Artikel top billede

IBM har fyret 100.000 medarbejdere i de seneste år

IBM har fyret 100.000 medarbejdere i løbet af de seneste år, lyder det i et vidneudsagn i en retsag. Det sker angiveligt i et forsøg på at skabe en mere "cool" virksomhed. I Danmark er der gennem de seneste år også forsvundet i tusindvis af IBM-job.

I løbet af de seneste år har selskabet fyret i omegnen af 100.000 medarbejdere. Det skriver det amerikanske erhvervsmedie Bloomberg.

Oplysningerne stammer fra et vidneudsagn fra en tidligere vicedirektør i selskabet, der er blevet offentliggjort i forbindelse med en sag om aldersdiskrimination.

Ifølge Bloomberg er fyringsrunderne en del af en strategi, hvor selskabet forsøger at appellere med til yngre medarbejdergruppe i bestræbelserne på at få et image som en arbejdsplads, der er lige som “cool“ og “trendy” som blandt andet Amazon og Google.

Ansætter 50.000 om året

I en udtalelse til Blooomberg påpeger IBM dog, at selskabet også i stort omfang ansætter nye folk hvert eneste år.

“Vi har genopfundet IBM gennem de seneste fem år, hvor vi sigter efter muligheder der skaber større værdi for vores kunder (...) Selskabet ansætter 50.000 medarbejder hvert år.”

Læs også: IBM nægter fagforbund adgang til fyrede medarbejdere: Nu parkerer de busser foran danske it-kontorer

IBM er blevet halveret i Danmark

Det er ikke kun i USA, at IBM har fyret medarbejdere. Så sent som i november fyrede IBM 47 medarbejdere i Danmark som led i en fyringsrunde øjeblikket.

Samtidig står selskabet på randen af en konflikt med it-fagforbundet Prosa, der kræver, at selskabet tegner en overenskomst med omkring 40 IBM ansatte i Odense.

IBM Danmark oplyste i forbindelse med sit årsregnskab for 2018, at selskabet beskæftiger 1637 medarbejder. Det er mere end en halvvering i forhold til 2010, hvor selskabet havde 3.870 medarbejdere i Danmark.

Læs også: Derfor kan eskalering af IBM-konflikt ramme vigtige KMD-kunder: Hvem blinker først i duellen?
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Efter et års forsinkelse: DR skruer markant op for billedkvaliteten på DRTV - vil sende dobbelt så mange billeder som tidligere
Da hele fodbolddanmark mandag så det danske landsholds 4-1 sejr over Rusland skete det i en markant højere kvalitet for manges vedkommende, end de er vant til. DR har nemlig fordoblet kvaliteten på streamingtjenesten DRTV.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
White paper
Derfor virker mailbårne angreb – og sådan beskytter du dig
Cyberangreb via email er blandt de mest udbredte cybertrusler, og i dette whitepaper får du viden om hvordan de mest udbredte typer fungerer, detekteres og afvises.