Artikel top billede

Derfor har danske virksomheder det svært på det kinesiske marked: "I 2018 så vi, at der kom mange flere love, man som virksomhed skulle overholde"

Danske virksomheders ekspansionsplaner til det kinesiske marked er udfordret af et lovgivningssystem, som kan være svært at operere under, viser en ny rapport

Kina - verdens største marked for digitale løsninger - har omkring 800 millioner internetbrugere. Og det lyder da bare meget godt, når man som dansk virksomhed vil på jagt efter flere potentielle kunder.

Men selvom Kinas regering er blødt op for udenlandske virksomheder i de seneste par år, har langt fra alle danske virksomheder lige stort held med at drage mod Fjernøsten.

Det konkluderer en ny rapport fra Det Danske Handelskammer i Kina, der har kondenseret en række erfaringer fra danske virksomheders vigør i Kina.

Det skriver Finans.

Rapporten peger på, at det navnlig er det politiske system og de mange love, som danske virksomheder kan have svært ved agere i.

"I 2018 så vi, at der kom mange flere love, man som virksomhed skulle overholde. Kineserne er begyndt at håndhæve flere eksisterende love, som ikke blev håndhævet før. Det er især hos de små og mellemstore virksomheder, at det bliver et problem, for de har ikke altid ressourcerne til at sikre, at de imødekommer disse ændringer," lyder det fra Mads Vesterager, leder af handelskammeret i Kina, til Finans.

Læs også: Tradeshift advarer andre virksomheder mod det kinesiske marked: “Man ender med at føle sig snøret og manipuleret”

Et af de områder, som danske virksomheder finder særlig problematisk, vedrører cybersikkerhed, hvor en ny lov blandt andet har lagt op til, at de kinesiske myndigheder skal have adgang til alle virksomhedens servere.

Og så er der kopivareproduktionen i Kina, som man som dansk virksomhed er nødt til at sluge et vist stykke af vejen.

For selvom verdens folkerigeste land ifølge Kina-ekspert Christina Boustrup aldrig har været mere motiverede for at håndhæve lovgivningen, er det ikke ensbetydende med, at alt er på plads.

Den danske robotvirksomhed Mobile Industrial Robots fortæller således også over for Finans, at man må accepterer, at et juridisk patentforsvar i Kina er umuligt.

For den danske robotvirksomhed drejer det sig derfor helt basalt om at opveje ulemperne mod det enorme markedspotentiale.

Læs også: Kineserne kommer - hvad gør vi?: "Det bliver som en stor tsunami"
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Styrk effektivitet og bundlinje i ét hug

Fleksibilitet, valgfrihed og bæredygtighed er nogle af de områder, som vægtes særligt højt, især blandt de yngre generationer, når de skal vælge eller blive på en arbejdsplads. På eventet kan du få konkrete løsningsforslag til, hvordan du med en fleksibel IT-strategi og det frie IT-valg, kan give medarbejderne medbestemmelse omkring valg af digitalt arbejdsudstyr og samtidig være mere miljøbevidste i deres valg.

06. juni 2023 | Læs mere


Kom godt i gang og få det fulde udbytte med Dynamics 365 FO

Overvejelser, forberedelser og implementering. CGI's eksperter stiller skarp på Microsoft Dynamics 365 FO og merværdien ved samspillet med Azure og Power Platform.

06. juni 2023 | Læs mere


Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere