MobilePay i stor international satsning: Snart skal du kunne betale i hele Europa

MobilePay og seks andre europæiske mobilbetalings-apps indgår et helt nyt samarbejde, der skal gøre det muligt at bruge MobilePay på tværs af landegrænser i Europa.

Snart skal det være muligt for dig at betale med MobilePay i hele Europa.

Det er i hvert fald ønsket hos MobilePay og seks andre europæiske mobilbetalingsselskaber, der har indgået et samarbejde, som skal gøre muligt at betale med løsningerne på tværs af landegrænser.

Det oplyser MobilePay i en pressemeddelelse.

Samarbejdet skal ske gennem den nye foreningen European Mobile Payment System Association (EMPSA), der i løbet af det næste år vil iværksætte et pilotprojekt, som gør det muligt at foretage butiksbetaligner via QR-koder på tværs af de forskellige selskabers løsninger.

"Den hurtige vækst i mobilbetalinger vil skabe et stigende behov for at kunne betale alle steder i Europa med din mobile betalingsløsning, hvilket overflødiggører brugen af kort og fysiske punge. EMPSA kan komme til at spille en central rolle i at opnå international operationalitet inden for en kort tidsramme," siger Mark Wraa-Hansen, administrerende direktør for MobilePay, ifølge pressemeddelelsen.

Læs også: MobilePay indfører gebyr

Udover MobilePay består foreningen af norske Vipps, svenske Swish,
Banccontact Payconiq fra Belgien, SIBs fra Portugal, Twint fra Schweiz og Bluecode fra Tyskland og Østrig.

Samlet set repræsenterer de syv apps 25 millioner brugere, én million forhandlere og 350 partnerbanker.

Den nye europæiske forening kommer samtidig med at digitale betalingsløsninger fra it-giganter som Apple og Google i stor stil har gjort sit indtog på det europæiske marked.

Læs også: MobilePay dropper Apple Watch, ikonisk iPhone og andre populære smartphones: Se dem her

Herhjemme har 61 banker alene i løbet af 2019 åbnet for Apples betalingsløsning Apple Pay.

Senest har også Danske Bank, der ejer MobilePay, valgt at tilbyde den konkurrerende løsning til sine kunder.

Læs også: Dansk Bank endelig klar med Apple Pay efter flere måneders ventetid


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: ERP – få optimal udnyttelse af dine store mængder af værdifulde data i den digitale transformation

Få indblik i, hvordan alle virksomheder kan optimere deres kritiske processer og hvordan du realiserer det uforløste potentiale gennem denne procesoptimering. Du får indsigt i forretnings-processer, digital værdiskabelse og teknologi, der har hjulpet mange virksomheder på vej med deres digitale transformation.

20. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: Fremtidens It service management - optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

21. august 2020 | Læs mere


Premium
Cloud-teknologi sikrede dronningens corona-tale - men DRs CIO Mikkel Müller er slet ikke færdig med cloud endnu
Uden cloud og den rette cloud-strategi havde DR ikke haft samme muligheder eller nye digitale produkter. Det fortæller CIO Mikkel Müller til Computerworld - hvor han også uddyber hvordan han ser resten af it-landskabet bevæge sig mod cloud og hvordan udviklere efterspørger de moderne værktøjer.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
10 ting du bør overveje, når du skal vælge EDI-leverandør
Det behøver ikke være en svær proces at vælge EDI-leverandør, hvis du blot ved, hvad du skal være opmærksom på. Men for mange virksomheder kan det forekomme uoverskueligt at vælge EDI-leverandør. Markedsanalyser peger på især tre bekymringer, som du kan læse mere om i dette whitepaper, hvor vi også giver dig en tjekliste af spørgsmål, du skal stille til leverandører.