kommende kortdistance-rutefly som vil kunne flyve op til 80 passagerer over 1.500 kilometer mens der forbruges mellem 30 og 50 procent mindre flybrændstof.

Læs også: Ugen i tech: Sort, sort uge for kryptovalutaer / Revolutionært fly letter – uden behov for propeller / Amazon forbereder sig på det helt store Alexa-offensivPremium
Den nye kulørte iMac er så Applesk at det næsten gør ondt – og derfor ville jeg ikke selv købe en
Apple-dyderne lever i allerbedste velgående i selskabets nye, lækre og farverige iMac – og det bør få dig til at se dig om efter noget andet.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Smid lænkerne, ryd op i legacy-IT og kom videre på den digitale rejse
Få indblik i gennemprøvet metodik, som gør det muligt at analysere og gennemskue præcis hvordan du moderniserer dine legacy-systemer.