Artikel top billede

IBM har fyret 100.000 medarbejdere i de seneste år

IBM har fyret 100.000 medarbejdere i løbet af de seneste år, lyder det i et vidneudsagn i en retsag. Det sker angiveligt i et forsøg på at skabe en mere "cool" virksomhed. I Danmark er der gennem de seneste år også forsvundet i tusindvis af IBM-job.

I løbet af de seneste år har selskabet fyret i omegnen af 100.000 medarbejdere. Det skriver det amerikanske erhvervsmedie Bloomberg.

Oplysningerne stammer fra et vidneudsagn fra en tidligere vicedirektør i selskabet, der er blevet offentliggjort i forbindelse med en sag om aldersdiskrimination.

Ifølge Bloomberg er fyringsrunderne en del af en strategi, hvor selskabet forsøger at appellere med til yngre medarbejdergruppe i bestræbelserne på at få et image som en arbejdsplads, der er lige som “cool“ og “trendy” som blandt andet Amazon og Google.

Ansætter 50.000 om året

I en udtalelse til Blooomberg påpeger IBM dog, at selskabet også i stort omfang ansætter nye folk hvert eneste år.

“Vi har genopfundet IBM gennem de seneste fem år, hvor vi sigter efter muligheder der skaber større værdi for vores kunder (...) Selskabet ansætter 50.000 medarbejder hvert år.”

Læs også: IBM nægter fagforbund adgang til fyrede medarbejdere: Nu parkerer de busser foran danske it-kontorer

IBM er blevet halveret i Danmark

Det er ikke kun i USA, at IBM har fyret medarbejdere. Så sent som i november fyrede IBM 47 medarbejdere i Danmark som led i en fyringsrunde øjeblikket.

Samtidig står selskabet på randen af en konflikt med it-fagforbundet Prosa, der kræver, at selskabet tegner en overenskomst med omkring 40 IBM ansatte i Odense.

IBM Danmark oplyste i forbindelse med sit årsregnskab for 2018, at selskabet beskæftiger 1637 medarbejder. Det er mere end en halvvering i forhold til 2010, hvor selskabet havde 3.870 medarbejdere i Danmark.

Læs også: Derfor kan eskalering af IBM-konflikt ramme vigtige KMD-kunder: Hvem blinker først i duellen?
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere