Artikel top billede

MobilePay i stor international satsning: Snart skal du kunne betale i hele Europa

MobilePay og seks andre europæiske mobilbetalings-apps indgår et helt nyt samarbejde, der skal gøre det muligt at bruge MobilePay på tværs af landegrænser i Europa.

Snart skal det være muligt for dig at betale med MobilePay i hele Europa.

Det er i hvert fald ønsket hos MobilePay og seks andre europæiske mobilbetalingsselskaber, der har indgået et samarbejde, som skal gøre muligt at betale med løsningerne på tværs af landegrænser.

Det oplyser MobilePay i en pressemeddelelse.

Samarbejdet skal ske gennem den nye foreningen European Mobile Payment System Association (EMPSA), der i løbet af det næste år vil iværksætte et pilotprojekt, som gør det muligt at foretage butiksbetaligner via QR-koder på tværs af de forskellige selskabers løsninger.

"Den hurtige vækst i mobilbetalinger vil skabe et stigende behov for at kunne betale alle steder i Europa med din mobile betalingsløsning, hvilket overflødiggører brugen af kort og fysiske punge. EMPSA kan komme til at spille en central rolle i at opnå international operationalitet inden for en kort tidsramme," siger Mark Wraa-Hansen, administrerende direktør for MobilePay, ifølge pressemeddelelsen.

Læs også: MobilePay indfører gebyr

Udover MobilePay består foreningen af norske Vipps, svenske Swish,
Banccontact Payconiq fra Belgien, SIBs fra Portugal, Twint fra Schweiz og Bluecode fra Tyskland og Østrig.

Samlet set repræsenterer de syv apps 25 millioner brugere, én million forhandlere og 350 partnerbanker.

Den nye europæiske forening kommer samtidig med at digitale betalingsløsninger fra it-giganter som Apple og Google i stor stil har gjort sit indtog på det europæiske marked.

Læs også: MobilePay dropper Apple Watch, ikonisk iPhone og andre populære smartphones: Se dem her

Herhjemme har 61 banker alene i løbet af 2019 åbnet for Apples betalingsløsning Apple Pay.

Senest har også Danske Bank, der ejer MobilePay, valgt at tilbyde den konkurrerende løsning til sine kunder.

Læs også: Dansk Bank endelig klar med Apple Pay efter flere måneders ventetid
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2021: Sæt automatisering og data på den strategiske dagsorden

Ved at anvende data på den korrekte måde, kan du og din virksomhed for alvor sætte skub i konkurrencen. Der ligger en værdifuld viden om kunder, kundeadfærd, konkurrenter, markeder og meget andet i den data, der svæver rundt omkring os. Med den nyeste teknologi er det endda blevet nemmere at automatisere disse processer.

16. juni 2021 | Læs mere


Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på incidents. Det handler om at eliminere kompleksitet, det handler om at fortsat sikre smidighed og fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


Premium
Nyt kæmpesystem til politiet fra Netcompany bliver næsten 20 procent dyrere end planlagt: Forsinkes med mere end et år
Halvandet år efter kontrakt-underskrivelsen med Netcompany er omkostningerne til levering af politiets kommende planlægnings-system allerede steget med næsten 20 procent, mens hele projektet skal replanlægges. Det bliver nu mere end et år forsinket. Se her, hvornår det for politiet vitale system ventes klart.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Er det nu? Eller skal vi vente? Optimér udskiftning af servere i koncernen
Denne analyse giver dig svar på, hvordan du rammer ”the sweet spot”, der sikrer maksimal udnyttelse af eksisterende hardware i koncernens IT-miljø, inden du skifter til nye servere.