Artikel top billede

MobilePay i stor international satsning: Snart skal du kunne betale i hele Europa

MobilePay og seks andre europæiske mobilbetalings-apps indgår et helt nyt samarbejde, der skal gøre det muligt at bruge MobilePay på tværs af landegrænser i Europa.

Snart skal det være muligt for dig at betale med MobilePay i hele Europa.

Det er i hvert fald ønsket hos MobilePay og seks andre europæiske mobilbetalingsselskaber, der har indgået et samarbejde, som skal gøre muligt at betale med løsningerne på tværs af landegrænser.

Det oplyser MobilePay i en pressemeddelelse.

Samarbejdet skal ske gennem den nye foreningen European Mobile Payment System Association (EMPSA), der i løbet af det næste år vil iværksætte et pilotprojekt, som gør det muligt at foretage butiksbetaligner via QR-koder på tværs af de forskellige selskabers løsninger.

"Den hurtige vækst i mobilbetalinger vil skabe et stigende behov for at kunne betale alle steder i Europa med din mobile betalingsløsning, hvilket overflødiggører brugen af kort og fysiske punge. EMPSA kan komme til at spille en central rolle i at opnå international operationalitet inden for en kort tidsramme," siger Mark Wraa-Hansen, administrerende direktør for MobilePay, ifølge pressemeddelelsen.

Læs også: MobilePay indfører gebyr

Udover MobilePay består foreningen af norske Vipps, svenske Swish,
Banccontact Payconiq fra Belgien, SIBs fra Portugal, Twint fra Schweiz og Bluecode fra Tyskland og Østrig.

Samlet set repræsenterer de syv apps 25 millioner brugere, én million forhandlere og 350 partnerbanker.

Den nye europæiske forening kommer samtidig med at digitale betalingsløsninger fra it-giganter som Apple og Google i stor stil har gjort sit indtog på det europæiske marked.

Læs også: MobilePay dropper Apple Watch, ikonisk iPhone og andre populære smartphones: Se dem her

Herhjemme har 61 banker alene i løbet af 2019 åbnet for Apples betalingsløsning Apple Pay.

Senest har også Danske Bank, der ejer MobilePay, valgt at tilbyde den konkurrerende løsning til sine kunder.

Læs også: Dansk Bank endelig klar med Apple Pay efter flere måneders ventetid
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

30. marts 2023 | Læs mere


Seminar: Optimér databasen og styrk kritiske processer på tværs af platform, cloud og on-premise

Det er lettere sagt end gjort at optimere databasemiljøet i en hybrid, distribueret infrastruktur, hvor funktionalitet og stabilitet er afhængig af en lang række integrationer med platforme og teknologier fra talrige leverandører. Derfor sætter vi fokus på, hvordan du som DBA’er, infrastrukturspecialist eller IT-chef får de bedste forudsætninger for at lykkes med indsatsen. Du får konkret og opdateret viden om værktøjer og kompetencer, der gør det muligt at løfte opgaven i din virksomhed. Uanset om I satser på Oracle DB, Microsoft SQL eller PostgreSQL på eksempelvis IBM Cloud – eller en blanding heraf.

30. marts 2023 | Læs mere


SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere