Artikel top billede

Derfor har danske virksomheder det svært på det kinesiske marked: "I 2018 så vi, at der kom mange flere love, man som virksomhed skulle overholde"

Danske virksomheders ekspansionsplaner til det kinesiske marked er udfordret af et lovgivningssystem, som kan være svært at operere under, viser en ny rapport

Kina - verdens største marked for digitale løsninger - har omkring 800 millioner internetbrugere. Og det lyder da bare meget godt, når man som dansk virksomhed vil på jagt efter flere potentielle kunder.

Men selvom Kinas regering er blødt op for udenlandske virksomheder i de seneste par år, har langt fra alle danske virksomheder lige stort held med at drage mod Fjernøsten.

Det konkluderer en ny rapport fra Det Danske Handelskammer i Kina, der har kondenseret en række erfaringer fra danske virksomheders vigør i Kina.

Det skriver Finans.

Rapporten peger på, at det navnlig er det politiske system og de mange love, som danske virksomheder kan have svært ved agere i.

"I 2018 så vi, at der kom mange flere love, man som virksomhed skulle overholde. Kineserne er begyndt at håndhæve flere eksisterende love, som ikke blev håndhævet før. Det er især hos de små og mellemstore virksomheder, at det bliver et problem, for de har ikke altid ressourcerne til at sikre, at de imødekommer disse ændringer," lyder det fra Mads Vesterager, leder af handelskammeret i Kina, til Finans.

Læs også: Tradeshift advarer andre virksomheder mod det kinesiske marked: “Man ender med at føle sig snøret og manipuleret”

Et af de områder, som danske virksomheder finder særlig problematisk, vedrører cybersikkerhed, hvor en ny lov blandt andet har lagt op til, at de kinesiske myndigheder skal have adgang til alle virksomhedens servere.

Og så er der kopivareproduktionen i Kina, som man som dansk virksomhed er nødt til at sluge et vist stykke af vejen.

For selvom verdens folkerigeste land ifølge Kina-ekspert Christina Boustrup aldrig har været mere motiverede for at håndhæve lovgivningen, er det ikke ensbetydende med, at alt er på plads.

Den danske robotvirksomhed Mobile Industrial Robots fortæller således også over for Finans, at man må accepterer, at et juridisk patentforsvar i Kina er umuligt.

For den danske robotvirksomhed drejer det sig derfor helt basalt om at opveje ulemperne mod det enorme markedspotentiale.

Læs også: Kineserne kommer - hvad gør vi?: "Det bliver som en stor tsunami"
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på incidents. Det handler om at eliminere kompleksitet, det handler om at fortsat sikre smidighed og fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Skyder gammelt sikkerhedsråd i sænk: Derfor kan du trygt koble dig på åbne wifi-netværk
Du behøver ikke længere frygte, at blive udsat for digitalt misbrug, hvis du logger på et åbent wifi-netværk, lyder det fra en norsk sikkerhedsekspert. En dansk ekspert mener dog endnu ikke, at tiden er inde til at droppe sikkerhedsrådet.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
End-to-end Server Security: Hvad er det – og hvordan kan det styrke din forretning?
Hvorfor bør serverbaseret sikkerhed være en kritisk del af din sikkerhedsinfrastruktur – og hvordan sikrer du, at din hardware kan leve op til kravene? Læs mere i dette whitepaper.